СДС иска нова Конституция, в сегашната - пренесен руски опит

Румен Христов иска свикването на Велико Народно събрание
13 дек 2019 14:45,
44

"СДС неслучайно настоява за постигане на консенсус за свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията на Република България. Защото освен, че тя вече е на 30 години, не беше и подписана от основна част от членовете на партията", коментира в студиото на "България сутрин" лидерът на СДС Румен Христов.
Още по темата

По думите му тя е била избрана с голяма част от гласовете на БСП, които тогава са били доминиращи. И основно бил пренесен старият опит на руските прокуратури, както и българската от преди 10 ноември 1989 г.

Румен Христов: Спирам да наричам колегите си “десни“

"Тази Конституция изигра своята роля още преди 30 години, животът у нас се промени много. И в много сфери. България стана член на НАТО и ЕС. Но вече е време за промени. Имаме нужда от тях", отбеляза още Христов.

Toй бе категоричен, че трябва да се намери генерално решение на проблема. И единствено свикването на Велико Народно събрание би допринесло за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конституцията ще заприлича на Приватизацията на Костов.Имаме много добра конституция, писана от специалисти.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро депутатите ще се преместят в Партийния дом, където ще бъдат недосегаеми за досадни журналисти и за народната любов.Отделни входове за депутати и журналисти. Сашо Куката ще гледа само от екрана жив депутатин и ще трябва да иска разрешение за среща.Така е по целия свят.Идва здрав тоталитаризъм.
7
3
 
23
 
! Отговори
за съжеление преди 4 години
Нали неговата партия е промени и сътвори този хаос!!??Ако беше пренесен Руския опит такива *** като този отдавна щяха да гният в затворите....
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години стигат! Вре-ме-то ви мина! Вре-ме-то ви мина!
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живковата Конституция след 1989 г. я промениха най-вече с това, че отпадна член 1 за ръководната роля на партията (БКП).Ако сега избираме Велико Народно Събрание, ще спечели ГЕРБ и отново ще въведе член 1 за ръководната роля на партията (ГЕРБ)!!!
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само част от старото СДС не подкрепи конституцията. Това бяха радикалдемократите на Александър Йорданов и другите малки радикални елементи, които искаха връщане на Търновската конституция. Същата Търновска конституция, която преди 9-ти септември 1944 година беше суспендирана от 1923 година, когато идват на власт фашистки имитатори на Мусолини чрез преврат, заменени от нацистки имитатори на Хитлер през 1934 година.Кога е имало партийна демокрация преди 9-ти септември 1944 година?
3
5
 
28
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 години
Има една малка подробност, че РХ и СДС са никои. И никой не ги пита за нищо и се чудя защо има медии, които все са опитват да ги вмъкват в някакви новини?!
2
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само СДС !Времето пак е наше !
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конституцията трябва да бъде променена на първо място в параграфа за броя на депутатите - те не могат да надминават 150!