Биков: Борисов няма дойде в парламента, той е делигитимиран

Продължителността на 45-ия парламент зависел от мнозинството му
18 апр 2021 12:20, Петя Славова
363
Биков: Борисов няма дойде в парламента, той е делигитимиран
Снимка: БГНЕС

 Народното събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши в двата му работни дни. Това заяви пред БНР Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Той уточни, че това е причината, заради която премиерът в оставка Бойко Борисов няма да се яви пред парламента:

"Г-н Борисов носи отговорност за Плана за възстановяване, но оперативно отговаря г-н Томислав Дончев и с него може да се проведе съществен разговор по този въпрос. Но те не искат да проведат съществен разговор, а да направят панаир и това е целта на викането на Бойко Борисов".

Още по темата

Биков коментира, че е пълен абсурд точка, която е заложена в дневния ред на Народното събрание, да не бъде гледана. Думите му бяха във връзка със заседанието на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за плана за възстановяване, но вместо него пред депутатите беше готов да се яви вицепремиерът Томислав Дончев:

"Заседанието се опита да го провали г-жа Татяна Дончева, като грубо погази правилника на парламента. Имаше трета точка, в която трябваше да бъде изслушан г-н Дончев за Плана за възстановяване, а тя заяви, че тази точка е минала, тя изобщо не беше минала и г-н Дончев беше в залата. Тя отказа да му даде думата, отново в погазване на Конституцията".

По думите на Биков продължителността на живота на 45-ия парламент зависи от мнозинството в него и добави:

"Само анти-ГЕРБ идеологията не е достатъчна, за да можеш да съществуваш ефективно политически. Вече трябва да кажеш и какво можеш да правиш. Вече са внесени доста законопроекти, но нито един от тях не е свързан със здравната или икономическата криза, а това са въпросите от дневния ред на обществото".

Той подчерта, че не се говори и за актуализация на бюджета, каквато според него ще бъде необходима.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС попита представителите на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" защо отказват медийни участия и не говорят за намеренията си, въпреки че са втората по големина парламентарна група и всички останали партии в парламента са заявили подкрепа за правителство с техния мандат.

Биков подчерта, че ГЕРБ е против увеличаване на правомощията на президента, което е предвидено във внесено от "Има такъв народ" (ИТН) предложение за промяна в Изборния кодекс, според което държавният глава да назначава членовете на ЦИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестъри, Борисов общува с Макрон, Меркел, Доналд Тръмп, Дейвид Камерън и Ердоган.Смятате ли, че о.трепките, които се намърдаха в днешния нещастен парламент заслужават Бойко Борисов даже и да си помисли тях?Как очаквате човек, който е уважаван и канен в поне 150 страни в света, който всяка седмица лети до Брюкселда дава обяснения на у лични ***, половината от които с криминални присъди.Чухте ли протестъри, половината от вас са с криминални присъди!
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да се яви и да се крие, затворът не му мърда!Доживот.
38
5
 
18
 
! Отговори
те такааа преди 3 години
Биков оправдава звучната си фамилия и гледа като бик у...........вие си знаете!
37
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че е много, много страхлива мишка!Ще му спре мишото сърчице, ако застане пред хора, които не са платени от него.
36
13
 
11
 
! Отговори
НЯМА ТАКЪВ НАРОД преди 3 години
Джуджето Тошко прай планове да окашмери Баце ама няма да му се отвори парашута !
35
20
 
11
 
! Отговори
Юлиян преди 3 години
Пеещото циганорщини мекотело Слави Трифонов ли ще управлява България? Или протежетата на Иван Костов, които гласоподавателите от чужбина (които нито живеят в България, нито плащат данъци тук) отново реанимираха? Бойко Борисов може да е всякакъв, но в сравнение с тези е еталон за нормалност!
34
4
 
20
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 3 години
Биков , пак си в грешка , не е делегитимиран , а е ДЕГРАДИРАЛ
33
2
 
14
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 3 години
До Анонимен 29Да, мисля, че беше Бико Бичето от Краводер
32
3
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Кравата срещнала друга Крава и ...се родил Биков !!
31
2
 
19
 
! Отговори
SS преди 3 години
тоа на снимката нека си пее, кой ли ще го слуша? - Името му веднага се свързва с това, което беше написал за ББ, че "не е дори диктатор, а карикатура на диктатор" ...Така че, това върви като етикет, и разбира се, добре работи срещу криминалната им партия герб със затихващи функции.герб е ПОЗОР за България !
30
0
 
12
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
До Анонимен 27Така е, но пък по ИНСПЕКЦИИ винаги се явяваше!
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20И как трябва да го посрещнат? С по-пр0сти погледи от неговия на някоя селска седянка по които обикаля с джипката ли?
28
9
 
5
 
! Отговори
Конституционалист преди 3 години
Според член 83 на Конституцията Ал 2. действащпремиер се отчита на Народното Събрание, което го е излъчило.Това народно събрание не излъчило Б.Борисов.
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този дядо му, Бик ли се е казвал?
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов защо бяга от народното събрание като дявол от тамян не разбирам къде му е проблема.
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма цивилизована държава, в която изпълняващият длъжността премиер да откаже да се яви пред парламента! Просто няма! За какъв се мисли Борисов и как си позволява това?????
24
20
 
8
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
И аз на мястото на Бойко бих постъпил така. Злобните погледи и псувни на Маяма, нед0KL***тената Дончева, хаджигейката и копоите на Славундера не са особено приятна публика. Още повече че те искат Борисов не за да разговарят с него, а за до изложат по телевизията. Напълно го разбирам Бойко, човек трябва да се грижи за здравето си, не да свири по гайдата на тия циркаджии
23
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този парламент е нелегитимен, защото е избран с купени гласове от чужбина. 100 000 гласа има ДПС само от Турция,а сега ИТН предлагат утрояване секциите в Турция.Идва нов тоталитарен режим по свиреп от този преди 1989 г.!Първо се започва с оплюване на опенента, в случая ГЕРБ, после започват да сменят Конституцията и забраняват партии.А накрая идват за вас докато спите в къщата си!Да се организираме, хора, докато не са ни избили в съня ни!
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов не стъпи и по време на мандатите си в продължение на 10 години. И през това време той беше делегитимиран така ли?
21
1
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Този от коя партия беше ?? не беше ли от БСП или България на Гражданите с Кунева-? или бъркам ? или май беше с Реформаторският Блок ?? Или май беше актьор в Драматичен театър в Стара загора -БОЖЕ КАКВА ФУТБОЛНА ДРАМА !! О БОЖЕ!!