Томислав Дончев: В политическа криза сме

Никой не иска да поеме отговорност и да управлява, смята той
Обновена: 1 май 2021 17:03 | 1 май 2021 16:45, Петя Славова
226

"В политическа криза сме," каза в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. "Политиката предполага поредица от усилия да събереш хора за целите, принципите,  програмата, която предлагаш, да постигнеш максимален резултат на избори, за да имаш ресурс и шанс за реализиране на тези идеи.

В последните месеци наблюдавам един изключително странен симптом в българската политика - никой не иска да управлява, да поема отговорност, не иска да взема тежки решения. Защото управлението е да вземаш тежки решения различни интереси, които често си противоречат," каза вицепремиерът в оставка в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Сред българските политици се е настанил един ракурс, че най-удобно е да си в позицията на критик, което е също част от политическия живот. Но това е само една част от политическите роли. Финалът на това усилие е да поемеш отговорност, да носиш отговорността за управлението и да вземеш решения в полза на хората. В противен случай превръшщаме политическия живот в една игра по надприказване," коментира Дончев.

Какво е залегнало в Плана за възстановяване за 12 млрд евро, който България праща в Брюксел, и как ще се усети ефектът му от хората - вижте днес, събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 178Мръсните обирджии те управляват в момента (ако това може да се нарече управление), но не се притеснявай, те ще ти оправят живота. Ще го разбереш съвсем скоро. Така ще те изплющят, че чак в гласовите струни ще го усетиш.
139
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пфуКак да не ти говори за герб, като от Москва точно за това му плащат?Иначе как ще стимулира хората да гласуват против ГЕРБ, ако няма нагласени компромати и плюене?Пък ако не са достатъчно активни, ще спретнат един държавен преврат с Фигуранта начело и пак ще стане работата.Ако хората не виждат какво точно правят троловете на Москва, значи са слепи. Забрави се и долара по 3000 лева и празните магазини от комунизма, и немотията и терора на червения режим.
138
9
 
6
 
! Отговори
Сесере преди 3 години
На следващите избори ще спечели отново Герб. Какво ще кажете тогава, с какво са ги фалшифицирали...
137
7
 
5
 
! Отговори
Булит преди 3 години
До Анонимен 156Абе не знам дали рая свършва за ГЕРБ,но започва ада за вас.пРезидента сега ще ви оправи.
136
6
 
4
 
! Отговори
пфу преди 3 години
До Анонимен 148Ааааа имало е,имало е.Комунистите изпразниха цялата хазна на България и парите потънаха в нечии банкови сметки.Така че не ми говори само за ГЕРБ.Само те са ви в устата. Вие в омразата си към Бойко ще вземете да се разболеете.
135
5
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Работя *** и ми плащат по 10 стотинки на пост да плюя по Герб.
134
7
 
6
 
! Отговори
Лондон преди 3 години
Герб са построили толкова много, че от БСП не могат да го боядисат за 10 години.
133
2
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 3 години
Така работят троловете, плюят без да са чели статията.
132
3
 
6
 
! Отговори
няма смисъл преди 3 години
Всеки пише някакви лошотии по адрес на човека, който е казал нещо.Но, рядко коментира това , което е казал.И това е във всеки един материал!
131
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 143Винаги са ме забавлявали фантасмагоричните детински историйки на вас, русофилчетата: последица от тежка психическа обремененост на живот в паралелната ви реалност.
130
5
 
6
 
! Отговори
ИмаТакиваНекадърни преди 3 години
Спокойно, Славчу ще ви оправи както царя за 800 дни...
129
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера гледам от балкона младо семейство с Дете в София - бащата си показва порфеила -няма ,старателно си бърка в джобовете ,и най-накрая от дъното на чаничката си вади монети и ги подава на жена си ! - Трагедия !Дончев , ай слезте на земята милионерчета в евро !
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме във системна ,и цивилизационна криза.
127
2
 
2
 
! Отговори
102 преди 3 години
златния век ахахахахахахахахахахахахахахахахаахахахахахххахахааахах изкърти *** с пантите
126
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' БСП реши: Връща третия мандат '' ................ Връщат третия мандат, защото знаят че временното правителство, което ще назначи Радев си е ТЯХНО, комунистическо правителство ... От съветското посолство доволно потриват ръце ... могат направо да вкарват войска и министъра на отбраната ще им козирува
125
8
 
11
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 3 години
Слагай тениската с лика на Вожда и заставай на пост пред мавзолея в Банкя, Дончев, а не философствай!
124
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джукест..ия пак философства, в стила на вожда ти Радев сега трябва да ви го върне не с 200 а минимум с 500 км...
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 133 отичай се като лСигурно това е най-полезното време, което си имал в последните 15 години, защото е очевидно, че си неграмотен и безцелен лентяй. Личи си дори от драсканиците ти.
122
2
 
2
 
! Отговори
133 отичай се като л преди 3 години
Не ми губи времето.
121
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До haha"Комунизъм никога не е имало. Имаше опити за държавен монополистичен капитализъм наречен социализъм. Така че пак лъжеш. А и тоя строй си отиде преди повече от 30 години"Това го кажи на Б>К<П.А това че си е отишъл, не прави неграмотните ти изказвания верни. Или си мислиш, че понеже е бил отдавна можеш да лъжеш без някой да те хване?