Германският бизнес при Борисов, той: Условията ни са отлични!

Над 1400 германски фирми са представени в България
88
Германският бизнес при Борисов, той: Условията ни са отлични!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов определи като отлични условията за бизнес у нас пред германския бизнес.

"Неслучайно, според проучванията, 88% от германските фирми отговарят положително на въпроса дали отново биха инвестирали у нас", коментира той на среща с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и Източната комисия на германската икономика.

На разговора в Министерския съвет присъстваха представители на големи германски фирми, които искат да развиват и разширяват своя бизнес в България.

Перспектива за бъдещи инвестиции е интересът, проявяван от германски компании към сферата на транспортната инфраструктура, енергетика и енергийна ефективност, управление на води и отпадъци, машиностроене, производство на автомобилни части и детайли, електроника и електротехника, хранително-вкусова промишленост и др., съобщиха от правителствената пресслужба.

Участниците в срещата приветстваха личната ангажираност на министър-председателя за увеличението на германските инвестиции в България.

"Връзките между двете държави са изключително добре развити. Над 1400 германски фирми, в които работят над 60 000 души, са представени в България. Развитието на нашите връзки е изключително позитивно", подчерта Януш Кулик, говорител на работната група за Югоизточна Европа при Германската източна бизнес асоциация.

Германия остава водещ външнотърговски партньор на България. За периода януари – август 2019 г. износът ни за Германия е в размер на 2,876 млрд. евро и бележи ръст от 1.3% спрямо същия период на 2018 г.

"България е една от малкото държави по света, която може да се похвали, че има положително търговско салдо с Германия", каза премиерът. През 2018 г. стокообменът между двете държави достигна до рекордните 8 153 млн. евро и се очаква тази година да бъде над 9 млрд. евро.

За 2018 г. преките чуждестранни инвестиции от Германия възлизат на 105.4 млн. евро. Около 30% от 100-те най-големи инвеститори в България са германски или с германско участие.

Германия е водещ туристически партньор на България сред страните от ЕС и е един от най-важните пазари за българския туристически продукт за 2018 г. Страната ни е посетена от над 850 000 германски туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
10
 
0
 
! Отговори
червения трол преди 4 години
до Радослав--Като гледам ти явно мразиш всичко. В момента няма кой друг да управлява. Не случайно над 1 милион гласуват за ГЕРБ. А това, че са били някога с партийни книжки нищо не значи. Преди 89 та година ВСИЧКИ СА БИЛИ ПАРТИЙЦИ и това значи според теб, че сега трябва да стоим без правителство за да не ни управлява бивши комунисти така ли?
41
0
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До червения тролКои те излъга, че като сме против Младежкото БКП (ГРОБ) сме за Дъртото БКП (БеСраПе)? Всеки с мозъчна дейност над нивото на амеба знае, че разликата между ГРОБ и БеСраПе е, че първите са комунопитеците верни на Бай Тошко, а вторите са комунопитеците верни на партията майка! С това разликата между двете се изчерпва! Стига сте ланкали глупости, че видите ли комунопитеци трябва да са на власт, за да не идват на власт другите комунопитеци! Мразим и двата комунопитекски лагера!
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи станаха двама турци,които коментират тук.По минусите им ще ги познаете.
39
7
 
7
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Аз съм българин и не наричам родината си територия.А ти вероятно си турчин и мечтаеш за възраждане на османската империя,затова искаш да ни изгониш.Каквито са и мечтите на твоя султан Ердоган.Разкрит си.Затова изчезвай,докато не си ме много ядосал.
38
3
 
20
 
! Отговори
РОБИ Д 500ЛВ преди 4 години
РОБИ С 500ЛВ ИДЕАЛНИ УСЛОВИЯ
37
0
 
20
 
! Отговори
Германеццс преди 4 години
Пожелавам Ви лек и продължителен живот с избраното от Вас правителство , дерзайте , дано един ден да дойдат кадърни хора да управляват държавата
36
12
 
2
 
! Отговори
червения трол преди 4 години
Тролите ли срещу ГЕРБ и ЕС, другари. Тролете, тролете, нека покажем, че пътя на България е да бъде управлявана от БСП, ДПС и Атака и е крайно време да напуснем ЕС и да се присъединим към Евразийския съюз.
35
1
 
19
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До Германецца900 лева бруто за касиер! Супер големия немски инвеститор на Баш Бай Тиквондур дава жалките 450 евро на месец заплата и това преди данъци!
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние съдружници ли сме или само клиенти на техните гмо произведения и оръжия?!
33
7
 
13
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
България на 6 морета500 години не стигата.Бъди българин - напусни тази територия
32
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако под "отлични условия" тиквун разбира 500 лв.мин.заплата,може някой и друг бизнесмен да се излъже и да дойде.Но не му гарантирам качествен труд за тия пари.
31
3
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
"той: условията ни са отлични !"А, те?
30
2
 
17
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Нашите евродупедати защо не поискаха към Плана Макрон да има и клауза, че френски и немски фирми трябва в чужбина да плащат същите заплати каквито плащат в родните си места? Да видите тогава колко бързо Кауфланд, Билла и ЛИДЛ щяха да избягат от Абсурдистан! Нали уж Европа, защо закона да важи само за един бранш и да регулира него, както и където на тях им изнася? Да бяха вкарали такова изискване! Да бяха добавили и, че за изшлеме трябва да плащат на същите цени като в техните страни!
29
7
 
16
 
! Отговори
Германецца преди 4 години
Живея в Германия отдавна , съпругата ми работи в Лидл , заплатата и стартира от 13,50 евро на час , е Коко дава Лидл БГ ,сигурно 400 евро или ?
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравейте африканци! Ушиете германски ледерхозен за дебелогъз Борисов, направите цяла индустрия?
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не ми пука за Русия гербав безумецо! Ако ще още днес да изчезне.Яко сте прости!---Щом плюеш по Европа си или някое руско мек.... протеже или турско, или най много симпатизант на Атака, което е най жалкото от трите случая.
26
2
 
17
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
И ако не ви става ясно от казаното: Не, че в тия 1400 работят 60 000 българи, а фирми с толкова служители имат по някои офис с по 1-2 роба вътре в България като представителство за връзка с нас! Да не се извърти Бай Тиквондур да развива фантазии, че 60 000 българи работят за немски фирми в България!!! Защото немеца не казва това! Пък и да има работещи български роби за немци каква е ползата? Да не би Кауфланд, Билла или ЛИДЛ да дават на българските си роби същите заплати каквито дават в Германия
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тия 1400 германски фирми трябва да им се каже поговорката "виж му акъла,па му крой шапката",за не съжаляват после.Не че са се юрнали да правят бизнес тук,де.
24
0
 
16
 
! Отговори
Германецца преди 4 години
И що да не искат германците , в БГ заплатата е 610 лв минимална в Германия е 3000лв или стойността в евро . И аз да съм и аз ще искам да инвестирам в некое малко цехче да ми шият дрешки и седалки .докато народа гласавува за тия така ще е , то не че има за друг , но какво да се прави , орисия
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка за най -проваления политик Томислав Дончев.