Шефът на депутатите от ГЕРБ: Войната между институциите не я започнахме ние

Гарантираме уважение към институциите, заяви Дариткова
121
Шефът на депутатите от ГЕРБ: Войната между институциите не я започнахме ние
Снимка: БГНЕС

Войната между институциите не я започнахме ние. Предизвикателството беше от страна на президента, заяви пред БНР Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Тя допълни, че управляващите не са открили конкретен повод за обръщението на Румен Радев, в което той обяви, че снема доверието си от правителството на Бойко Борисов.

Още по темата
"Събрахме се, обсъдихме и решихме, че от наша страна гарантираме уважение към институциите, взаимодействие в рамките на предвиденото от закона, защото така реализираме даденото ни доверие от българските граждани, ангажираме се с това да имаме разумен диалог и разчитаме на същото отношение, защото това е в интерес на България", посочи Дариткова.

По думите ѝ от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е дошло предложението за намаляване на напрежението в отношенията с президентската институция и обявяване на примирие от страна на управляващите.

Дариткова посочи, че от ГЕРБ се отнасят изключително отговорно към всеки протест. Шефът на депутатите на управляващата партия обаче беше категорична, че не трябва да се се спекули с важни теми и да се подклаждат страхове у хората по темата за влизането ни в "чакалнята" на еврозоната.

"Имаме ясно обединение между всички политически сили за това, че посоката на България е влизане в еврозоната. Това потвърждава и нашата евроатлантическа ориентация, защото става дума не само за финансови параметри, а и за геополитическа ориентация", посочи Дариткова.

Тя уточни, че България е подложена на наблюдение по отношение на корупцията освен от САЩ и от европейския механизъм за сътрудничество и проверка. Дариткова заяви, че очаква в скоро време страната ни да се справи с корупцията в размерите, в които са очакванията и на самите граждани.

България винаги е водила разумна и балансирана външна политика, но категорично тя е ориентирана в евроатлантическа посока, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 4 години
ЕДНО НЕ РАЗБРАХ----ОТИВАТЕ--ВИЕ ПАРТИИТЕ В ЕРОЗОНАТА А ЗА НАРОДА НЕ ОТВАРЯТЕ И ДУМА НУЖЕН Е--Р Е Ф Е Р Е Н Д У М ЗАЩОТО НАРОДА ЩЕ ПЛАЩА ЕВРОТО А НЕ --ВИЕ---ПАРТИИТЕ НЕ НИ БАЛАМОСВАЙТЕ И ТАКА----КОГА ЩЕ Е РЕФЕРЕНДУМА
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
апа името едно мале мале да га риташ ли тва ил да сикерджосваш
105
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
(Не)уваажаема Дариткова, войната между институциите вие я поддържате от ден 1-ви на съществуването на партията ви. Всеки, който ви посочва кирливите ризи е или член/поддръжник на БСП/ДПС, или туркофил, или русофил. И водите война с такива на всяка цена и с всякакви средства. Няма човек с поне 2 гънки в главата, който да харесва шайката ви. И това по никакъв начин не означава автоматично БСП-ар,ДПС-ар или техен симпатизант. Извинете се и укротете тона си.Нароите *** и после Бце гаси пожари...
104
6
 
12
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До Т.ШакМалък си да даваш оценки на Президента! Марш в мизерията на борисоффф!
103
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т.шак, а шайката на б..аце умира от любов към народа си и родината си, продадоха ни за жълти стотинки на всякакви международни мошеници...
102
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започнахте я и още как, от първия ден на избирането на Президента Радев, но истината е, че ще я загубите скоро....., оядохте се с власт и съществувате благодарение на невиждана корупция и подкрепата на олигарсите
101
23
 
1
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Да предадеш страната си за пари е отвратително, но да предадеш заради убежденията си е милион пъти по-зле. Радев е от втория вид предатели.
100
4
 
16
 
! Отговори
Гунчо преди 4 години
Войната я започна баба ми от Кестрич...!!! Това иска да каже Даритникова!
99
1
 
15
 
! Отговори
една цинкова кофа преди 4 години
айде и подцинкованата кофа се раздрънка между жребците.Нейното дърдорене е толко ненужно защото подсказва с "подкрепата"си че нещо в обвиненията не е на ред.Например Бат Бойко рече и оитсече и толкоз. А тая и другите куфи шъ има да се голокъзят да им ги гледаме безсрамните пети точкиТва вреди на Борисов и на ГЕРБ. Това е низко ориентирано и зубрашки нагло.... Бойко на тия им вика *** за да не качс патки
98
2
 
26
 
! Отговори
тя преди 4 години
Президента е истински мъж - смел ,отстоява държавния интерес и най- вече не се срамуваме от него ! В България всичко по- кадърно се мачка !
97
1
 
21
 
! Отговори
тя преди 4 години
Много сте подмолни !
96
1
 
23
 
! Отговори
РОКО преди 4 години
А кой прати Гешев да го разследва ?
95
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ НЕ ЗАПОЧНА ВОЙНАТА, НО ГЕРБ ЩЕ Я ЗАВЪРШИ.
94
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама какви сте душички вие..*** нещастни!!!!
93
1
 
33
 
! Отговори
nina преди 4 години
Г-жо Дариткова, най-малко Вие имате право /можете/ да забравите КОЙ започна войната с президенството. Просто, защото заемате мястото на този, който я започна - Цветан Цветанов. Това, че се правите на забравили, не значи, че не се е случило.
92
2
 
12
 
! Отговори
КОЙ преди 4 години
До Факти...2014 - фалит на КТБ. Август, 2014 - официално спиране на Южен поток...Кой се оказа печеливш от фалита на КТБ?Кой дойде, наби му канчето и стоя от двете му страни, докато сричаше, че спира ЮП?
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предвиждам до два часа всички антишайка постове да бъдат изтрити и да останат за Историята само юиснията на Тонка&сие.
90
2
 
10
 
! Отговори
До Факти преди 4 години
Спонтанните протести траяха точно 3 дни. След това потекоха реки от около хиляда платени умни и красиви , реститути и Ентелигени...Свидетел съм.
89
19
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Пилците се броят на есен, а политичезкото доверие на избори. ГЕРБ се е доказала вече 12 пъти. Президентът само веднъж - случаен успех след груба грешка на ББ. Няма да се повтори.
88
2
 
19
 
! Отговори
до71 преди 4 години
Вие какво искате,само да викаме ура,да веем знамена,да лъжем и в делник и празник,или мълчаливо да свеждаме вечно глави.Гордея се с моя президент!Срамувам се,че има българи,кокто са готови да смачкат достойнството на народа си,заради пари.