Томислав Дончев: В политическа криза сме

Никой не иска да поеме отговорност и да управлява, смята той
Обновена: 1 май 2021 17:03 | 1 май 2021 16:45, Петя Славова
226

"В политическа криза сме," каза в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. "Политиката предполага поредица от усилия да събереш хора за целите, принципите,  програмата, която предлагаш, да постигнеш максимален резултат на избори, за да имаш ресурс и шанс за реализиране на тези идеи.

В последните месеци наблюдавам един изключително странен симптом в българската политика - никой не иска да управлява, да поема отговорност, не иска да взема тежки решения. Защото управлението е да вземаш тежки решения различни интереси, които често си противоречат," каза вицепремиерът в оставка в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Сред българските политици се е настанил един ракурс, че най-удобно е да си в позицията на критик, което е също част от политическия живот. Но това е само една част от политическите роли. Финалът на това усилие е да поемеш отговорност, да носиш отговорността за управлението и да вземеш решения в полза на хората. В противен случай превръшщаме политическия живот в една игра по надприказване," коментира Дончев.

Какво е залегнало в Плана за възстановяване за 12 млрд евро, който България праща в Брюксел, и как ще се усети ефектът му от хората - вижте днес, събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
5
 
! Отговори
haha преди 3 години
До Анонимен 128Комунизъм никога не е имало. Имаше опити за държавен монополистичен капитализъм наречен социализъм. Така че пак лъжеш. А и тоя строй си отиде преди повече от 30 години.
119
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имотите на Църквите убитите сщенници БКП БСП всичко ограби и сега искат промяна на модела ПАК НА СТРАТА ПЕСЕН ДА ЗАПЕЯТко ша прменяш *** ШИ ИМАШАТ НА *** ГЛАВАТА
118
3
 
4
 
! Отговори
е и какво от това... преди 3 години
е и какво от това , 10 години къде бяхме......
117
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Герб са гадовеСкоро единственото, което ще гледате, е как Божков ви "мята" нова лотарийна игра.Яко ще търкате билетчетата, докато се редите на опащките за хляб. :)))))
116
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До haha"ТКЗС е съюз на земеделски стопани (всеки със своята земя). Няма как там земята да е конфискувана."Мерси, че току що доказа без никакво съмнение, че си нямаш идея от ТКЗС по времето на комунизма в България.
115
10
 
12
 
! Отговори
Герб са гадове преди 3 години
Томиславе ние сме в демографска, финансова, образователна, икономическа криза видя се, че има криза и в здравеопазването.Томиславе хората най малко се интересуват от вашия политически крах, имахте 11 години на разположение за да направите така, че да няма кризи.Или както се вика имахте цялото време на света направихте точно едно голямо нищо сега ми ревете.Да идва Божков и да ви мята наред ГЕРБ, БСП, СДС, и ДПС нямат място в Българския парламент.
114
5
 
6
 
! Отговори
haha преди 3 години
Не знам на кого говориш______________________Директно за такива като тебе говоря, кактко ББ ги определи лош матрял.Или не знаеш нищо или лъжеш. ТКЗС е съюз на земеделски стопани (всеки със своята земя). Н́яма как там земята да е конфискувана.
113
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не харесваме Бойко, ама май другите само знаят да крякат. То сигурно за това им плащат, да се въртим в кръг. Някой има интерес да не можем да се отлепим от дъното.Накрая ще се молим Бойко да продължи да управлява, а другите ще лаят, но вътре в НС
112
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До haha"А сега по-малко ли крадете??? Ако ви се отдаде случей ще окрадете не само съседа си а и родната си майка. Това ви е проблема а не ТКЗС..."Не знам на кого говориш, но аз в живота си едно болтче не съм откраднал, затова мога да говоря за комунистите така.А явно си неграмотен кандидат комсомолец - разликите с "швейцарското ТКЗС" започваха още с основите му: българското се правеше с конфискувана частна земя, в Швейцария това НИКОГА не може да стане.
111
2
 
9
 
! Отговори
haha преди 3 години
Никъде (и особено в Швейцария) няма такова крадене и безхабереи, каквото имаше в българското ТКЗС и АПК.__________________________________________________________________________А сега по-малко ли крадете??? Ако ви се отдаде случей ще окрадете не само съседа си а и родната си майка. Това ви е проблема а не ТКЗС...
110
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До hahaТКЗС във варианта в България е точно изобретение на българите.Никъде (и особено в Швейцария) няма такова крадене и безхабереи, каквото имаше в българското ТКЗС и АПК. Добре, че тия дето коментирате, си нямата идея за какво говорите. Ние, дето сме живели по това време, знаем много добре.
109
3
 
6
 
! Отговори
haha преди 3 години
В наше село най бедните първи влязоха в ТКЗС и стана ха шефове==============================================ТКЗС не е изобретение на българите... Швейцария е един от пионерите в тази област. Селското стопанство на Швейцария се крепи на ТКЗС а не на латифунидисти като при вас. Ама от де да знаеш нали..хаххахахахах
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ли го разбра верния шарпей на Боко, от 12 години сме така
107
13
 
15
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Дотук с Бойко,само искам да им кажа ,на герберите-комунисти,че България я има вече 1366години,и ще я има и без него,а герберите си мислят,че без техния "велик"бойко,слънцето,няма да изгрее,над България.Българийо,радвай се на слънцето,без бойко,вече 27 дена.
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Чакам Някой нещо да постро в България
105
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дотук с БойкоТрябва ти да плачеш , че ако го няма Бойко оставаш без работа. Няма да има по кого да плюеш.
104
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дългия ви изаде хляба бедните от БСП сега гласуват за Чалгаря
103
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бедни БЕСЕПАРИ моята баба ми казваше В наше село най бедните първи влязоха в ТКЗС и стана ха шефове
102
18
 
14
 
! Отговори
Nekoj преди 3 години
Най зловредното правителство на Бг от 1944 година насам беше това на Герб.
101
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
72% нещастници избраха 165 *** и егоисти в парламента и логично сме в политическа криза.