Борисов ще води една от софийските листи на ГЕРБ, ще е №1 и в Пловдив

Министри от кабинета му ще водят предизборните листи на партията
25 яну 2021 19:20, Анисия Иванова
267
Борисов ще води една от софийските листи на ГЕРБ, ще е №1 и в Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министри от кабинета "Борисов 3" ще водят предизборните листи на ГЕРБ. Такива са нагласите в управляващата партия два месеца преди парламентарните избори, научи Bulgaria ON AIR.

С наближаването на предизборната кампания се увеличават теориите коя партия как ще поведе битката за гласовете на избирателите.

Премиерът Бойко Борисов традиционно ще води една от трите софийски листи на ГЕРБ. Той ще е №1 и в Пловдив. Две листи – в София и в Габрово ще оглави и вицепремиерът Томислав Дончев. За водач в Кърджали се спряга Цвета Караянчева, но нейната номинация е под голяма въпросителна.

Управляващата партия твърдо залага на министри от кабинета. Такива, които са добре познати на гласоподавателите. Очаква се в Пазарджик листата на ГЕРБ да води Екатерина Захариева, която е родена там, а за Велико Търново сигурен е министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който не е член на ГЕРБ.

Място е отделено и за коалиционния партньор СДС. Избираемо място в пловдивската листа вероятно ще получи Румен Христов.

Патриотите обмислят общо явяване, така за Плевен се предвижда първата позиция да е за Красимир Каракачанов, а в Бургас за Валери Симеонов. И ако при управляващото мнозинство има битка и въпроси, то при опозицията пъзелът изглежда по-ясен.

В Пловдив "червените" се очаква да поведе проф. Иво Христов, а в една от софийските листи - Георги Свиленски. При ДПС всичко е ясно - в Кърджали води лидерът на партията Мустафа Карадайь, а в Добрич – ползващият се с голям авторитет депутат Хасан Адемов.

И все пак, в 45-ия парламент със сигурност ще има и непознати лица. Особено при ГЕРБ, където активно с говори за "проветряване" на листите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България са останали само страхливите, мързеливите, покорните, послушните и най-вече п'ростите българи които се саморазпознават като "патриоти", затова и ОПГ"ГЕРБ" и Борисов печелят избори и управляват !
157
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не се пуснат на детектор на лъжата всички кандидат политици. И да не ми минават с номера; за мен е унизително. Психо тест също е нужен
156
0
 
1
 
! Отговори
Пелник преди 3 години
45 градуса у лево, само толко, важен е замаха
155
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овчици кротки, още ли не сте разбрали, че БКП и комунизмът не са си тръгнали от България, напротив бетонирали са се в тази овча кошара на Балканите ? Кои са ГЕРБ,БСП,ДПС, Патриоти разни, не са ли все ком'унета получили власт и наследили бившите партизани, ятаци и мазни партийци от времето на Тошо ? Верно сте овцете на света ходещи на два крака щом не разбирате, че съществувате още в твърд комунизъм, в страх и бедност и под диктата на един бандит от 90-те пръкнал се от групировката СИК ! ОВЦЕ !
154
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Руси кой ще е водач на листътъ?
153
3
 
6
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Толкова години ни караха да гласуваме по времето на комунизма - е, променяше ли се нещо? И толкова години ни карат сега по времето на "либерал демокрацията" да гласуваме,и какво се промени досега? Сикаджията-пожарникар и генерал е толкова години на власт и нищо не се промени! И защо трябва да гласуваме пак за него и за "неговата" партия??? И кои всъщност стоят зад цялата тази бъркотия?
152
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
Днес в един ежедневник,прочетох,че васко кръпката,нямал да си слага руска ваксина,чрез вашия сайт питам васко кръпката,да ли някой го блъска по главата,за да си бие руска ваксина,васко,тогава си бий българска,която още я няма.
151
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако спечели Борисов в населените места където води листите, означава, че това са местата с преобладаващо пр'осто население, сам си го каза "аз съм пр'ост но и вие сте пр'ости". Питам се може ли след такива откровения, измами, кражби, шкафчета с пари и злато, да съществуват все още не хора, а овце които да симпатизират на тази Организирана Престъпна Група /ОПГ/ ГЕРБ ? Как живеете бе в държава затъваща в мизерия и заемаща трийсет години първото место по бедност в ЕС и първото место по корупция ?
150
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбойко гони депутатския имунитет.А след това паметта на раята е къса ще се забрави за поразиите който е сторил на България за 12 години.
149
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
агитира помашките села а ще води софийска листа , води там листите ама те са заети от ДПС
148
1
 
11
 
! Отговори
ми преди 3 години
на къде ще ги води-ей има ли още ***-няма свършване на гълфони и найлони
147
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Докато има листи ще има Тиквуйци. Трябва мажоритарна система, за да се намалеят изроддите от политиката.
146
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.борисов,нали щеше да се отказваш от политиката,но не кокала,а чекмеджето е по сладко нещо е за теб.
145
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиква, която е водач на листа, скоро ще се търкулне и ще смачка калинките в листата. Мдаа :)
144
3
 
12
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Над 70% от последователите на премиера Бойко Борисов в Twitter са фалшиви. Това показва проверка на потребители в социалните мрежи, извършена с инструмента SparkToro.Инструментът прави анализ на потребителите в социалните мрежи, тяхната активност и последователи. Според резултатите българският министър председател се радва на 71.3% фалшиви последователи. Това означава купени кухи профили.При Борисов почти всичко е кухо и купено!
143
3
 
11
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
От фотото личи, че има някакви психични проблеми!Как ще води листа?
142
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен .....В ЮЗУ са "изучили" Право бившият лидер на РЗС, завършил за инженер-механизатор в Пловдив (сега отглежда коне в монтанско), както и бившият депутат и лидер по едно време на ДПС, даскалът по бълг. език и литература Лютви Местан. Знае г-н гл.прокурор къде се котират такива кадри...А Станишев какво е учил? Шиене на военни униформи :)))))))))))))))))))))))))))))
141
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъпия ще мобилизира Ромите и после пак ще се бие в гърдите, ме България го обича...
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрасиВ ЮЗУ са "изучили" Право бившият лидер на РЗС, завършил за инженер-механизатор в Пловдив (сега отглежда коне в монтанско), както и бившият депутат и лидер по едно време на ДПС, даскалът по бълг. език и литература Лютви Местан. Знае г-н гл.прокурор къде се котират такива кадри...
139
0
 
6
 
! Отговори
Краси преди 3 години
До АнонименДо 160-там е "изучил" и прасето Делян !