Радев: Управляващите гонят служебна победа на предстоящите избори!

Президентът наложи вето на част от новините текстове в Изборния кодекс
Обновена: 28 сеп 2020 17:21 | 28 сеп 2020 17:20, Камелия Цветанова
276
Радев: Управляващите гонят служебна победа на предстоящите избори!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обвини управляващите, че с промяната на Изборния кодекс целят да спечелят служебна победа на предстоящите избори, нанасяйки пореден удар върху правната конструкцията на страната .

Той наложи вето на част от промените.

Още по темата
Според него се създават предпоставки за честността на изборите и възможност за тяхното оспорване.

„Промените на токова важни правила броени месеци преди изборите без реален дебат по същество и без оценка за въздействието са пример за непредсказуемост на управлението и отблъскват  гражданите“, коментира президентът.
 
Радев смята, че трите месеца на протести с искане за оставка на кабинета са свидетелство за дълбока криза на демокрацията.

„Сондажите регистрират срив на доверие в управляващите. Изборите са фундаментът на всяка демокрация и от тяхната честност и прозрачност зависи как ще продължим напред. Отказът на властта да чуе гражданите удължава агонията“, каза Радев.
 
Той напомни, че през миналата година парламентът постанови изискване за изцяло машинно гласуване, с последните промени в Изборния кодекс депутатите го подмениха с възможността да се гласува и с хартиена бюлетина.

„Тези решения могат да се обяснят само с желанието да се отвори достатъчно възможност за хаос и изборни манипулации в ползва на управляващите“, скочи държавният глава.

 Освен това прехвърлянето на ЦИК на решението да определя дали да се наемат или купят машините на практика означава бягство от отговорност на парламента при положение, че в Конституцията ясно са указани разпоредбите за задълженията на парламента.

„В същото време законодателят лишава ЦИК от възможността да определи избора за компютърна обработка на данните от гласуването като изцяло вменява тези дейности на „Информационно обслужване“, подчерта Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето го бе... Изпълзя М'ишока...Обаче само с думи без покритие не се върши работа...
25
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорителят на БСП Румен Радев...
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистическата МАФИЯ чийто говорител е МАТРЬОШКАТА гадев си ТЪРСИ ОПРАВДАНИЕ ЗА ИЗБОРНАТА ЗАГУБА за 26 път и още отсега казват че няма да признаят резултатите.Може да се появи нов лозУнг на метежите нефелни със 100 човека,не на новия изборен кодексхахахаха!Защото може да сто човека но според водещи по бнт,бтв и нова плюс разни кабе ларки сбаби и дедовци водещи са най-малко сто Иляди!!
23
1
 
32
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Който е участвал в изборна комисия знае, че манипулации не може да има. Виж при машинното е детска игра. Цяла Европа се е отказала от тази измама, само наш Резил Руски Бобоков и Костовите въртиопашки обикалящи парламента с потекли лиги искат машини :D Смях другарьо Резилек :D Иска ти се хората да гласуват за БСП, но няма такива филми. А ДПС вече си оттегли доверието от теб. Втория мандат на фигурант празнодумец се изпари :D
22
2
 
29
 
! Отговори
Е,бравос преди 3 години
Изпушил си,чедо! Защо на ГЕРБ да им е нужна служебна победа! Тя е само 3:0....След 29 март 2021г. може да се окаже че победата е 3 х 3:0
21
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ! -вече никой не му слуша "извънредните" обръщения .излезне просъска от листчето на корни и Фръц и бега .то някакъв марионетен театър -смях
20
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се отърве този е способен да изгори и народа и държавата, изключително ниско ниво човек.
19
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Ушев скрий се бе червена истерия
18
6
 
46
 
! Отговори
млъкни, зелен чорап преди 3 години
А тебе като те избираха имаше ли фалшификации? Трябва да е имало, защото те избираха с хартиени бюлетини и по същия изборен закон. Не внушавай на хората мнението си. Народът е по-умен от тебе бе, зелен чорап.
17
6
 
41
 
! Отговори
Гадател преди 3 години
Драги Фигуранте , управляващите не гонят никакви победи, защото са си я осугурили вече!!! Управляващите готвят твоето изгонване , защото не се траеш , *** селска ! Бегай си на село, Фигуранте ,докато си още цял, че Гешев е наточил калъчката !
16
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Не им се сърди на мисирките толкова си могат.
15
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празни думи на един празен човек.
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти вместо да удариш с юмрук по масата и да пратиш 10 танка да изринат управляващата каста какво свърши, айде скривай се не ни трябват пишман генерали. Чакай ти на избори да напълним нечия каса, аха ? Или върховенство на закона или нищо, избирай, партийни каси няма да пълним още повeче по време на пандемия, не се наядохте бе.
13
3
 
43
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
ОСТАВКА ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕ.ДАТЕЛ И ФИГУРАНТ РУНДЮ ГУМЕН ГАДЕВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
2
 
35
 
! Отговори
1 преди 3 години
Московската МУТРА - ВЪН ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!
11
3
 
38
 
! Отговори
бай шиле преди 3 години
на този Овенен пак му навиха плочата и той си повтаря едно и също като развален грамофон... от името на народа...
10
3
 
39
 
! Отговори
само минавам преди 3 години
Радев, Радев то и в Русия не гласуват само машинно! То май в нито една страна по света няма такова чудо! Така че ти си цяло чудо от световен мащаб!
9
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демагог гнусен
8
3
 
38
 
! Отговори
Петрова преди 3 години
Змията хапи най- много като умира
7
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев се изказва от транж на транж.Явно е получил поредния превод от Дубай и сега трябва да си го заслужи.Няма лошо!И той иска да си напълни шкафчето.