Борисов подкрепи машинното гласуване за следващите избори за НС

Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че не желаем"
Обновена: 12 фев 2020 12:29 | 12 фев 2020 10:44, Веселина Йорданова
150
Борисов подкрепи машинното гласуване за следващите избори за НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов подкрепи машинното гласуване за следващите парламентарни избори.

Да похарчим няколко десетки милиони и да видим какви ще са резултатите, коментира той в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата
За целта трябва да има поне 15 хил. машини, обясни вицепремиерът Томислав Дончев, като уточни, че по темата вече се работи и на практика във всяка избирателна секция ще има машина за гласуване.

"Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че не желаем", каза Борисов. Той допълни, че не е убеден, че с това ще се реши нещо, но управляващите са длъжни да изпълнят записаното в Изборния кодекс.

Парламентът трябва да уточни – като има машинно, ще има ли хартиено, ще се дублират ли, къде ще ги съхраняваме, посочи премиерът. Той обърна внимание и на киберсигурността.

Според Томислав Дончев е глупост да се поддържат две паралелни системи, защото това ще направи изборите необосновано скъпи. Той посочи още, че машините трябва да бъдат купени, а не наемани, за да ги ползва държавата на всички следващи избори.

Последните (избори) бяха към 70 млн., сметна пък Борисов и допълни, че правителството с решението си се включва в „общия хор на подкрепящите“.

В началото на заседанието финансовият министър Владислав Горанов докладва, че по спорната Наредба 18 има още много работа и увери, че по нея се търси пълно съласие.

Премиерът посочи, че докато нe бъде постигнат консенсус, наредбата няма да съществува. По думите му целта е премахването на сивия сектор, но това не трябва да се отрази на малкия и средния бизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Курнелка падна в капана който сама заложи.
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е най-разумно да се гласува от вкъщи. В едно жилище нерядко хората са с различни политически предпочитания. Ако има един деспот, да иска и може да контролира всички, вотът няма да е по своя воля. май някъде в САЩ имало семейно гласуване - един мъж гласувал за всички членове на домакинството.
65
3
 
12
 
! Отговори
Бачо Киро преди 4 години
Най разумния начин е да се гласува от вкъщи за улеснение на хората, няма да се плаща за машинно гласуване, няма да се плаща на комисии и прочие, а информацията се пази чрез Блокчейн технологията. Евтино, удобно и сигурно. Е такава идея да им даде некой на ония т.ъ.паци от парламента
64
2
 
12
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Тези машини да не са като онези с винетките. Заради една такава миналата година на два пъти си купувам винетка, а АПИ отчита преизпълнение. И няма стимул за въвеждане на ТОЛ.
63
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Първият и най-важният е връзката премиер - прокурор. Вие вече всички знаете кой подслушва и реализира СРС-тата. Това е ДАНС. На кой е подчинена ДАНС? Пряко на Министерски съвет и директно на министър-председателя. Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в грубо нарушение на закона и ако е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не е знаел, значи, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби", каза Радев.
62
16
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
На Кyрнела бабите кво ши праят ся...
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ... ама ще се гласува смао от една малина, а другото ше е лъжа и измама.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 63Аба ай си глей работят ба!
59
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без машинно гласуване избрахте Радев, а с машинно - ще го бутнеме, та да разбере, кой е купувал изборите, когато беше избран за Президент !
58
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
От утре въвеждам такса колко въздух дишате на секунда
57
2
 
3
 
! Отговори
До 65 преди 4 години
*индийците.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
https://youtube/watch?v=bf1C9o8iqFQЕто така гласуват индииците, те имат повече от 20 хиляди такива машини. Ние ще имаме 15 хиляди. Население на България, под 7 млн, площ 110 хиляди кв. Индия, над 3 млн кв площ, над 1.2 милиарда население. Да не решат индииците, че сме големи кат тях? Японците и те си мислеха, че сме големи кат Китай :).Ето за америка как гласуват.https://youtube/watch?v=c_NF2yHFzVE
55
5
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
НЕ СЕ ХАРЧЕТЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В големите блокове не се познават ли? Щом мислите, че не се познават, да се направи препратка към закона за етажната собственост. Има си домоуправител, касиер, те са длъжни да водят книги за финансовите дейности. Може да бъдат оторизирани те да направят справка за съответствие с избирателния списък.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 60Какво? Мислите, че лъжа ли? Хах! Добре!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 59Големият е блокове? Че те вече не знаят кой живее до тях, бре! Па и ако в къщата на месния банаит има 200 регистрирани, смееш ли се оплачи. То онямше излезе след 2 години, ама ти нема излезеш от там, ДВ ше тая еее.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето как ше е:Отиваш, пуска ти една картинка, нарискаш едно копче и си гласувал.А от друга страна, премиера си пуска телефон, изкачва му един ап, дето си задава колко с а гласували, коя партия колко процента има, натиска ок и айдяяяя!
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен има един сравнително лесен начин да се изчистят избирателните списъци от несъществуващи лица: Вместо по азбучен ред, започвайки със собственото име, списъците да се съставят по адресна регистрация. Хората в един вход на големите блокове могат да видят дали някой е прибавен, хората, живеещи в къщи също си знаят близките съседи. Съседите да имат право да се предизвика проверка при съмнение за несъществуващи лица.
49
8
 
4
 
! Отговори
ААА ДРУГАРИ, преди 4 години
НЕЩО НЕ ВИ ХАРЕСВАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ, *** НЕ СЕ ПРОВЕЖДАЛИ ЧЕСТНО!А В РУСИЯ КАТО СЕ ПРОВЕЖДАТ ПО СЪЩИЯ НАЧИН И ПУТИН ПЕЧЕЛИ 75%, Е ХУБАВО, А!
48
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Този крадец докога ще ни командва