Близнашки за положението Радев - Гешев: Нещата станаха неудържими!

Тепърва ще се разбере дали записите ще бъдат оспорени
Обновена: 28 яну 2020 22:29 | 28 яну 2020 22:21, Петя Славова
266

Прокуратурата пусна разговор, за който има съмнения, че Румен Радев се опитва да осуети проверка на КПКОНПИ.

В съобщението се твърди, че е спряно разследване, по което има висока степен на вероятност за съпричасност на Радев към престъпна дейност. Става дума за прикриване на данни от проверка на Антикорупционната комисия срещу Десислава Радева.

"Преживяваме един много драматичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. 28 януари ще се окаже подобен ден. Всичко започна по един невинен начин - с искането на главния прокурор да се тълкува член 103 от Конституционния съд", каза бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в предаването "Денят ON AIR".

Още по темата

Според него, когато президентът Румен Радев е попитал за мотивите, нещата са придобили неочакван развой.

"Държавният глава доста предизвикателно настоя да се изяснят мотивите и нещата станаха неудържими. Появиха се твърде много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, но самият той настоя това бъде направено и се създаде изключително сложна ситуация", каза още Близнашки.

Той допълни, че тепърва ще видим дали тези записи ще бъдат оспорени.

"Нещата не могат да станат в полза импийчмънт. Тук не е толкова важен юридическият аспект на проблема, а моралният", допълни професорът.

Той коментира и изявлението на началника на кабинета на Радев. Според Близнашки, Калоян Методиев по фриволен начин съобщава, че ако се стигне до импийчмънт това ще качи рейтинга, но всъщност нещата били много по-сложни.

"Президентът е изправен пред една много сложна дилема, защото той е човек на честта и ще трябва да вземе много сложно решение. Няма място за импийчмънт. Тук нещата опират до нещо друго - имаш претенции, че си човек с много висок морал, а се оказва, че си склонен да прикриваш неща, които засягат най-близките до теб хора", посочи Близнашки  пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че тази нощ Радев трябва да вземе едни от най-важните решения в живота си.

"Естествен изход от ситуацията е оставката. Няма друго решение, ако той реши да упорства, да предизвика формалните процедури - това ще бъде ходене по мъките. Много е важно, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за евентуалните последици и всичко, което правиш", допълни още бившият служебен премиер.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
20
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"има висока степен на вероятност"Според последните тенденции в правото (дори международното), това е достатъчно за да получиш обвинение.
165
21
 
12
 
! Отговори
Моралния стожер??? преди 4 години
За какъв морал говорим при човек, който е женен и си назначава любовницата да му е. PR-ка. Това ако не е конфликт на интереси здраве му кажи. А дали е морално, вие преценете!?
164
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ПИПАЙТЕ ПРЕЗИДЕНТА - ТОЙ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК, ИЗБРАН ОТ ХОРАТА И ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК С РЕАЛЕН РЕЙТИНГ
163
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От всичко е ясно-браво на Деси. -Радев лейтенант -Деси е приятелка. - Радев е генерал - Деси е любовница. -Радев президент - Деси съпруга. Браво на Деси,бъди като Деси.
162
3
 
18
 
! Отговори
1 преди 4 години
До кой може,няма ли да е по-добре,банкянския,да подаде оставка,той е много "честен"
161
15
 
4
 
! Отговори
без имунитет преди 4 години
Радев, като иска промени в Конституцията, да ги получи - да бъде отменен имунитетът на президент, премиер, депутати. Заради имунитета си президентът е безнаказан и недосегаем, и значи, Деса владее жилища, които не и се полагат, вземала е заплата, която не и се е полагала, защото не нямала нужната квалификация! Била е на две длъжности едновременно с две заплати, без да е специалист.
160
24
 
5
 
! Отговори
кой може преди 4 години
По въпроса за изхода от ситуацията. Най-честното решение е Радев сам да попаде оставка. Но, не разчитайки на Радевата честност, казвам - и без тълкувание на Конституцията за имунитета на президента, има решение. Ако съдът не може да обвини президента, то парламентът може и трябва да го направи. Обвинете го и го уволнете.
159
28
 
6
 
! Отговори
как пък не преди 4 години
На въпроса - защо в медиите са изнесени записи от СРС, Румяна Коларова сутринта много убедително отговори: Президентът искаше повече инфо, дадоха му инфо. Той сам си го търсеше. А от себе си добавям - да забраним употреба на СРСта, за да крием любовницата на президента?! Да се крие как я е назначавал и е давал жилище? Той да си мишкува зад гърба ни, а ние да се правим на пуритани?!
158
6
 
4
 
! Отговори
кои са преди 4 години
Кой е Митко и кой е Христозов, за които Радев говори на записа? Началникът на ВВС трябвало да се свърже с тях. Е? Кои са те? И защо те са пощенската кутия нта Радев?
157
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Близнашки много добре знае,че щом в подслушвания разговор се включи действаш Президент записът се прекратява,какъв тълкувател е той на конституцията.Кокошкарска история.
156
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
223 тиквата не се жени и не назначава на сладки,платени длъжности любовницата си.Да е ясна Деси е била любовница на моралиста.
155
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много им пречи, много! без него искат да си играят игричките - на тъмпо, без шум и после само да си обнародват в държавен вестник каквото са се наговорили шайката! страната се управлява от една хунта, която няма да се спре прид нищо за да остане на власт завинаги.
154
4
 
42
 
! Отговори
моето мнение преди 4 години
Еврото ще става 6 лева, а те ни занимават с глупости!Ако искат да се занивата със СРС-та да започнат с "Ало, Танов!"Бойко много да внимава, че управлението му може да приключи като това на Николае Чалушеску!
153
2
 
16
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Така е ..точно за това,че е комунист,тиквата не подава оставка.
152
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-216,а любимия ти пожарникар,с розовите чорапи,не трябва да си подава оставката.
151
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли зад този комплот, прозира сянката на онова бивше президентче?
150
18
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Комунист оставка не подава. Справка : Нинова.Да не е луд.11 000 лв. заплата до живот.
149
3
 
17
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-220, да не би твоята морална тиква,живее с жена си.
148
2
 
23
 
! Отговори
1 преди 4 години
ало танов,бойко съм,виж там спри митничарите,че съм обещал,първанов и той е обещал,виж изкарай ги от там.
147
1
 
15
 
! Отговори
Само военна хунта преди 4 години
може да спаси България от ***! Помощ от никъде няма да дойде!