Радев: Липсата на подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността!

Президентът честите Денят на труда и напомни, че той е завоевание на работниците
728
Радев: Липсата на подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първи май не е подарък.  Първи май е завоевание на работниците. Петдневната работна седмица, платените отпуски, парите за майчинство  и всички права, наследени от миналия век, са резултат от волята за достоен живот на поколения. От куража им да се преборят за тях. Това се казва в поздравление на президента Румен Радев по случай Международния ден на труда.

Още по темата

 
Преходът у нас раздели хората на шепа богати и мнозинство от бедни. Стотици хиляди са на гурбет зад граница, в опит да изхранят семействата си. През миналата година 89 българи загинаха при трудови злополуки. Това ни поставя на дъното на европейските класации. Все още условията на труд в много български предприятия са далеч от стандартите. Заплащането в редица професии и региони е драматично ниско. Някои ще ви убеждават, че тези констатации са черногледи. Но вие, милионите работещи българи знаете, че това е горчивата истина, отбелязва той.
 
Според него в съвременния свят хората все повече губят представа за силата на солидарността, а някогашните юмруци на протеста днес държат смартфони и изливат недоволството си в социалните мрежи.
 
Коронавирусът парализира много икономически дейности и образува опашки пред бюрата по труда. Липсата на убедителна подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността, а бягството на властимащите от отчетност и контрол на публичните разходи е неуважение към труда на българите, които пълнят хазната и изплащат колосалните държавни заеми с цената на лишения, критикува Радев.
 
Той припомня, че тази година за първи път посрещаме 1 май в условия на извънредно положение и за първи път мнозина ще прекарат празника далеч от близките и колегите си.

Днес искам да благодаря на всички онези: бедни и заможни, хора на умствения и физическия труд, на всички честни хора, които с почтеност и усърдие градят и пазят България. В тези сложни времена Празникът на труда е повод да си спомним силата на солидарността. Да надмогнем заблудите на егоизма. Защото неволите се надмогват с обединени усилия. Защото всеки един от нас носи неповторими таланти и умения, своя уникална мисия и правото на труд е възможност той да я изпълни. Защото трудът не е само прехрана, но и достойнство и бъдеще, за които трябва да се борим с кураж и задружни усилия, обобщава президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


728
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
566
24
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Радев е такова дърво... - че направо скърца...
565
19
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
В президенството Радев нанася на табло графика на рейтинга на Борисов... - но не може да нанесе последните данни... - нужна му е стълба...
564
22
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Радев обедини нацията... - с омразата към себе си...
563
19
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Да си плаща сметките за ток и парно на Дондуков...
562
14
 
13
 
! Отговори
izh преди 3 години
На него никой от финансистите му няма да му разреши да прави партия. Единствения електорат който може да събере са червените плювалници от форума и овчите мозъци, а те са контингент на другарката. Така че вече на никого не е интересен
561
7
 
4
 
! Отговори
Да яхна преди 3 години
Ли народното недоволство
560
14
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Да плюеш по президента Радев... - е чест и дълг за всеки честен българин...
559
16
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
ДрОгарю Радев, вие сте прът в колелото на прогреса... - и сте срам за България...
558
6
 
9
 
! Отговори
Кой каквото може преди 3 години
А пък Радев пак е разкрякал наперените '***' около надутият пуяк.
557
9
 
14
 
! Отговори
Борба за рейтинг преди 3 години
Започна предизборна кампания.Но РР бе разбра,че изявите му с тоталноотрицание на всичко,направено от ББ и ГЕРБ,директно показват гравитиранетому към БСП.Тази ракета-носител вече падна и няма да може да го изведепак на орбита.ББ и ГЕРБ имат големи слабости и грешки,но ги признавати се стараят да ги отстранят.Доколко успешно е друг въпрос.Но оценката нанарода е повече плюс,отколкото минус.Да отричаш добрите им дела водидо това да не ти вярват,а РР прави точно това и то под диктовка на БСП.
556
10
 
13
 
! Отговори
izh преди 3 години
Тоя пък кога е бил работник, че да дрънка по случай първи май? Иначе като повод да си заслужи титлата Главен Плювалник на държавата поводът е точно на място, иначе трябваше да ползва Рамазана , но не се вързва много!!!
555
13
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Днес нали е празник - двойна надница от Герп
554
13
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Другари от Герп, имаме нужда от нови клавиатури, че буквите се изтриха от тролене
553
6
 
16
 
! Отговори
Кои са нашите преди 3 години
морални стожери?Чорапът и първата домакиня?Боже,пази България!
552
11
 
19
 
! Отговори
Как можахме преди 3 години
Как можахме да го изберем тоя. Много по добре - гимнастика Йовчев. Освен коремното може да прави и безброй други интересни гимнастически номера. А тоя освен коремното може да прави систематично охулване на докторите и интриги срещу всички други с изключение на бесепарите.
551
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо мрънкало. Този е по-неприятен от Нинова!
550
8
 
16
 
! Отговори
Д преди 3 години
Ква ***? Подмазвачка от класа. Джуджето още не беше обявил, че няма да има парад, тоя вече се цанил. Да върви при господарите си и хич да не се връща!
549
11
 
20
 
! Отговори
Пумпал преди 3 години
Радев - нищоправец, гоовори за труд и поздравява за 1 май. Говори за морал, а се е клел в БКП и НАТО, да не говорим какви ги е вършил за любовницата. Какво да го правиш този пумпал.
548
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злобен, неприятен човек, всичко му е криво. ***!
547
9
 
14
 
! Отговори
тоти преди 3 години
То са сети ,а довчера искаше ГАЗ на икономиката ..пълен селянин,кво му каже класната тва прави ....