Радев: Липсата на подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността!

Президентът честите Денят на труда и напомни, че той е завоевание на работниците
728
Радев: Липсата на подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първи май не е подарък.  Първи май е завоевание на работниците. Петдневната работна седмица, платените отпуски, парите за майчинство  и всички права, наследени от миналия век, са резултат от волята за достоен живот на поколения. От куража им да се преборят за тях. Това се казва в поздравление на президента Румен Радев по случай Международния ден на труда.

Още по темата

 
Преходът у нас раздели хората на шепа богати и мнозинство от бедни. Стотици хиляди са на гурбет зад граница, в опит да изхранят семействата си. През миналата година 89 българи загинаха при трудови злополуки. Това ни поставя на дъното на европейските класации. Все още условията на труд в много български предприятия са далеч от стандартите. Заплащането в редица професии и региони е драматично ниско. Някои ще ви убеждават, че тези констатации са черногледи. Но вие, милионите работещи българи знаете, че това е горчивата истина, отбелязва той.
 
Според него в съвременния свят хората все повече губят представа за силата на солидарността, а някогашните юмруци на протеста днес държат смартфони и изливат недоволството си в социалните мрежи.
 
Коронавирусът парализира много икономически дейности и образува опашки пред бюрата по труда. Липсата на убедителна подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността, а бягството на властимащите от отчетност и контрол на публичните разходи е неуважение към труда на българите, които пълнят хазната и изплащат колосалните държавни заеми с цената на лишения, критикува Радев.
 
Той припомня, че тази година за първи път посрещаме 1 май в условия на извънредно положение и за първи път мнозина ще прекарат празника далеч от близките и колегите си.

Днес искам да благодаря на всички онези: бедни и заможни, хора на умствения и физическия труд, на всички честни хора, които с почтеност и усърдие градят и пазят България. В тези сложни времена Празникът на труда е повод да си спомним силата на солидарността. Да надмогнем заблудите на егоизма. Защото неволите се надмогват с обединени усилия. Защото всеки един от нас носи неповторими таланти и умения, своя уникална мисия и правото на труд е възможност той да я изпълни. Защото трудът не е само прехрана, но и достойнство и бъдеще, за които трябва да се борим с кураж и задружни усилия, обобщава президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


728
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
546
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SaxonТака е.Вождът се омаза до ушите и мирише на смърди.Отвсякъде.
545
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако членовете на БКП не са комунисти,тогава кой?Там ни е грешката,че не направихме лустрация и сега никой от двете партии управляваща и "опозиция" нямаше да припарят до изстривалката на НС.
544
2
 
4
 
! Отговори
Одисей преди 3 години
Западни икономисти, политолози, и други учени и политици обявяват че Короната заби последния пирон в ковчега на неолиберализма. Оказва се че при криза от такъв характер пазарът не е вече инструментът, с помощта на който икономиката ще избегне катастрофата. (Способности, привични само на Барон Мюнхаузен!) И наблюдаваме как все повече държави подготвят пакети за оживяване на икономиката, в някои случаи се стига до мажоритарно участие на държавата! И тук силната държава е по-ефективна от слабата!
543
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"срива доверието в държавността"...то доверие в държавата няма от 75 години ве фа..тма..ко! Това са поколения българи тероризирани от комунистическите престъпници, натрапвано им е че държавата е партията и надежда няма никаква да има държавност изобщо.Така че ти и гаспадарите ти масква сте с кървави ръце за това!
542
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бе и на вас ще ви спрат форума като в пик и вести!И тогава гледай сеир!"Те затова и читателите им намаляха драстично.
541
4
 
4
 
! Отговори
стой та гледай преди 3 години
Бе и на вас ще ви спрат форума като в пик и вести!И тогава гледай сеир!
540
10
 
3
 
! Отговори
Чорапа преди 3 години
До уфффАбе интирисен съм ви,няма какво да го обсъждаме.Ако бях пастирката,щяхте да си щракате игри на компютъра,а сега очите са ви вперени в този сайт.Явно съм заплаха за вас и вашето благоденствие.Иначе нямаше да се пените и бълбукате толкова.Факт.
539
17
 
6
 
! Отговори
Брудос преди 3 години
През своята повече от два века история, България преживя няколко национални катастрофи! Благодарение на Кобургите! А последната е бомбата със закьснител, която постави Симеон Сакскобурготски! Той показа в качествто си на ментор на един псевдопожарникар, бодигард, майстор на лъжите и оправданията, празнословец и самохвалко как да влезе в политиката и от там да застане начело на държавата. И да я доведе до конкурс! Това беше отмъщението за непостигнатите цели. Спи българино, и сънувай светли бъдн
538
8
 
19
 
! Отговори
CHUK преди 3 години
TOZI CHOVEK VECHE MI STANA TOLKOVA PROTIVEN S NEGOVITE OTVRATITELNI IZTZEPKI TA UMIRAM OT IAD ZASHTO GLASUVAH ZA NEGO.POVECHE NYAMA DA MOJESH DA IZLUJESH HORATA
537
7
 
29
 
! Отговори
уффф преди 3 години
И Гоце беше комунист, ама такива гафове никога не е правил. Абе, ***, какво да го правиш - кога Господ раздавал акъл, военните били на учение.
536
31
 
10
 
! Отговори
Президента преди 3 години
Ви отваря очите и ви маха зелените очила защо защото виждате сламата зелена и не се яде.Помислете за бъдещето в какъв капан ще ви сложат.
535
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това недоразумение пак изпълзя от дупката си. Руменчо, не ти ли омръзна вече? Да доверието в държавността се срива именно заради теб. Ти успя тотално да сринеш доверието на българина в президентската институция. Ти си срам и позор и изобщо не заслужаваш да бъдеш президент на Република България!
534
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквун Банкянски си е най добре.Добре ни язди.Зеления чорап действително е много по зле от него.Една пенсия и една заплата.ТОВА е.А Мутраганю играе и разпределя милиарди.
533
10
 
24
 
! Отговори
съвет преди 3 години
НЕ ДАВАЙТЕ НА ВОЖДА ЗЕЛЕН ЧОРАП ПРЕДИ ДА ГО ИНСТРУКТИРАТЕ КЪДЕ СЕ СЛАГА.ЩЕ ВЗЕМЕ ДА СИ ГО СЛОЖИ НА ОЧИТЕ КАТО МАСКАТА.
532
5
 
22
 
! Отговори
Зеуен преди 3 години
чорапмунчо.
531
14
 
8
 
! Отговори
Патенти преди 3 години
*** Мунчев-първи секретар на цк на герп е запазена марка.Продължавайте със зелен чорап.Вече сте го патентовали.
530
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мун-чо
529
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резидента *** и Тиквоний Бърцилонский добър тиятър разиграват за плебса....
528
15
 
32
 
! Отговори
Истински преди 3 години
Радефф е истински родоотстъпник и антиевропеец. Единственият от 350 милиона европейци , който даде заявка да ходи на парада на Путин за 9-ти май. Всички висши европейци се отказаха да ходят . Най-яростен противник срещу валутата на целия Европейски съюз-еврото. Още по-яростен противник срещу всичко добро, което се прави от правителството. Единственият президент , който НЕ поддържа докторите - борещи се срещу вируса. Всяка седмица се появява за пет минути само за да оллюе щаба и медиците
527
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата никой не мож го стигне по пари и богатство.Даже и остров си купил в Гърция.Зелените Чорапи е много по зле..Разчита на аванс-пенсия-заплата.Пълно АПЗ(а-***-зе).