Не природата, а кабинетът носил вина за кризата в Перник

Това е управленско бедствие, скочи Корнелия Нинова в НС
86
Не природата, а кабинетът носил вина за кризата в Перник

Не природата, а правителството на Бойко Борисов било виновно за бедствието, сполетяло перничани и оставането на власт на този кабинет криел риск за страната, смята червената шефка Корнелия Нинова.

"Рисковете не са в природата, а правителството на Борисов вече е риск за България, досега беше вредно, но вече е риск и оставането му на власт гарантира кризи, затова всяка промяна към по-добро минава през неговата оставка", скочи тя по време на дебата за внесения от БСП вот на недоверие към Министерски съвет за провал в областта на управлението на околната среда.

Още по темата
Тя нападна управляващите, че са пряко виновни за безводието и за мръсния въздух, който дишат българите. Според нея всичко това е пряка последица от безхаберието, некомпетентността и корупцията на правителството "Борисов" 3.

"Кризата не е природно бедствие, а управленско бедствие", отсече соцлидерката.

Нинова отчете, че има над 30 нормативни документа за опазването на околната среда, които си противоречат един на друг в някои части. Отделно над 11 били институциите, които трябва да упражняват контрол в областта на ВиК сектора. Според нея това води до хаос и е предпоставка за безотговорност, а нормативният и институционалния хаос бил създаден от правителството.

"350 000 души официално в цялата страна, но ако прибавим и тези, в чийто населени места водата спира често, 500 000 българи на са режим на водата. В доклад на СЗО пише, че 15 хиляди души умират преждевременно от замърсения въздух. За 5 години правителството на Борисов е разрешило внос на 750 хиляди тона боклук от трети страни, като от тях 3 тона са болнични отпадъци, красива България беше превърната от правителството в сметище", продължи с мотивите си защо иска главата на Борисов Нинова.

Според нея след 10 години управление на ГЕРБ са похарчени над 3 милиарда лева, а загубата на вода се е повишила от 60% на 61%, като само 1% от ВиК мрежата е подновена.

"400 язовира са в предаварийна ситуация, 113 са с неясен собственик, а за язовирите са похарчени 500 милиона лева, въпросът е къде са парите", скочи още червената шефка.

Според нея кризата в Перник се дължи на умишлени действия по скриване на истината заради изборите през изминалата есен, от партийна целесъобразност, а управляващите са били високомерни и не са обърнали внимание на предупрежденията на опозицията, че с водоснабдяването в Перник има проблеми.

"Нужни са умни и мъдри експертни решения, но се втурнахте да спасявате личния имидж на премиера, продължавате да постъпвате глупаво и да заблуждавате хората, че проблемът може да се реши за 45 дни, а вчера ваш министър обяви, че няма тръби за пренос да вода до язовир „Студена“ и тепърва ще се произвеждат и се търсят 300 тира, които да ги превозват", коментира още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
11
 
10
 
! Отговори
Анатоли преди 4 години
Тая коза от Крушовица освен лъжи нищо друго не казва!
56
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига вече оправдания с Т.Живков сигурно и за Италианския *** е виновен той бесрамници тровите собствения си народ другите Ви виновни.
55
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55през живково време това е невъзможно това беше саботажТо и сега е саботаж.ВЕЦ-овете са на хора на БСП.На едни места язовирите са източени, на други се пукат главните водопроводи на големи градове в рамките на една седмица.Егати случайността!Знаем им номерата на шумкарите.Не е като да не са вършили терористични актове.
54
11
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Край язовир ,,Студена,, се снима предаването ,,Фермата,, .До края на септември се виждаше,че язовирът има пълен обем ! Явно след загубата на изборите от ГЕРБ в Перник са решили да отмъстят на перничани !!!Това е диверсия от страна на ГЕРБ !!!
53
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВасилевСелянин проС, лятото стоехме със седмици без вода и на никого не му пукаше.Напоителни системи има, в плод и зеленчука плодове и зеленчуци няма.На Живков да му се изходя на главата!
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изсекохте горите, пък сега искате вода! Няма!!!! Въздухът бил мръсен - да, ще е мръсен, като няма гора!!!! Хора, опомнете се! А дори Корнелия да дойде на влас - насила дъжд няма да завали! Природата си отмъщава!
51
7
 
10
 
! Отговори
таксиметар преди 4 години
К'урнито е ОЗВЕРЯЛА от глад! Бойко даже и оглозган кокал не ѝ пуска!
50
5
 
15
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Режимът на Тодор Живков ви построи язовири и напоителни системи , с които се обработваше 100% от земеделската земя в България!Имаше вода за селското стопанство, имаше за битови нужди, имаше и за индустриалните гиганти, и около 6 000 предприятия!!!Селяни прости, не сте ли прости???Агент Родж Патерсън!ЦРУ!!!
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
през живково време това е невъзможно това беше саботаж в белене ги вкарваха а сега последствията от демократите са такива не е природата виновна а управата те видяха че липсва водата ама си продължаваха да си крадат и пак ще продължават всички знаем поговорката кучето си лае а каервана си върви и върви всяко чудо за три дни ще се забрави пак кражбите ще си продължат правителството ще измисли друго направление сензация и вниманието на народа ще се носочи към новото старото ще се забрави и до кога
48
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП внасят вота по нареждане на ген. Решетников, защото днес вече официално стана ясно за нови Руски шпиони, които са разобличени. Другари, искате или не България е в НАТО и ЕС. Русия вече не е приятелска Държава.
47
7
 
12
 
! Отговори
akud до 46 преди 4 години
абе пич по време на комунизма всичко беше на режим както и самия комунистически строй си е един тоталитарен режим
46
3
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Ционисткото правителство е перфектно в целия свят , където има провинции, защото винаги контролира управляващите и опозицията, по един перфектен начин, които са подкрепени с капитали от офшорни банки и корпорации!Селяни прости, вие сте валат!!!Агент Джейми Страпоро!ЦРУ!!!
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова и Гечев великите некадърници на прехода отново рамо до рамо.
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце ще го играе пак строг, но справедлив, както обича да се гуши с кмета на Симитли
43
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме на самотек вода идваща от Балкана мрежа построена от нашите родители през Комунизма до преди 10 год. не знаехме що е то воден режим но откакто ГЕРБ са на власт от биха водата сега цената на водата расте нагоре а вода няма.
42
4
 
14
 
! Отговори
роб преди 4 години
Изгледайте последно видео на Валя Ахчиева и ще ви стане ясна цялата схема м/у герб и стомана индъстрийс...
41
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп в Затвора
40
7
 
13
 
! Отговори
akud преди 4 години
:) *** ти си просто е една застаряваща мома от крушовица
39
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама народа неви щем другарю позитански колапс
38
5
 
14
 
! Отговори
Очаквайте преди 4 години
Днес в Перник, утре в останалите градоте. Държавата ви се руши, аз това го видях през 2002 когато се изнесох от ко-чината, мостове се рушат и скоро ще започнат да падат, тръби, далекопроводи, нищо не се подновява, само се закърпва оттук-оттам за да продължи да функционира, но всичко ще се срути от раз в един момент