Борисов ще води една от софийските листи на ГЕРБ, ще е №1 и в Пловдив

Министри от кабинета му ще водят предизборните листи на партията
25 яну 2021 19:20, Анисия Иванова
267
Борисов ще води една от софийските листи на ГЕРБ, ще е №1 и в Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министри от кабинета "Борисов 3" ще водят предизборните листи на ГЕРБ. Такива са нагласите в управляващата партия два месеца преди парламентарните избори, научи Bulgaria ON AIR.

С наближаването на предизборната кампания се увеличават теориите коя партия как ще поведе битката за гласовете на избирателите.

Премиерът Бойко Борисов традиционно ще води една от трите софийски листи на ГЕРБ. Той ще е №1 и в Пловдив. Две листи – в София и в Габрово ще оглави и вицепремиерът Томислав Дончев. За водач в Кърджали се спряга Цвета Караянчева, но нейната номинация е под голяма въпросителна.

Управляващата партия твърдо залага на министри от кабинета. Такива, които са добре познати на гласоподавателите. Очаква се в Пазарджик листата на ГЕРБ да води Екатерина Захариева, която е родена там, а за Велико Търново сигурен е министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който не е член на ГЕРБ.

Място е отделено и за коалиционния партньор СДС. Избираемо място в пловдивската листа вероятно ще получи Румен Христов.

Патриотите обмислят общо явяване, така за Плевен се предвижда първата позиция да е за Красимир Каракачанов, а в Бургас за Валери Симеонов. И ако при управляващото мнозинство има битка и въпроси, то при опозицията пъзелът изглежда по-ясен.

В Пловдив "червените" се очаква да поведе проф. Иво Христов, а в една от софийските листи - Георги Свиленски. При ДПС всичко е ясно - в Кърджали води лидерът на партията Мустафа Карадайь, а в Добрич – ползващият се с голям авторитет депутат Хасан Адемов.

И все пак, в 45-ия парламент със сигурност ще има и непознати лица. Особено при ГЕРБ, където активно с говори за "проветряване" на листите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
6
 
3
 
! Отговори
споко,друзя преди 3 години
Всеки може да спечели изборите,но БСП-никога!За вас власт няма!На вас ви е определена ролята на опозиция!Така че свиквайте!
197
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо много е подпухнал,дали от ковида или от суджуците,скоро ще се разбере.А за следващ мандат-хич да не си прави илюзии.Няма да му се получи.Не и този път.
196
1
 
6
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Гаргата седи на дървото с парченце сиренце в чофката. От долу лисицата и говори: Гарго ще гласувш ли? Гаргата мълчи. Лисицата пак: Гарго ще глаусуваш ли,знай и че е важно за бъдещето на децата ти!?... Гаргата казва да, при което сиренцето и пада право в устата на лисицата която избягва. Офф, помислила си гаргата, аз и не, да бях казала - все тая!
195
3
 
2
 
! Отговори
не бъди жесток :)) преди 3 години
До Позитано - НАПОМНЯНЕМързеливите некадърници все търсят кого да обвинят за мързела и некадърноста си!Нека си плюят на воля,щом това им върши работа!:))
194
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Министри от кабинета ще водят листите на ГЕРБ".Верно ли бе?Тия корумпета?А пък Сачева оная вечер се е вихрила на купон в заведение.Нищо,че на нас не ни дават.Е кой ще гласува за тия крадци?
193
8
 
2
 
! Отговори
Позитано - НАПОМНЯНЕ преди 3 години
Давайте по-усърдно другари !!! Днес много сте пасивни в броя на коментарите !!! За какво ви плащаме ??? Стегнете се и да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването. Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !!!
192
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито софиянци са толкова прости,нито пловдивчани,за да го изберат отново.Тоя разчита на купената администрация,корпоративния вот и купените ромски гласове.Където не достигат мишока Константинов ще помогне.Затова,уважаеми съграждани,излезте масово да гласувате,за да отстраним тумора от многострадалното си тяло.
191
2
 
11
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Имам стара снимка на "премиера" - клекнал на една улица,люпи тиквени семки...
190
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Премиерът Бойко Борисов традиционно ще води една от трите софийски листи''................След гробното мълчание на БСП и резидента по събитията в Русия се убеждавам, че Бойко е единствения вариант засега.Знам точно какво се случва в Русия, познавам лично руски интелектуалци и дисиденти, и знам, че чакаха завръщането на Навални като Христос ... и тука някакви наследници на убийците в Скравена ще ми обясняват за великия путин.Съжалявам, че ще го кажа, но - засега само Бойко !
189
4
 
7
 
! Отговори
До 202-Гаро преди 3 години
Важното е да ги степенуваме-и понеже ГЕРБ най-много е крала,трябва да я елиминираме.А другите-по реда си.
188
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече от 200 коментари,а само двама-трима човека изразяват позиция.Някой яко трие-дали е от ГЕРБ или от ДАНС,май е все едно.Те са едно цяло.
187
1
 
3
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Ако се абстрахираме от желанието си да бъдат премахнати всички партии,излиза въпросът, коя от всички партии не е била на власт от 1990год. какво е постигнала или променила та сега пак да иска да управлява!?...Жесток въпрос нали.
186
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя толкова много си е повярвал,а и вярва на верните му фалшификатори,че и през ум не му минава как ще се сгромоляса напролет и ще полети към ЦСЗ.
185
1
 
5
 
! Отговори
Данаилов преди 3 години
Гласоподавателите от 19-МИР-гр. Русе,най вече симпатизантите на БСП,очакват Пл. Нунев да е в листата за 45-тото НС,за да си осигурят поредната победа,без много разходи за предизборна шумотевица. От червен,Русе ще се превърне в тъмночервен град,нещо което се полага на дунавската ни столица!
184
2
 
8
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Пази Боже, престъпници ни управляват!!!
183
6
 
6
 
! Отговори
Позитано - НАПОМНЯНЕ преди 3 години
Другари, ние като вземем властта, само за най-изявените в плюенето наши другар ще има по едно Техноимпексче. За останалите - по 1 знаменце на БСП, 3 студени кебапчета и една топла бира , останали от сборищата ни на Бузлуджа....ДЕРЗАЙТЕ !!! Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !
182
2
 
5
 
! Отговори
Бойха Тулупев преди 3 години
Аз, Бойха Тулупев, ще съм цар на два града;))) В Пловдив, кат ода, Гърневски ще ми чете новото си стихотворение в моя прослава, па в Шопето, Кръпката ша ми подрънква "Комунизмът си отива, спете спокойно деца". Е, за Здравчето нищо няма да кажа, че току виж, излезли па некви снимки, затва в Яопето ще залова на Пей на КанаПето и без тва си е проста...
181
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някой май го е страх да не влезеи с правоникога повече герб (казва го човек, който винаги е гласувал за герб до миналата година)
180
5
 
7
 
! Отговори
червеното байряче преди 3 години
До синаРазбира се,че имаме млади,умни и образовани хора!Като онова очилатото,дето се оплакваше по ТВ,че вече завършил вишуту,а никой не го канил да управлява България!Пълно е с такива!Не,мерси!Предпочитам оня с филията с мас!
179
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще води и листата за затвора