Близнашки за положението Радев - Гешев: Нещата станаха неудържими!

Тепърва ще се разбере дали записите ще бъдат оспорени
Обновена: 28 яну 2020 22:29 | 28 яну 2020 22:21, Петя Славова
266

Прокуратурата пусна разговор, за който има съмнения, че Румен Радев се опитва да осуети проверка на КПКОНПИ.

В съобщението се твърди, че е спряно разследване, по което има висока степен на вероятност за съпричасност на Радев към престъпна дейност. Става дума за прикриване на данни от проверка на Антикорупционната комисия срещу Десислава Радева.

"Преживяваме един много драматичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. 28 януари ще се окаже подобен ден. Всичко започна по един невинен начин - с искането на главния прокурор да се тълкува член 103 от Конституционния съд", каза бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в предаването "Денят ON AIR".

Още по темата

Според него, когато президентът Румен Радев е попитал за мотивите, нещата са придобили неочакван развой.

"Държавният глава доста предизвикателно настоя да се изяснят мотивите и нещата станаха неудържими. Появиха се твърде много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, но самият той настоя това бъде направено и се създаде изключително сложна ситуация", каза още Близнашки.

Той допълни, че тепърва ще видим дали тези записи ще бъдат оспорени.

"Нещата не могат да станат в полза импийчмънт. Тук не е толкова важен юридическият аспект на проблема, а моралният", допълни професорът.

Той коментира и изявлението на началника на кабинета на Радев. Според Близнашки, Калоян Методиев по фриволен начин съобщава, че ако се стигне до импийчмънт това ще качи рейтинга, но всъщност нещата били много по-сложни.

"Президентът е изправен пред една много сложна дилема, защото той е човек на честта и ще трябва да вземе много сложно решение. Няма място за импийчмънт. Тук нещата опират до нещо друго - имаш претенции, че си човек с много висок морал, а се оказва, че си склонен да прикриваш неща, които засягат най-близките до теб хора", посочи Близнашки  пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че тази нощ Радев трябва да вземе едни от най-важните решения в живота си.

"Естествен изход от ситуацията е оставката. Няма друго решение, ако той реши да упорства, да предизвика формалните процедури - това ще бъде ходене по мъките. Много е важно, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за евентуалните последици и всичко, което правиш", допълни още бившият служебен премиер.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Морален човек не изоставя съпругата си и децата и да тръгва с друга "жена".Това става когато се издига в ерархията,а сега като е президент?
145
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ги е страх герберите, колкото и да са прости, осъзнават че Радев има голяма обществена подкрепа.
144
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИМАМ ПИТАНЕ КЪМ КС. АКО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР Е НЕНОРМАЛЕН, МОЖЕ ЛИ ДА БЪДЕ ПРАТЕН НА М СИ В П?
143
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами естествено, че не са подслушвали президента! И за да приобщи прокуратурата такива СРС към образувано разследване, естествено е, че те са законни!
142
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зеленият чорап да дава оставка!
141
2
 
26
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
аз не разбрах кого подслушват и имат ли разрешение за това с тези си деиствиягешев осигурява 2 мандат на ген радев
140
27
 
3
 
! Отговори
Off преди 4 години
Шапкарев не за първи пъ прикрива близки - ами баща му с катастрофата? Очевидно е прикрил и моралните си ценности, когато са го избирали за президент...
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 212 .По долу е коментирано по гушата му си личи, че е огладнял Пеликан.
138
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проф. Георги Петков Близнашки - Ръководи организацията на БСП в София, в началото на 90-те години. Бил е член на Висшия съвет на БСП. На 7 март 2014г. година със свое решение Националният съвет на БСП прекратява членството му в БСП за уронване престижа на партията. Назначен е с указ 200 на президента Росен Плевнелиев за служебен министър-председател на България от 6 август 2014 до 7 ноември 2014 година. Е, коментирайте те!
137
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Страхотен главен прокурор се избра , и то с гласуване разбира се, демократично. Е нищо, че беше издигнат само той по порядъка на Северна Корея. От една страна имаме криза с всички язовири и водоподаване, внос на отпадъци от всички възможни държави а от друга имаме някаква случка за назначена жена на принципа "мой човек" както са 90 процента от администрацията. Тук гербавите си набиха автогол , и то голям. Все пак раненото животно хапе най-жестоко като е притиснато в ъгъла.
136
4
 
27
 
! Отговори
Кжкжкбоб преди 4 години
В каква помия живеем- собствената ни прокуратура да си служи с компромати.....
135
6
 
33
 
! Отговори
Цкжкжкж преди 4 години
Този като е професор, защо не коментира на какво правно основание са правени записите и по- важното,законно ли е да се публикуват СРС по съдебно производство ако има такова. Поредният ибрик
134
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""Появиха се твърде много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят,""........... абе професоре, много добре е знаел президентът съдържанието на записите и затова е поискал "предизвикателно да се изяснят мотивите". На кого слугуваш професорееееее?
133
2
 
26
 
! Отговори
Cjcjvjviv преди 4 години
Близашки е *** от най-долните. Политически номад и нагаждач!
132
22
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 4 години
Моралът на Резодента
131
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скочиха срещу президента, единствения който се противопоставя срещу шайката на ГЕРБ.Само да внимават, защото 3 милиона българи са го избрали.
130
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, юристът на ВВС посочва на командващия ВВС, че разследването извършвано от КПКОНПИ е незаконно, защото разследва евентуален конликт на интереси със задна дата. И на всички и ме ясно , че в случая се търси под вола теле само и само да се наметри някакъв косур на Радев; Служил съм навремето на летището и Граф Ифнатиево - там има едни малки жилищни блокчета, в които настаняват офицерите от гарнизона. Така че там е прието на всеки служещ да се осигурява жилище.
129
2
 
33
 
! Отговори
КЕШев преди 4 години
Оставка на Президента, който е избран от народа!? Тоя Близнашки съвсем откачи. Ясно е, че се превърна в говорител на Пеевски и Доган! Чрез него заплашват Президента, но по-скоро ще изкарат хората на улицата!
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 194може той да я е уредил и да го е платил! нали са били любовници!
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
194- А КЪДЕ ЗАБУТА ПЪЛНИЯТ ЧЛЕН- М-ХЪ СЕЩАМ СЕ...