Не природата, а кабинетът носил вина за кризата в Перник

Това е управленско бедствие, скочи Корнелия Нинова в НС
86
Не природата, а кабинетът носил вина за кризата в Перник

Не природата, а правителството на Бойко Борисов било виновно за бедствието, сполетяло перничани и оставането на власт на този кабинет криел риск за страната, смята червената шефка Корнелия Нинова.

"Рисковете не са в природата, а правителството на Борисов вече е риск за България, досега беше вредно, но вече е риск и оставането му на власт гарантира кризи, затова всяка промяна към по-добро минава през неговата оставка", скочи тя по време на дебата за внесения от БСП вот на недоверие към Министерски съвет за провал в областта на управлението на околната среда.

Още по темата
Тя нападна управляващите, че са пряко виновни за безводието и за мръсния въздух, който дишат българите. Според нея всичко това е пряка последица от безхаберието, некомпетентността и корупцията на правителството "Борисов" 3.

"Кризата не е природно бедствие, а управленско бедствие", отсече соцлидерката.

Нинова отчете, че има над 30 нормативни документа за опазването на околната среда, които си противоречат един на друг в някои части. Отделно над 11 били институциите, които трябва да упражняват контрол в областта на ВиК сектора. Според нея това води до хаос и е предпоставка за безотговорност, а нормативният и институционалния хаос бил създаден от правителството.

"350 000 души официално в цялата страна, но ако прибавим и тези, в чийто населени места водата спира често, 500 000 българи на са режим на водата. В доклад на СЗО пише, че 15 хиляди души умират преждевременно от замърсения въздух. За 5 години правителството на Борисов е разрешило внос на 750 хиляди тона боклук от трети страни, като от тях 3 тона са болнични отпадъци, красива България беше превърната от правителството в сметище", продължи с мотивите си защо иска главата на Борисов Нинова.

Според нея след 10 години управление на ГЕРБ са похарчени над 3 милиарда лева, а загубата на вода се е повишила от 60% на 61%, като само 1% от ВиК мрежата е подновена.

"400 язовира са в предаварийна ситуация, 113 са с неясен собственик, а за язовирите са похарчени 500 милиона лева, въпросът е къде са парите", скочи още червената шефка.

Според нея кризата в Перник се дължи на умишлени действия по скриване на истината заради изборите през изминалата есен, от партийна целесъобразност, а управляващите са били високомерни и не са обърнали внимание на предупрежденията на опозицията, че с водоснабдяването в Перник има проблеми.

"Нужни са умни и мъдри експертни решения, но се втурнахте да спасявате личния имидж на премиера, продължавате да постъпвате глупаво и да заблуждавате хората, че проблемът може да се реши за 45 дни, а вчера ваш министър обяви, че няма тръби за пренос да вода до язовир „Студена“ и тепърва ще се произвеждат и се търсят 300 тира, които да ги превозват", коментира още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
17
 
13
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До нищо ново. А като бяха БСП на власт какво направиха по проблема бе, *** червен?
16
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не я харесвам Нинова, но е абсолютно права. В държавата цари пълен хаос. Новите калинки дори фалшиви дипломи нямат и се учат да управляват държава.
15
16
 
12
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Корнелия пак излиза със стандартните си смешни обвинения и *** призиви. А бе, другаре, хората разбраха колко струвате и какво можете през 2013-2014 и ви изметоха само след една година управление. И затова повече не печелите избори и не ви дават властта.
14
6
 
26
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Носил кабинетът вина? Водната криза е резултат от години безхаберие. На виновните за водната криза трябва да се потърси отговорност и това е една от задачите на опозицията. Не може да се губят до 80% вода във водопроводната мрежа и чак като се стигне до режим има-няма, на третия си мандат да се сещат гербаджиите, че нещо трябва да се направи. И разбира се, пак опозицията им е виновна. А Веждито даже и до Тодор Живков стигна.
13
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но природата е виновна за съществуването на тези от снимката.
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ РЕВАТ ЗА БЕДНИЯ БГ НАРОД, ПА ЯХНАТ РОЛС, МАЙБАХ, ПРИБИРАТ СЕ В ДВОРЦИТЕ СИ И ЗАБРАВЯТ КОЙ ОГРАБИ БЪЛГАРИЯ, А МАНТРАТА- НИЕ НЕ СМЕ, ТЕ СА ВИТАЕ ОКОЛО ТЯХ! БАНДИТИ!
11
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 10. Ами като няма, ще управлява по - малкото зло. Колко пъти да я повтаряме тази банална поговорка. Жалко, но това е положението.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесът и властта, която дава разрешителните за екплоатация и присвояване, те са виновниците.
9
8
 
23
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Да разбирам ли плюещите Нинова, че са доволни от кризата с водата? Че някой хора усвояват едни пари, а язовирите са пред разруха?Също така сте ок да внасяме от къде ли не отпадъци и да се горят в ТЕЦ-те? Ако сте ок, значи си заслужаваме управлението, независимо от коя партия е то.
8
11
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Анонимен 2 СТИГА С ТОЯ ПРЕЗИДЕНТ. ВСЕ ТОЙ ВИ БЪРКА В ОЧИТЕ ЩОТО ВИ НАВИРА ИСТИНАТА В ОЧИТЕ КОЯТО ВИЕ НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА ЧУЕТЕ. ЦЕЛИЯТ ИЗСТРАДАЛ НАРОД Я ВИЖДА САМО ВИЕ ГЕРБАВИ НЕКАДЪРНИ КАЛИНКИ НЕ Я ВИЖДАТЕ ЗАЩОТО ВИ ПЪЛНИ ГУШИТЕ И ЖИВЕЕТЕ В РАЗКОШ. НА НАРОДА ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА А ОСТАНАЛОТО ЗА НАС. ТАКА ЛИ Е. ТАКА Е В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ. САМО СЕ ЧУДЯ НА ТОЯ НАРОД ДОКОГА ЩЕ ИЗДЪРЖИ ВАШИТЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВА. И НАКРАЯ ВИНОВЕН ПРЕЗИДЕНТА КОЙТО НЕ Е РОСКО И ДА НАВЕЖДА ГЛАВА ДО ЗЕМЯ И ДА ВИ СЕ КЛАНЯ ХИЩНИ ГЕРБЕР
7
15
 
11
 
! Отговори
Тази преди 4 години
не иска да решава никакъв воден проблем. Напротив иска кризата да продъжава, защото си мисли че чрез страданието на Перничани тя ще се докопа до премиерския пост.
6
10
 
27
 
! Отговори
Z преди 4 години
А бе то си е така, както го казва Корнелия! Нещо да е излъгала? Я напишете поне, кое е лъжа но с факти, а то баналните тролски глупости на необразовани пубертети ми писна да ги чета!
5
14
 
13
 
! Отговори
ЕМИЛ преди 4 години
От тая глупост по-голяма не съм чувал.
4
5
 
19
 
! Отговори
Перник преди 4 години
# ОСТАВКА # СЪД # ЗАТВОР
3
18
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Много пари се събраха за крадене в резерва. Сън не ги хваща червените....
2
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА Е ЧАСТ ОТ ПРОМЯНАТА НА РЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ ВЕТОТО!ИСКАХТЕ Я, ГЛАСУВАХТЕ ЗА КЛЕПОУХИЯ ХАРМАНЛИЙСКИ ТЪПИР, НА ВИ СЕГА БЕЗВОДИЕ!
1
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова да каже за съмнителната приватизация на Техноимпекс и да отива в сливенския!