Борисов отрече да имаме оръжия: Модернизираме летищата!

Премиерът коментира твърдението на Русия
5 дек 2020 13:11, Петя Славова
155
Борисов отрече да имаме оръжия: Модернизираме летищата!
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се протипостави на идеята за модернизация у нас на военна техник.

"Единственото, което България прави, различно от годините досега, е да модернизира летищата си, което правят всички държави. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, опровергавайки появилите се неверни твърдения, че в България има оръжия, с които се подготвя удар по държави около Черно море", обясни Борисов  по време на посещението си в БулБИО.

Още по темата

"Единственото, което се прави различно в България в последните месеци, е да се подновяват самолетите, което всички знаете, механизираната техника, корабите, които са планирани от много години. Нашият флот е в окаяно състояние и затова е необходимо да ги сложим новите кораби във въоръжението на Българската армия", каза той .

Премиерът допълни още, че модернизирането на пистите, радарите и инсталациите е важно, за да бъдат пригодни за новите самолети Ф16 Блок 70, които страната ни закупи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
F-16 е абсолютно архаичен самолет, и монтирането на един нов радар не може да промени радикално качествата му. Припомням, че тази летяща бракма я свалят дори със старото ПВО на Сирия, което е до С-200, модел 70-те години. По-интересно е обаче друго веднага след като Русия достави на Сирия по-новата система С-300, и Израел започна да търси пазар на своите F-16.
44
10
 
6
 
! Отговори
да се посмеете:) преди 3 години
Знаете ли какво е "свалил" в цялата си бойна история "великия" МиГ 29 ?!? :)) Ще ви кажа:1. Два аероклубни витлови "Чесна " на кубински бегълци2. Един еритрейски Су -24. ТОЛКОВА:)))
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
i moreto e orajie...himichesko orajie...sichki kanalizacionni vodi se vlivat v kara dere dunav i kara denise
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВъпросчеДа, могат.:)))))
41
7
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... ., т.е. икономически не е изгодно да се инвестира в самолети...... Самолетите са неизгодни единствено за руските имперски мераци. Затова руските еничари българофоби все този рефрен припяват.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Прекалено много сме платили. :)))А ти явно не можеш да смяташ, щото 8 милиарда са около 4.5 милиарда долара.
39
4
 
8
 
! Отговори
Въпросче преди 3 години
Едно леко въпросче така - абе след 30 години навеждане и целуване на американски *** българите могат ли да пътуват свободно в САЩ както гражданите от страните на ЕС? Мерси.
38
2
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
,,ПРЕКРАСНАТА ДАМА" , КОЯТО РАЗНАСЯ ПИСТОЛЕТИ, КЮЛЧЕТА ЗЛАТО И МИЛИОНИ ЕВРО ДАЛИ ОЩЕ Е ЖИВА ПИТАТ ХОРА ОТ ФЕЙСА .
37
6
 
6
 
! Отговори
Лъжец! преди 3 години
"Премиерът допълни още, че модернизирането на пистите, радарите и инсталациите е важно, за да бъдат пригодни за новите самолети Ф16 Блок 70, които страната ни закупи."Страната ни никога не е закупувала остарели безполезни американски машини за милиарди. Истината е, че правителството взе кредит, за да плати рекет на САЩ. Тези самолети за нищо няма да ни послужат.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
eh, nali imate kamanie i darvie, i telaaaa...ah, more, kakvi tela...borimechki... i spartakovci...maximusi...:-)))...s lovni sokolcheta...v djobkite za jalti stotinki na armanito...
35
8
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До баба Марта...... с русия сме тук от векове за векове защо..... С Русия сме единствено в болните мозъци на руските петоколонници. От Съединението до днес Русия и русофилите сте най-големите врагове на България.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като нямаме оръжия как ще се опазим от Русия нали сме НАТО нещо почвам да се обърквам. НАТО страните нещо хъмкат и мънкат. Доpи Соломон Паси който e национален предател каза че със Русия трябва да се преговаря само ако си въоръжен до зъби и със много голяма доза уважение.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 30"Ф-16 няма свален в Сърбия. Стига лъжи."Даже не го остави да се порадва на троленето си.:)))))
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"До 1989 г. българските ВВС са получили и експлоатирали общо: 224 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 31 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s всичко 460 машини."Не са получили, а са ги платили. Не, че е ясно какво точо сме "експлоатирали". Аз досега не съм чул български изтребител през комунизма да е изпълнявал каквато и да било бойна мисия.Колко са платили? Щото сега за 16 стари трошки ръсим на САЩ 8 милиарда?
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26"Едиб батальон С-400, който се състои от 8 пускови установки и 112 ракети, струва 400 милиона долара. Т.е. колкото 4 F-16. Със 112 ракети ще свалиш поне 50-60 подобни самолета които струват 6 милиарда., т.е. икономически не е изгодно да се инвестира в самолети."Значи, следващия път като трябва да се прихване нарушител на въздушното ни пространство, .... ще го прихващаме с ракети, така ли?:))))
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Ф-16 няма свален в Сърбия. Стига лъжи.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22"F-16 в Сурбия ги сваляха с остарели руски зенитни установки от 50те години."Да бяха свалили повечко, че с това "Сваляне" ги направиха на салата.:)))))
28
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
българия е в нато и ес без референдум с русия сме тук от векове за векове защозаради безкраините ам интереси аз ще ставам мишена на руските ракети искам мири разбирателство всички ам бази да напуснат балканите и черно море учения вАрктика в ист план българия винаги е заемала грешната страна и не желае да сивземе по ука
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко Тиквата е пуснал биологично оръжие, за да трови народа и ще ви имунизира с химическо оръжие агент ориндж, за да станете мутанти.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едиб батальон С-400, който се състои от 8 пускови установки и 112 ракети, струва 400 милиона долара. Т.е. колкото 4 F-16. Със 112 ракети ще свалиш поне 50-60 подобни самолета които струват 6 милиарда., т.е. икономически не е изгодно да се инвестира в самолети.