Безпрецедентни скандали: Как ще върви работата в новия парламент?

Това е недопустимо за демокрацията, заяви Анна Александрова
16 апр 2021 23:22, Петя Славова
249

Безпрецедентни скандали и сцени, достойни за футболен стадион, се наблюдаваха в първото работно заседание на парламента. Оформилото се анти-ГЕРБ мнозинство не допусна представителите на кабинета до парламентарната трибуна.

"Това, на което днес станах свидетел, е недопустимо за българската демокрация. Обидена съм. Не съм вярвала, че може да се пренебрегва Конституцията и правилника на Народното събрание по толкова брутален начин - хора уж нови лица, които мислят за благото на България", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова в ефира на "Денят ON AIR".

Според нея депутатите се опитват да прескачат законите на страната и сподели, че самата тя никога не си е позволявала да се държи с опозицията по този начин.

"Още днес се видяха групичките с настроенията - "Всички срещу ГЕРБ" няма да продължи много. На "Има такъв народ" най-големият им приоритет уж беше мажоритарната избирателна система. А сега всъщност се отказаха още в първия ден, в който влязоха в Народното събрание, и така излъгаха всички свои избиратели", добави Александрова.

Тя отговори на коментарите, че премиерът в оставка Бойко Борисов се укрива.

"Неконституционно е това, което те гласуваха - да дойде премиерът задължително. Той ще дойде ако реши. Независимо какво казват, премиерът е идвал много пъти. Повече от 15 пъти е идвал през последните 4 години. Отнасял се е изключително отговорно по всички важни теми", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза, че не се притеснява от комисията, която ще разследва кабинета "Борисов" 3.

"Ние поискахме периодът на това разследване да бъде удължен, да обхване и служебни правителства, и правителството на Орешарски, и по времето на ДБ, които са били в управлението. Нека българските граждани да видят целия този 10 годишен период. Радвам се, че успяхме да гласуваме тази промяна. Но като гледам колко са агресивни, бих казала, че се притеснявам от реваншизъм", заяви Александрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб-ерска лелка с прическа на перачка се опитва да измънка нещо на тема "демокрация"...Ало-оо Джурналята ...Тоя Кашалот за какво ми го давате ..
188
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази гавра ако продължи не изключено на едни следващи избори ГЕРБ да получи повече гласове от последните
187
7
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Значи когато бойко обяви публично, че е купил гласове достатъчни за избирането на 10 депутата и после същите тези депутати като започна да ги раздава не бяхте обидени, от гаврата която става в НС. Обаче когато парламента иска бойко да дойде и да говори (защото картофите на герб, нямат глас и няма как да говорят) и стана проблем. Да отива и да говори от името на картофите които с подкупи натика в НС.
186
7
 
14
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Като новина прозвуча на депутатите на ГЕРБ,че някой може да иска нещо от тяхното слънце и даже ,да го нарича джипки битки.само слънцето може да обиждам всеки,а ободреният да му целува ръката и не само това...
185
9
 
13
 
! Отговори
Към всички нормални преди 3 години
Троловете да не го метат: няма да стим държавата си, за да станем част от мизерна Русия!
184
4
 
9
 
! Отговори
Дежаву преди 3 години
Уф, нищо ново, дежаву 2013.
183
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВече рИвем за бибитко, ама той нещо се крие и не ще да идва в парламента. От какво се притеснява, народната любоfff е на площадите, в парламента го чакат сериозни и умни въпроси, на които УНУЙ, дето все мачка и бие, не би трябвало да се затрудни да отговори.А то що не идва? Каква ще е следващата му стъпка - да си вземе болничен на 21.04 ли? Да му напомним, че затворническите болници хич не са зле. Ама никак.
182
21
 
21
 
! Отговори
Така е преди 3 години
От ден първи на протестите е видно, че целта им е сгромолясване на държавата, ЕС ще спре всичко към нас, глад и мизерия, за което хората настръхнали ще гласуват за излизане от ЕС и отново ще станем васал на Русия!
181
14
 
23
 
! Отговори
Без претенции! преди 3 години
Политическа култура в Парламента могат да имат възпитани хора, аз не знам какво искате от улични чалгари, почитатели на кича...
180
18
 
13
 
! Отговори
гербероседесарските преди 3 години
РАЗСИПНИЦИ ЧАК СЕГА СЕ ОСЪЗНАХА,ЧЕ ИМА И ДРУГО В ПАРЛАМЕНТА!!!НЕ РЕВЕТЕ СЕГА,ЗАЩОТО 10 ГОДИНИ ГО ДРОБИХТЕ,СЕГА ЩЕ СИ ГО "ИЗСЪРБАТЕ" и ТО НАВЕДНЪЖ!!!и ПОСЛЕЕЕЕ в ЗАТВОРА,ТАМ ВИ Е мЕстото,НАЧЕЛО С БАКеНСКИяТ НЕКАДЪРНИК!!!ОБИКОЛИХ свЕта,от софия се ПРИБРАХ В РОДНОТО СИ СЕЛО и КАКВО МИСЛИТЕ ИМАШЕ ТАМ?ПУСТОШ,МИЗЕРИЯ,КАЛ,СЪБОРЕНИ фабрики,И НАЙ ГАДНОТО "ГЕРБЕРИ",БЯХА АНГАЖИРАНИ "хора" от кмета герП-сдс ДА"АГИТИРАТ"ЗА НЕОБРАЗОВАНИЯ шИфьор от банкИ,с ЕВРАТА и КЮЛЧЕТАТА В чЕкмЕжЕто!ЗАТВОР ЗА ВАС сдс-герП!
179
15
 
20
 
! Отговори
Два дни преди 3 години
И на хората им е ясно, че избраха отровни нови представители, които не се грижат за народа, а хранят глупостта.
178
13
 
23
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Какво повече може да се иска от хора,не спазващи обещанията си ,защитници на мутри и олигарси,,*** , искащи Живковата Конституция едно към едно и нарушаващи закона. За тях може би ББ им е виновен че са се родили!Но да помнят че; със свойте камъни по свойте глави!
177
15
 
9
 
! Отговори
До 999 преди 3 години
Ти . Да си видял пари за теб от ЕС?И аз щото не съм видял някой да ми даде нещо различно от Кукуш, от ЕС .
176
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой каквото и да казва за два дни видяхме подивялата тълпа от улицата ,само че в парламента ,липсваха яйцата и доматите .Най лесно се манипулират себеподобните индивиди .Едва ли част от младите протестъри са мислили ,че вместо млади и образовани хора ще влязат нагли баби Яги.
175
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв е тоя Кашалот, който се загрижил за българската демокрация ???
174
10
 
15
 
! Отговори
Диоген преди 3 години
Изфъстя се вожда кът пъзня из *** в неизвестна посока.Къде е той?
173
1
 
1
 
! Отговори
999 преди 3 години
Прочетете 177. Този е ясновидец!
172
7
 
14
 
! Отговори
Един джип преди 3 години
Шапка им свалям на герб, че успяха да изкарат хората навън ,и да покажат че не са овце. Паметник на Бойко трябва за тази му заслуга, че събуди заспалите.Народен будител е нашия премиер.
171
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
материалът е лош...
170
2
 
8
 
! Отговори
До 191 преди 3 години
ДУМИТЕ ТИ СА АБСОЛЮТНИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. ВЯРВАМ НА РАКОВСКИ, НЕ НА ТЕБ, РУСКА ***!!!