Комисия "Ревизия" в НС ще проверява стотици обекти

Манолова не вярва да успее да си свърши изцяло работата
74
Комисия "Ревизия" в НС ще проверява стотици обекти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Временната комисия по проверка за разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години се събра на първо заседание. Депутатите приеха вътрешните правила за дейността на комисията и в момента обсъждат приоритетите й.

Още по темата
Временната комисия по ревизията е факт. Очакванията на българските граждани към работата на тази комисия са огромни. Хората очакват истината за харченето на публичните пари, коментира председателят на комисията Мая Манолова.

Обхватът на комисията включва около 40 сектора с висок корупционен риск и реално стотици обекти за проверка от страна на комисията, каза Манолова, цитирана от БТА.

Тя допълни, че трябва да бъдат проверени стотици дружества, държавни органи и различни проекти и сделки за период от 10 години. Предвижда се днес комисията да приеме стартов списък, с който да започне работата й.

Манолова обърна внимание, че трите месеца за работа на комисията, а най-вероятно един много по-кратък срок, който е обвързан с живота на 45-ия парламент, няма да даде възможност да бъдат проверени тези стотици дружества и институции за десет години назад. Но, по думите й, в ръцете на членовете на комисията е да покажат наистина воля злоупотребите да бъдат извадени.

Манолова посочи, че ще работят с документи, по сигнали, комисията ще може да се самосезира по медийни публикации и от публична информация за корупционен риск. Тя каза, че ще бъдат поканени и могат да се включат в работа на комисията различни неправителствени организации, експерти, граждани, отделни журналисти. Вече има постъпили десетки сигнали от отделни лица и граждански организации, съобщи Манолова.

Комисията ще заседава публично прозрачно, излъчвайки онлайн своите заседания, заяви още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревизията трябва да започне и от дружество Топлофикация. В него има стотици акционери ***. Руски фирми във военните продажби.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Кражбите и далаверите всички знаеме - Важно е какво следва ? Ще има ли Съд,Затвор,Конфискация и Национализация ?
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да дам сигнал,но ще посъветвам да направят проверка на Министерството на Отбраната. Там,знам че има продажби на имоти на ниски цени.Не знам дали може да се направи проверка на Хотела в Алепу. Дали може да се направи проверка на ремонта на РПУ-тата в София,дали може да се направи проверка на ремонта на автобусните спирки в София и.тн
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еххх и аз искам да съм ревизьор. Най сладката работа. В която и фирма да се появиш почват да ти тъпчат джобовете само да си затвориш очите.Куче касичка, шлем касичка, зар касичка....Лошо Седларов Лошо!!
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сестра Галева ще открие толкова нередности колкото откри в " Костинбродската афера".Само крясъци, истерии и губене на ценно време.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че тя Мая ще я махнат по скоро, отколкото ще продължи проверката.А и току що Херо издърпа ушите на Руменчо,та чак румени са станали.
30
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ще ревизират няма да управляват!Това са популистите!Целта е да унищожат ГЕРБ.Толкова много е направено че тези ще умрат от завист!
29
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
за тази работа трябва цял мандат че и повече ако има нови избори нищо няма даизлезе от идеята
28
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Бокоооо ся Черепчето и Банкерчето снасят снасят на Пчеличката. Еми имат пари хората... Ох как ша та осапонисааат ох малиии.... :)
27
3
 
21
 
! Отговори
payak преди 3 години
Таз перхидролена попревехнала кюстендилска гю.в..дия ще заседава с комисийката цял мандат ако може. Ще открива далавери и нищо няма да може да докаже. Много е зле горката. Този филм сме го гледали. Накрая ще приключи, като много други преди нея.
26
4
 
11
 
! Отговори
Nobody преди 3 години
Бас по стотачка че комисията няма да намери нищо, само некакви дребни популистки грешки които ще паднат в съда. Да не вряка излишно защото всички са в кюпа и са оплетени като свински черволяци. като почнеш от герб, дпс, бсп, мая ицо, дончева та до последния дето за миг се е докопвал до власт.
25
4
 
16
 
! Отговори
Ванко 1 преди 3 години
Майчето е забравила кави закони е представяла и сега ще се оплете в САМОРЕВИЗИЯ на лична КОРУПЦИЯ.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая докато беше омбутсман не въртеше синджира а събираше информация за Мисирку Толупов от цялата държава. Няма да е толкова сложно защото всичко вече е готово хаха
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сега обвиненията срещу ГЕРБ са безпочвенипопулиската партия на мутрите ако имаха обвинение трябваше да се даде на прокурор
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето така се заграбва бизнес с държавна бухалка!Добре дошли в мутренския период на прехода-ОТНОВО!
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая мутрата ще проверява какво е лъгала в костибродв деня за размисъл
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сестра Галева-Костинбродска изящно ще прескочи кабинета "Орешаров", където мъжът Ѝ беше военен министър, служебния кабинет Близнашки, когато Ицата Бойкикев продаде Росенец на руснаците и терена на Доган, и служебния кабинет на Му...о-Герджиков, когато вътрешният му министър заедно с Г. Ганчев и му...о прилапаха 6 милиона заради менте-"жипките" от ЕС. Е, замалко да си купи и Грипени, ама не му стигна времето за далаверата.
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей сега почва истинския рекет от типа:Плати си или ти пращам ревизия!!Това сме го гледали още във филма "Опасен чар"Лошо Седларов...лошоо
18
2
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
На тая ако тръгна да и ревизирам пу...та няма да ми стигнат 3 години и тон хартия да описвам кой кога влизал!!!
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма какво да нищят, прости глави, всичко свързано с еврофондове е по конец документално.