Отлагат матурите за 7 и 12 клас, ще се проведат през юни

Борисов чака предложения за останалите ученици
114
Отлагат матурите за 7 и 12 клас, ще се проведат през юни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Като индикативни дати за държавните зрелостни изпити сме предложили 29 май и 1 юни. След обсъждане евентуално ще предложим една седмица по-късно да се проведат. Така че изпитите ще бъдат най-вероятно през юни”. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

Още по темата


В началото на юни за 12 клас, по-късно за тези от 7 клас.

"Учениците от 7 и 12 клас са с приоритетно значение. За тях е важно да завършат физически по училищата, защото трябва да кандидатстват после. За другите искам до 7-ми или 10-и май да ми дадете вариант – ще пускаме ли детските градини, по какъв начин, колко”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Няма да има орязване на пари за образованието, обеща той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този министър има много еврейска физиономия.
57
7
 
4
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
До 55Аз не заблуждавам , не вземам решения и не гласувам закони.Информация не си изсмуквам от пръстта и не фантазира.Изреждам факти:Германия с решение се започва поетапно завръщане в училищата от 4май - Baden WürttembergВ Швейцария от 11 май , като ограниченията продължават, т.е не отпадат за кантон Tessin / Ticino ,който е най силно засегнат.В България след месец , два , година все някога ще се отварят училищата?!?И това ли ще е изненада,както всяка зима ни изненадва първи сняг?
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мама РосоСега сте вода ненапита носена през 10 кладенеца....Никой не те обижда или те заплашва във вашия сайт, вие триете и си пишете под различни никове.Може и да сте двама, знам ли, всъщност не ме интересува, обаче знам "мама Роси" че триете щом ви стане неудобно.Как става така работата или просто съм някакъв луд който си въобразява.
55
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, ако някой от родителите има съпътстващо заболяване и попада в рисковата група, какво правим тогава, разделяме дете от родители ли? А си знаем здравната ни система на какво ниво е, България не е Германия!
54
5
 
2
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
До 45" Може би ти си опитна мишка "Тонка", щом си толкова стресирана от "уж" каква реакция ще се получи, но продължавайте да триете щом ви засяга егото. "Моля разяснете малко , коя е " Тонка " и какъв е всъщност замисълът на изказа ви ?!?!Предполагам ,че не е нещо важно......но не го разбрах.
53
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онези, които разправят как нямало да пуснат децата си на училище, явно нямат такива! Ако имаха, щяха да са чували милион пъти вече думите " няма ли да започнем вече училище"!!!
52
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мама РосоЗащо се опитвате да заблуждавате или чули-недучули пишете? В Австрия и Германия в училище се връщат само абитуриентите. В Дания решиха всички ученици да тръгнат на училище, но майките се разбунтуваха, че така правителството излага на риск децата и в последствие цялото семейство. И защо точно децата трябва да бъдат опитни зайчета? Вие въобще май нямате деца. Една майка не рискува по никакъв начин живота на детето си.
51
4
 
26
 
! Отговори
този път-НЕ преди 4 години
Най-неадекватния министър, побърка и деца, и учители, и родители. Капка свян няма, дори посяга на здравето.
50
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо е това лутане по матурите, не се знае. По-пометливите млади, които завършихме през 2003 - 2007, трябва да помнят, че няма проблем с промяна в закона да се признаят средноаритметичните оценки от курса на обучение за резултати от матурите и да се запишат на съответното място в дипломите. Всички завършили през посочените години имаме точно такива дипломи. Сега - драма, като че ли от министерството не помнят и не знаят как да стане! Мъка и тормоз по време на пандемия. Защо?
49
0
 
14
 
! Отговори
Стефан Христов преди 4 години
Г-н Министър Вълчев, Вашето изявление съгласувано ли е на съответното ниво?...
48
4
 
27
 
! Отговори
една българка преди 4 години
Абе, Тъпун.гер тези деца нали не живеят сами в гората. Как мислиш ти?Как ще опазят родителите си и/или други роднини?
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мама РосоНе вярвам ама айде, щом си се вкарвала в филма....
46
4
 
12
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
До 42 Опитни мишки са , защото никой няма ясна представа как и какво да се направи и кое действое ще е най-адекватно.Говорим не само за здравето на децата , но и за тяхното образование , нормално развитие и израстването им като пълноженни хора.Не ограничавам мисленето и позицията си само според случващото се в България.Познати и близки с Covid19 имам за съжаление.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мама РосоМоже би ти си опитна мишка "Тонка", щом си толкова стресирана от "уж" каква реакция ще се получи, но продължавайте да триете щом ви засяга егото.
44
5
 
15
 
! Отговори
До 38 преди 4 години
Първо се запишете доброволка и елате да помагате в Инфекциозна болница, после ще разкажете "колко е лек вируса".
43
5
 
11
 
! Отговори
Прованса преди 4 години
До 20 *** . Кви гербаджии в образованието бе! Масова е бъкано с пенсии, които вземат и заплата, постоянно мрънкащи и неумеещи компютъра да си включат. Какви гербаджии в образованието ви гонят, да ви онаковам макята, в ямболско езиковата гимназия е първична партийна организация на бсп и абв-целият колектив. Тая държава ще се оправи само и единствено след вас!!!
42
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли кой да отстреля този глиган Борисов? Някой, който е на "ти" с огнестрелните оръжия. Някой, на когото ще се плати.
41
5
 
25
 
! Отговори
прекалихте преди 4 години
Предпочитам нулева година, отколкото риск за живота и здравето на дете и семейство.
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мама РосоНужно е да се удължат ограниченията и през следващите няколко години. Нищо няма да ви стане, ако молове, ресторанти, хотели училища, детски градини и др не работят следващите няколко години. Трябва да се затворят и всички пазари и всички малки магазини.
39
13
 
5
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
До 36Еми с децата ...и то по цял свят!?!?Децата не са основните преносители и са с по лека симптоматика.Никой незнае , каква верижна реакция ще се покучи.Опитни мишчици за съжаление - в Австия са на училище вече , в Германия от 4 май , в Швейцария от 11 май.Кризата няма да свърши утре , трябва да се гледа и напред някак.