Борисов подкрепи машинното гласуване за следващите избори за НС

Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че не желаем"
Обновена: 12 фев 2020 12:29 | 12 фев 2020 10:44, Веселина Йорданова
150
Борисов подкрепи машинното гласуване за следващите избори за НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов подкрепи машинното гласуване за следващите парламентарни избори.

Да похарчим няколко десетки милиони и да видим какви ще са резултатите, коментира той в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата
За целта трябва да има поне 15 хил. машини, обясни вицепремиерът Томислав Дончев, като уточни, че по темата вече се работи и на практика във всяка избирателна секция ще има машина за гласуване.

"Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че не желаем", каза Борисов. Той допълни, че не е убеден, че с това ще се реши нещо, но управляващите са длъжни да изпълнят записаното в Изборния кодекс.

Парламентът трябва да уточни – като има машинно, ще има ли хартиено, ще се дублират ли, къде ще ги съхраняваме, посочи премиерът. Той обърна внимание и на киберсигурността.

Според Томислав Дончев е глупост да се поддържат две паралелни системи, защото това ще направи изборите необосновано скъпи. Той посочи още, че машините трябва да бъдат купени, а не наемани, за да ги ползва държавата на всички следващи избори.

Последните (избори) бяха към 70 млн., сметна пък Борисов и допълни, че правителството с решението си се включва в „общия хор на подкрепящите“.

В началото на заседанието финансовият министър Владислав Горанов докладва, че по спорната Наредба 18 има още много работа и увери, че по нея се търси пълно съласие.

Премиерът посочи, че докато нe бъде постигнат консенсус, наредбата няма да съществува. По думите му целта е премахването на сивия сектор, но това не трябва да се отрази на малкия и средния бизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
6
 
! Отговори
Безкомпромисен преди 4 години
До кога ще ни управляват отрочетата на комунистите?
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И колко прозрачна ше е тази система? Кой ше в прави? Как ше протече търга за проекта? Ще бъде ши, кодът на тази система публично достояние?
45
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-45 ,на тебе може да е доказал,че е "най-умния премиер"който е прочел само една книга през живота си,а колкото до приватизацията ,не скъпи ми *** има една малка подробност,и тя се казва давност,всичко друго е пушилка от страна на човека с каскета,и неговия банкянски началник.
44
9
 
3
 
! Отговори
ХАХХА преди 4 години
КАСКЕТИТЕ ПАК НЕДОВОЛНИ!НАЛИ ЗА ТВА РЕВАХТЕ 2 Г. БЕ!СЕГА ВИ УГАЖДА ЧОВЕКА, ПАК ГРАЧИТЕ!КВО НЕ ШЕТЕ МАШИННО , ТАКА ЛИ?АЙДЕ ИЗЯСНЕТЕ СЕ, НЕДЕЙТЕ КАТО НИНОВА В МЕНОПАУЗА ДА НЕ ЗНАЕТЕ КВО ИСКАТЕ!
43
2
 
11
 
! Отговори
Нина Георгиева преди 4 години
Значи са измислили начин да го манипулират
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Настоящото управление на страната е с най-ниско подготвените, най-ниско квалифицираните лица по високите етажи на властта. Подражавайки на Запада, се напълнихме с "наши хора" , които в буквалния смисъл ходят без *** ( като Караянчева), в преносния също.
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи ***, че мутрата е подкрепил нещо, което са изискали над 3 милиона българи?!
40
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 4 години
Бойко още ли не е разбрал, че машините печатат хартии, които се пазят като тия в урните? Ускорява се броенето и се намаляват грешките.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Най -гадното е че Тиквения плаща на краварите за да го държат на власт с нашите пари.
38
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов показа и доказа, че е най умния Премиер в България. Отне всички политически оръжия на опозицията. Сега ДАНС почват проверка на приватизацията и ще има голям рев от червените приватизатори. Браво на Бойко Борисов, истински политик и Държавник.
37
2
 
9
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Току що заложих 5лв ,че Боко ще си смени мнението до изборите поне още 2 пъти.Коефициента е 2.5. За над 4 пъти ,коефициента е 1.2.Залагайте и вие!
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво пръскане на милиони бълнувате???? Горанов колко години си затваря очите за ставките при хазаарта??? Я не обиждайте народа!!!!! Че ви търпи и го е ГНУС да се приближи или даже да напише нещо по повод мръсотиите ви!!!
35
13
 
3
 
! Отговори
ТА-ДУФ ТА-ДУФ КАУНЕ преди 4 години
ЩЕ ПРЪСНЕМ МИЛИОНИ, ЗА КЕФА НА ИМПЕКСОВАТА БСПДИРАСТИЯ, ГНОМА, КАУНА, И КОСТИНБРОДСКАТА КУ/РАБИЯ.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В избирателния закон трябва да бъде вписано, че се наказва видеозаснемане на вота. За целта да се отменят "тъмните стаички" , машината да е на показ, така че да се вижда, ако някой ползва устройство за заснемане. След приключване на избора при съмнения и искане да се позволява преглеждане на камерите и ако се види, че са правени снимки, вотът в секцията да се анулира и да не се заплаща на комисията. Защото е напълно възможно умишлено да не си вършат работата.
33
11
 
3
 
! Отговори
Катюша преди 4 години
И с машини и без, пак Герба ще бия импексовата БСПдирастия водена от Гнома, Кауна и Импексовата ку/рабия!!
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пътник!
31
2
 
9
 
! Отговори
анонимен - М преди 4 години
Денят 22.02.2020 година -не е добър за национални протести за забрана - продаването на земя на чужденци,ИК,СЕТА,*** и други.Звездите не са благословни за този ден -което налага датата да бъде преместена на 20.02.2020 г.за София пред народното събрание а за останалите в областните градове -четвъртък от 12.00 часа.Да се обединим за осъществяване на забраните от парламента.На мирен национален протест.Всички етноси участвайте за благото на децата и внуците си.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилна стъпка. Следващите стъпки трябва да са осигуряване на видеонаблюдение във всяка секция и силно редуциране на т. нар. избирателни комисии, както и пълно недопускане на избирателни протоколи с каквито и да е поправки.
29
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямат нужда от свързване с мрежата, БСП ще опита да манипулира софтуера предварително, там им е надеждата.
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Три милиардо даде на американците в аванта,та да го държат на власт.Няма смисъл от избори,докато е такова международното положение или не се предизвикат масови бунтове.Ама като знам българина,съмнявам се.Кютайте.