Безпрецедентни скандали: Как ще върви работата в новия парламент?

Това е недопустимо за демокрацията, заяви Анна Александрова
16 апр 2021 23:22, Петя Славова
249

Безпрецедентни скандали и сцени, достойни за футболен стадион, се наблюдаваха в първото работно заседание на парламента. Оформилото се анти-ГЕРБ мнозинство не допусна представителите на кабинета до парламентарната трибуна.

"Това, на което днес станах свидетел, е недопустимо за българската демокрация. Обидена съм. Не съм вярвала, че може да се пренебрегва Конституцията и правилника на Народното събрание по толкова брутален начин - хора уж нови лица, които мислят за благото на България", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова в ефира на "Денят ON AIR".

Според нея депутатите се опитват да прескачат законите на страната и сподели, че самата тя никога не си е позволявала да се държи с опозицията по този начин.

"Още днес се видяха групичките с настроенията - "Всички срещу ГЕРБ" няма да продължи много. На "Има такъв народ" най-големият им приоритет уж беше мажоритарната избирателна система. А сега всъщност се отказаха още в първия ден, в който влязоха в Народното събрание, и така излъгаха всички свои избиратели", добави Александрова.

Тя отговори на коментарите, че премиерът в оставка Бойко Борисов се укрива.

"Неконституционно е това, което те гласуваха - да дойде премиерът задължително. Той ще дойде ако реши. Независимо какво казват, премиерът е идвал много пъти. Повече от 15 пъти е идвал през последните 4 години. Отнасял се е изключително отговорно по всички важни теми", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза, че не се притеснява от комисията, която ще разследва кабинета "Борисов" 3.

"Ние поискахме периодът на това разследване да бъде удължен, да обхване и служебни правителства, и правителството на Орешарски, и по времето на ДБ, които са били в управлението. Нека българските граждани да видят целия този 10 годишен период. Радвам се, че успяхме да гласуваме тази промяна. Но като гледам колко са агресивни, бих казала, че се притеснявам от реваншизъм", заяви Александрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ллигави хулиганчета.Срам за народа ниСега ще ги видим. При Бойко се бяха ояли като лоени топки. Чак храна хвърляха, моля Ви се.До нова година ще закъсаме яко с парите. Много ггглупави хора избрахме.
128
5
 
19
 
! Отговори
До 146 преди 3 години
ЦЕЛТА НА *** Е ДА СЕ ПРОВАЛИМ И ОСТАНЕМ БЕЗ 12 МИЛИАРДА ОТ ЕС...Съвсем правилно.Руснаците нямат сметка да сме добре.Нали затова пподлогата в президентството работи 5 години.Срам
127
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реваншистите в новия Парламент са като орел, рак и щука от приказката.
126
6
 
14
 
! Отговори
До 138 преди 3 години
,,той ще дойде , ако реши,Разбира се. Най - много да отнесе някоя глоба. По закон няма как да го задължат. Смешното е,че ммутрите на Мая истерично го викат да им направи ,,Плана за развитие,,.Чувството е,че ммутрите на Мая не са вярвали,че ще влязат в Парламента.Ха сега да ги видим как ще управляват.Мая един план не може да направи. Вика Бойкооо , да й го чете.Ввятърничава женичка
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заличеното прилагателно е ллигави хулигани.Най- интересен е ггглупавия Тошко.Шутът на Слави.Горкият съвсем не е на място.Колкото пъти излезеше на трибуната , толкова пъти се нааакваше.
124
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме какви *** хулигани ще ни управляват.Решетников ни удари зле
123
4
 
10
 
! Отговори
Чери баба!!! преди 3 години
Добър вечер драги 80%-ови ***,спите ли?Вече само в най-затънтените ъгли на страната,както и ягодоберачи,клозеточистачи и посудамиячи още не знаят кого лансираха,бре!Сливи Т. освен,че е *** до мозъчето си има и МС.Това е нелечима и смъртоносна автоимуна зараза!Но освеч,че има МС има и ГОСПОД в който нещастния *** не вярва,както е твърдял многократно!Краят му е близо и дните му са преброени!Повече няма да го видите нито в "шоуто" му,нито в НС,а камо ли в Министерския съвет!СливиТ.-край
122
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такова Роболепие нямаше дори към живков ! -пълзящи нискочели -армия от жалки с-ва ,цаливат ръка или там квот им подадът .
121
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Олеле от къде изпълзя пък тази тотално безизвестна калинка ? туй нещо тихо подло и бездарно кисне в парламента от години и слушка и папка - Жалка мишка !и сега ръси щуротии като оная неадекватната каназирева .Народа Не иска герб-Край !
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма дим без огън.
119
8
 
20
 
! Отговори
няма да съм там преди 3 години
Наесен, тези които избраха чалгаря ще установят че са много по-зле отколкото при Бойко и ще обърнат палачинката. Към нова година песента "Камъните падат от небето" ще стане много популярна. Тогава, Слави ще трябва да бяга много бързо.
118
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' това което видяхме през двата дни е голям срам за НС ''...................В голяма степен съм съгласен ... да правят каквото искат с Бойко, но държавата скоро ще катастрофира с тези начело ... няма да има пари и за сол, както е казал поета.Опасявам се, че 'отмъстителите на Бойко' сами ще го върнат на бял кон, когато стане ясно, че всичко пропада
117
8
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Метежниците се преместиха от жълтите павета в парламента! Какво очаквате? И искат да да оковат ББ като мечка и да го разкарват! Без съд и присъда! Не съм за ГЕРБ, но това което видяхме през двата дни е голям срам за НС!
116
1
 
15
 
! Отговори
Поправка преди 3 години
Обърках се,исках да кажа депутатите,а не герберите.Ставащото в парламента е ужасяващо,умишлено непрекъснато се затормозява работата на парламента и унижават всички,дори министъра,трябва да се въведе ред и дисциплина!Ако новите депутати не спазват правилника,да напуснат залата!Никой не трябва да се държи по тоя примитивен,хулигански и дивашки начин с който и да е партиец,но някои го правят с цел да съсипят реда и новия парламент и партииДончева да ги изгони от залата,щом не спазват дисциплина
115
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарцис Господинов Те всичките са си добре, смеят ни се вече 30 години, сега и Вие се посмейте добре, но те пак са си добре.
114
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Играта е ясна!Задкулисието вкара продажните мас.кари от тяхната кръвна група в НС с цел да затрият прокуратурата и да получат мнозинство с мурафети и тънки обиграни сценарии.Сега ГЕРБ били " токсични" новата мантра за плебса,щото им пречи,трябват да има виновни,"сигурно" за целия преход е ББ.По голямо мнозинство от популисти продажни задължително,да запазят мутрите,черния капитал и начина им на влияние.
113
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов не е просто местен играч.Борисов е част от глобалната система.Трифонов е никой за системата.Държавата ви е фалирала, народът не може да се възпроизвежда, да се самоиздържа.Много глу-пави хора трябва да сте да се само-у- бивате така.
112
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разчитате на милиардите на ЕС?Тези пари ги няма.Няма да ги видите.Какво ще правите като можете само да викате и да пиете бира?Борисов плащаше на Ердоган да не се пускат в България бежанци. Без Борисов Ердоган ще се изпразни от бежанци в България.Никой няма да ви помогне.
111
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да имате пари за погребение дори.
110
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И по една клизма да им направят на тиквите на изпроводяк.