Евродепутат: Туск не е наричал Борисов "диктатор"

Никой не питал Андрей Новаков дали наистина има записи с премиера
Обновена: 11 сеп 2020 12:45 | 11 сеп 2020 12:22, Нели Христова
71
Евродепутат: Туск не е наричал Борисов "диктатор"
Снимка: БГНЕС

Дебати в Европарламента има за всички страни и изслушването на зам.-председателя на ЕК Вера Йоурова не е нещо историческо. Това коментира в отговор на критиките на евродепутата Елена Йончева - евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков пред bTV.

Той добави, че евродепутати от няколко европейски партии са отчели влошаване на ситуацията с върховенството на закона в България.

"Създава се едно усещане, че извън София, големият брат някъде е седнал да заседава - да видим дали ще ни поощри или ще ни накаже, в зависимост от това дали сме били послушни или не", каза Андрей Новаков.

Трябва да имаме самочувствие на пълноправен член на ЕС, посочи той.

Според него едно абсолютно рутинно заседание на Комисията за права и свободи е представено като изслушване, на което са привикали някой да му се скарат.

"Еврокомисари идват непрекъснато в ЕП и участват във всички комисии постоянно на всякакви теми. България не е първата държава, която е обсъждана в тази комисия, няма да бъде и последната", отбеляза Андрей Новаков.

"Странно ми е да гледаме на Брюксел като на класния ръководител, който ще ни каже дали сме слушали или не. Трябва да се държим със самочувствие и достойно, каквото и да се случва в европейския парламент.

"Критиките са полезни, но да го представяме като катаклизъм, след който България няма да съществува, само ни потиска", смята евродепутатът. "Оттук нататък механизъм за наблюдение ще има във всички европейски страни. Доклад за България не се готви", заяви той.

А на въпроса дали Борисов е определен като "диктатор", Новаков каза, че председателят на ЕНП Доналд Туск никога не го е представял като такъв и досега никой в Европарламента не е спирал в коридорите да го пита дали има наистина записи с гласа на българския премиер Бойко Борисов.

Андрей Новаков отговори на Йончева, която сравни ситуацията в България с тази в Беларус, че няма как при 64 дни на протести в страната, в които всеки прави каквото си иска - ситуацията да е сравнима и репликира, че скоро сравнение на България ще очакваме и със Северна Корея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ЩЕ сложим някой малко по умен от Баце -Този дето пее Радка Пиратка -Важното е да го е страх -да вижда всеки ден предшественика си в Затвора - Ще му сложим в килията една камера LIVE -И ТАКА ВСИЧКИ ЩЕ СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА ДИКТАТОРА КАК СЪРБА ГОЛА ВОДА С МАЛКО ХЛЕБЕЦ!! не е вжано кой ще ни Управлява- ВАЖНОТО Е ДА ГО Е СТРАХ ОТ НАРОДЪТ!!
35
12
 
8
 
! Отговори
АЗ СКОРПИОНА преди 3 години
До АнонименБрей Елена Йончева ни сравнила с Беларус, ето пример за умствено извратен червен мозък.................Тая дърта червена съветска скумрия е отврат. Крадла, манипулаторка, която НЯМА НИКАКВО ПРАВО да е там и да представлява страната ни. Не стига това, но и съзнателно и целенасочено плюе по нея. Плаче за дебела тояга това недоразумение.
34
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, хора, искате да махнем Баце, ама откъде ще намерим алчен, тлъст и ултрапрост мафиот от СИК да ни управлява?
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато някакви сополи като тоя гърбав НнннУвакУФ започне да ми тълкува събитията в ЕП ми се повръща.Напоследък герберастите се занимават ден и нощ с ......."тълкуване" на това което чуваме и виждаме сякаш сме *** та не можем да разберем какво става.Ако слушам ГРОБ то Бойко няма милиарди, няма къща в Испания, няма метреса в Испания, няма *** в Испания, в българия всичко цъфнало, Горанов е беден, Цветанов има законни доходи за частния асансьор и т.н. и т.н.
32
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Какво очаквате наистина след оставката на Генерал Борисов?!Високи заплати, пенсии ще видите през крив макарон."Като за начало въпросният селски чобанин ще спре да ни излага като съвременен Бай *** по света. След това очаквам пълно разследване на всичките му доходи от 1990-та насам и ефективни присъди за множество извършени престъпления. Оттам се започва, а докъде ще стигнем след това само времето ще покаже.
31
3
 
6
 
! Отговори
ЕЙ преди 3 години
До Ф.С.В.Ама ти много знаеш бе, алоооо................
30
7
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ХОРАТА ИСКАТ СПРАВЕДЛИВОСТ- ТЕ ДОРИ НЕ ИСКАТ ЗАПЛАТИ -ИСКАТ ВСИЧКИ ТЕЗИ ОТ 32 ГОДИНИ НАСАМ -В РАИРАНИ РИЗКИ И ПО 30 ГОДИНИ В КАФЕЗА- ХОРАТА ИСКАТ МЪСТ!!! ТЯХНИЯТ ЖИВОТ СИ "ЗАМИНА" В ОБЕЩАНИЯТА-В ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ АЛАБАЛИЗМИ КАКВО СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ГИ ЧАКА -СЕГА ИСКАТ ОТМЪЩЕНИЕ - ТОВА "БЪДЕЩЕ' КОЕТО ИМ ГО ПРЕДЛАГАХА ПОЛИТИЦИТЕ- ДА Е СЪЩОТО И ЗА САМИТЕ ПОЛИТИЦИ!!
29
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво очаквате наистина след оставката на Генерал Борисов?!Високи заплати, пенсии ще видите през крив макарон. Тепърва ще започне голямото крадене и плюска е след 10 г извън властта ламята е гладна!Какво ще правите тогава-пак протести?!? И до кога?! Избори до дупка не пълнят хазната а само джобовете на политиците.Ей *** народ и необразован!
28
8
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДО ГЕРБАВ *** - след месец два - не знам какво ще пишеш по форумите -сигурно ще почнеш да възхваляваш Слави или някой друга партия тип "КОПЪРКА" хахахахах ВСИЧКО СВЪРШИ -ДОРИ ПОДЛИЗУРКОВЦИТЕ В ГЕРБ ГО РАЗБРАХА И ПОЧНАХА ДА НАПУСКАТ ТИХИЧКО!!
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Гешев почвай да търси момата от спалнята на Борисов ,жива ли е ,заровена ли е ,изгорена ли е ,къде и у кой и е телефона ?
26
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко срещу мафията- 1000 на 0. Тая Йончева е най гнусното същество раждало се някога
25
4
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
никой в Европарламента не е спирал в коридорите да го пита дали има наистина записи с гласа на българския премиер Бойко Борисов.АМИ ЗАЩО ДА ГО ПИТА?? - ТА САМИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР ДОРИ НЕ ОСПОРИ И НЕ ОТРИЧА ЗАПИСИТЕ !!! КВО ДА ГО ПИТА --АХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
24
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов ще издържи, защото българският народ е с него.
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимки от протестите в Беларус и тука показват разликата каква е за всеки който не е болен от русофилия
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клеветническата кампания на Йончева и Радан Кънев срещу България не успя отново!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа ни каза:Европа не се бърка във вътрешните дела на вътрешния си Европейски съюз.Европа се бърка във външните дела на чужди държави във външни съюзи, назначава им нови президенти и финансира външни преврати.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа ни каза:Протестите в Беларус са признак на диктатура, а протестите в България са признак на демокрация.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" евродепутати от няколко европейски партии са отчели влошаване на ситуацията с върховенството на закона в България"Да, закона не се прилага и не се изпълнява масово.Много са меки от ГЕРБ, все жалят народа и нещата излязоха от контрол.Т.е. погазват се масово правилата.Анархия настана. Всеки си прави каквото иска.
18
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Натискът към Борисов е огромен и от всички страни , неможе да удържа вечно ,пътник е ! Само с инат не става , трябва и акъл ! Оставка за най мразения премиер в вновата история на България!
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"и досега никой в Европарламента не е спирал в коридорите да го пита дали има наистина записи с гласа на българския премиер Бойко Борисов."Пич, те те подминават, защото не искат да бъдат виждани с теб. Няма защо да питат дали има записи при положение, че са ги чули.