Не природата, а кабинетът носил вина за кризата в Перник

Това е управленско бедствие, скочи Корнелия Нинова в НС
86
Не природата, а кабинетът носил вина за кризата в Перник

Не природата, а правителството на Бойко Борисов било виновно за бедствието, сполетяло перничани и оставането на власт на този кабинет криел риск за страната, смята червената шефка Корнелия Нинова.

"Рисковете не са в природата, а правителството на Борисов вече е риск за България, досега беше вредно, но вече е риск и оставането му на власт гарантира кризи, затова всяка промяна към по-добро минава през неговата оставка", скочи тя по време на дебата за внесения от БСП вот на недоверие към Министерски съвет за провал в областта на управлението на околната среда.

Още по темата
Тя нападна управляващите, че са пряко виновни за безводието и за мръсния въздух, който дишат българите. Според нея всичко това е пряка последица от безхаберието, некомпетентността и корупцията на правителството "Борисов" 3.

"Кризата не е природно бедствие, а управленско бедствие", отсече соцлидерката.

Нинова отчете, че има над 30 нормативни документа за опазването на околната среда, които си противоречат един на друг в някои части. Отделно над 11 били институциите, които трябва да упражняват контрол в областта на ВиК сектора. Според нея това води до хаос и е предпоставка за безотговорност, а нормативният и институционалния хаос бил създаден от правителството.

"350 000 души официално в цялата страна, но ако прибавим и тези, в чийто населени места водата спира често, 500 000 българи на са режим на водата. В доклад на СЗО пише, че 15 хиляди души умират преждевременно от замърсения въздух. За 5 години правителството на Борисов е разрешило внос на 750 хиляди тона боклук от трети страни, като от тях 3 тона са болнични отпадъци, красива България беше превърната от правителството в сметище", продължи с мотивите си защо иска главата на Борисов Нинова.

Според нея след 10 години управление на ГЕРБ са похарчени над 3 милиарда лева, а загубата на вода се е повишила от 60% на 61%, като само 1% от ВиК мрежата е подновена.

"400 язовира са в предаварийна ситуация, 113 са с неясен собственик, а за язовирите са похарчени 500 милиона лева, въпросът е къде са парите", скочи още червената шефка.

Според нея кризата в Перник се дължи на умишлени действия по скриване на истината заради изборите през изминалата есен, от партийна целесъобразност, а управляващите са били високомерни и не са обърнали внимание на предупрежденията на опозицията, че с водоснабдяването в Перник има проблеми.

"Нужни са умни и мъдри експертни решения, но се втурнахте да спасявате личния имидж на премиера, продължавате да постъпвате глупаво и да заблуждавате хората, че проблемът може да се реши за 45 дни, а вчера ваш министър обяви, че няма тръби за пренос да вода до язовир „Студена“ и тепърва ще се произвеждат и се търсят 300 тира, които да ги превозват", коментира още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пу таман почне да ми писва Бойко та цъфне някой червен у.р.о.д да ми напомни че може да бъде много по зле
36
6
 
12
 
! Отговори
Ку ку преди 4 години
***, с политики неможеш да свалиш Бойко. Опитай със сексапил. Тренирай, стани като Ким Кардашиян. Върви в Министерския съвет по бански и моше да го свалиш.
35
2
 
8
 
! Отговори
Вот на недоверие преди 4 години
А "Болният левскар" се среща с няколко дилъра.
34
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 35, не защитавам ОРЕШАРСКИ но ГЕРБ се оляха да винят други заради техни грешки. Вината за Перник и другите водоеми е изцяло тяхна при стопени толкова Евро фондове.
33
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе червени лузари я се разкарайте Никой не ви ще на власт пък и в Перник вие оправлявахте ...
32
7
 
6
 
! Отговори
стига вече преди 4 години
Хайде бе, БСП, избепрете си някой свестен човек, който да работи заедно с Бойко и ще има резултати без да ви гледаме цирковете. Махнете я тая селска кощ рява Корнела. Като водите такава опортюнистична политика, печелят турците. Ако БСП и ГЕРБ си подадат ръце и работят заедно, ДПС няма шанс. Стига вече с тия бури в чаша вода съсх самоцел - власт.
31
11
 
13
 
! Отговори
Габровец преди 4 години
До Анонимен 31За Орешарски мога единствено да ти кажа, че първата му работа като дойде на власт беше да спре тунела под Шипка.Ако не беше той до сега тунела да беше готов!
30
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ГЕРБ продължават да управляват така цяла България ще заприлича на дъното на яз.,, СТУДЕНА,,.
29
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само се поинтересувайте да видите колко ВЕЦ-ове са на хора на БСП.Тия терористи са способни на всичко само и само да докопат хазната, защото в нея никога не е имало толкова пари, колкото в момента.Сърбят ги ръцете, а от всякъде ги режат.Хванаха куфарчетата на Цветан Василев, с които спонсорираше протестите за цените на горивата.Хванаха Банев и Арабаджиев, намалиха им субсидията за съжаление не много успешно, но от 11 на 8лв.Озверяли са от глад!
28
14
 
11
 
! Отговори
що си мълчахте преди 4 години
Хайде сега, Корнело, да ми кажеш, като знаеше всички тия причини за водната криза, ти защо до днес си мълча? БСП какво направи по въпроса при предишните си правителства и сега? Понеже ако не сте на власт, то не значи, че проблемите не ви интересуват. Ако проблемите ги решяават само управляващите, тогава БСП защо ходи в парламента? Излиза, че и да ходите на работа, и да не - все тая. Оправдавате се, че не сте на власт.
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОРЕШАРСКИ управлява една година е виновен за всичко. ГЕРБ управляаха Перник цял мандат и се стигна до водната криза но не са виновни. Все някой друг е виновен но ГЕРБ не.
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На гербавите все някой друг им е виновен обикновено е Орешарски, тия дни Веждито обвини бай Тошо, сега остава и Господ да го отнесе, че не праща дъжд.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То в другите язовири има вода ама като е 3,60 за кубик като в Шумен. Като стане и в Перник толкова вода ще има щото всеки ще си прави сметката.
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До стига бене съм ОК, но от каквото виждам мисля че с *** на власт нещата ще се променят към по-лошо. Съдейки и по предни червени управници, по отчаяните опити на *** да се докопа до власта за сметка на Перничани и виждайки как прецака Манолова сакън да не би да стане ръководител на гнилата и партия, мисля че ако Кунелия се докопа до влсаста нещата ще се още скапят толкова много, че за народа ще остане само един дебел от ***.
23
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според тая явно ББ е като господ, който решава дали ще вали или не. Само най-простите й вярват още.
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според "журналистите" тук, очевидно Нинова има повече постижения от Стефка Костадинова. Във всяка статия Нинова скача. Защо не публикувате статиите за нея в раздел Спорт?
21
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21. Стига с тия 10 години! Много удобно забравяш, че по средата им имаше едно управление на БСП, което ни върна с 10 години назад и после пак ГЕРБ трябваше да им оправя бакиите.
20
15
 
9
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 19 анонимник. Хаос цари в твоята кратуна. Държавата си е много добре (винаги и във всяка държава има регулярни проблеми и това е супер нормално). Но друг коментар от зомбиран червен пъпеш не може да се очаква.
19
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай режима Корни!
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм фен на БСП и Нинова, но къде бяха ГЕРБ последните 10 години и какво напрваиха по въпроса. Аз ако отида и кажа на шефа си ... ми пич не съм аз виновен, той тоя преди мене не го биваше ... мисля, че няма да бъда правилно разбран