Борисов не дойде в НС да обясни има ли маски в държавния резерв

Вместо него това направи шефът на Агенцията за резерва
Обновена: 20 мар 2020 11:06 | 20 мар 2020 10:55, Камелия Цветанова
86
Борисов не дойде в НС да обясни има ли маски в държавния резерв
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки настояването на червената шефка Корнелия Нинова премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан от депутатите и да обясни дали има маски и защитни облекла в държавния резерв, това не се случи, защото мнозинството отхвърли предложението й.

Вместо Борисов в парламента дойде председателят на Агенцията "Държавен резерв" Станимир Пеев.

Тъй като информацията е класифицирана, законотворците го изслушаха при закрити врата.

Парламентът ратифицира и Рамковото споразумение за съвместно възлагане на обществени поръчки при мерки за медицинско противодействие.

Съгласно публична оценка на Европейската комисия, с присъединяването на България към Рамковото споразумение, то покрива около 455 млн. души в Европейския съюз, или 90% от населението на Европейския съюз.

Споразумението е рамка, която дава възможност страните от ЕС съвместно да провеждат бъдещи тръжни процедури за конкретни мерки за медицинско противодействие.

В случай на кризисна ситуация, засягаща здравето на населението, България ще има възможност да участва в нови тръжни процедури по реда на Рамковото споразумение, като същевременно си запазва правото да предприеме действия самостоятелно да осигури медицински мерки за противодействие, извън съвместното възлагане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
ГЕШко преди 4 години
Тези народни избраници в немалката си част се оказаха хитреци и интересчии. Този състав на НС държи първо място по нищоправене и на практика не защитава избралите ги, а правителството. Всеки ден циркове, депутатите смятат, че ще бъдат вечно такива. Върхът на наглостта е мълчаливият отказ на 240-те народни! представители да дарят по едномесечна РЗ за борба с коронавируса! Нагли и безпардонни екземпляри от всички ПП!
72
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-74 а твоя шеф,защо не си полива магнолиите,защото ,друго нищо не може.
71
0
 
1
 
! Отговори
Има ли или няма? преди 4 години
Някой разбра ли има ли наистина маски и защитни облекла в държавния резерв? Май няма или има само символични количества.Вярно е, че резерва се отваря при извънредни обстоятелства, но дали не се разпродава тяйно през другото време?
70
6
 
3
 
! Отговори
Победител преди 4 години
А това пламнало от Крумовица знае ли.Че държавният резерв се отваря във военно време.Явно ги дразни,че магазините са заредени със стоки.А не като Виденовата зима без хляб в магазина.
69
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Да ни е жив и здрав Премиера. СЪН НЕ СПИ ЧОВЕКЪТВ началото и аз бях против него, но РАЗБРАХ, че самотой може да ни изведе от КРИЗАТА. Да е жив и здравИ ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ СЪЩО
68
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Трябва да си харчи парите от ЕС.
67
10
 
4
 
! Отговори
така като гледам преди 4 години
Хойнелия понякога наистина не знае какви ги говори, важното е да дрънка нещо срещу държавата..
66
12
 
6
 
! Отговори
Опълченски преди 4 години
Курне ***, що не викнеш първо *** да го питаш има ли коронавирус на Шипка или нема. Абе вируси има, ама президент нема.
65
3
 
9
 
! Отговори
Зоро преди 4 години
Това са ни героите от снимката - Зоро до Зоро , да не ги познаем , защото и те не искат , ама въобще да ни знаят. ДВА СВЯТА , ЕДИНИЯТ Е ИЗЛИШЕН , НАПИСАЛ ГО Е ВЕЛИК БЪЛГАРИН , АМА КОЙ ДА ГО ЧЕТЕ - МОЖЕ БИ ВИНЕТУ .
64
9
 
9
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Да допуснем,че сега бсп са управляващи с Премиер К.Нинова и зам.Мая.Манолова!Каква ли ще е картинката!?
63
5
 
16
 
! Отговори
Kit Chelin преди 4 години
Приказките на др. Борисооф за единство, отговорност и заедно да преборим пандемията са само за наивници. Този човек винаги се покрива когато има проблем. Снишил се е като Т. Живков и чака да премине бурята. После като всичко отмине всеки ден ще е по всички медии да обяснява как се е справил с вируса. Той използва кризите когато трябва да отстрани някой от власт или да го обвини, че не се е справил. Къде ти е отговорността?. Пак се оказахме неподготвени като при "неочаквани" зимни условия. Страх.
62
4
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
абе майтапите ли са?..Щом нема лентичка за рязане НЕ ГО ТЪРСЕТЕ "премиерина"!!..КОЛКО ВЕКА са необходими да разберете,че тоя БАБАБАИТИН бяга от отговорност като дявола от тамян?Ако има за нещо ДА СА ПЪЧИ-ТОЙ Е ПРЪВ,за "нелицеприятните" случаи- бута калинките си....каква е тая "развалена грамофонна плоча",която се върти вече 10 години ?!
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен АлкохоликБг отдавна е на кредити, какъв държавен резерв. Наивниците може и да повтарят като папагали че имаме милиарди резерв обаче нямаме. Щом държавния ни дълг се е увеличил с 20 милиарда за какви излишъци и резерв говорим изобщо.
60
4
 
10
 
! Отговори
Посейдон преди 4 години
За 56. А защо ти е президента и какво да каже той за запасите от маски, гащеризони и всичко останало, което се намира в отговорността на правителството? Или просто искаш и ти да си барбар Петко с мъжете?
59
1
 
5
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Абе даскале,ако си Даскал язък ти за даскалството!То бива бива,ама бивол за курбан не бива!!Все още не всички сме де би ли!!!
58
8
 
12
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
Ангела Меркел се явява периодически (всяка втора сряда или нещо подобно) в Бундестага и отговаря на въпроси по темата, която се обсъжда. Бойко отдавна е доказал, че както парламента така и държавата са му през онази работа. Нима е негова работа да организира производство на маски, облекла, хинин и не знам си какво? Но това го прави популярен, той е в първите редици в борбата за спасяване на нацията. И ако един демократ доказва многократно неуважение към парламента? Виновни са другите!
57
4
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Даскала 57 Ех ти, мерз.аве.ц такъв ! Да напишеш такава про.сто.тия ,вярно се иска да си много "смел ".
56
0
 
1
 
! Отговори
ГЕ 6ЕФ преди 4 години
До СТАНИ 6ЕФ отивам да заредя при Марежки тогава,
55
9
 
21
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Бойко е уникален страхливец !Той се е самоизолирал и го е страх да припари до НС!Даже Министерския Съвет заседава по видео техника!За съжаление след кокошките , кравите , овцете и прасетата , Борисов започна да погребва и хора!
54
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да извика президентчето. Той не е стъпвал в Народното събрание.