Томислав Дончев: В политическа криза сме

Никой не иска да поеме отговорност и да управлява, смята той
Обновена: 1 май 2021 17:03 | 1 май 2021 16:45, Петя Славова
226

"В политическа криза сме," каза в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. "Политиката предполага поредица от усилия да събереш хора за целите, принципите,  програмата, която предлагаш, да постигнеш максимален резултат на избори, за да имаш ресурс и шанс за реализиране на тези идеи.

В последните месеци наблюдавам един изключително странен симптом в българската политика - никой не иска да управлява, да поема отговорност, не иска да взема тежки решения. Защото управлението е да вземаш тежки решения различни интереси, които често си противоречат," каза вицепремиерът в оставка в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Сред българските политици се е настанил един ракурс, че най-удобно е да си в позицията на критик, което е също част от политическия живот. Но това е само една част от политическите роли. Финалът на това усилие е да поемеш отговорност, да носиш отговорността за управлението и да вземеш решения в полза на хората. В противен случай превръшщаме политическия живот в една игра по надприказване," коментира Дончев.

Какво е залегнало в Плана за възстановяване за 12 млрд евро, който България праща в Брюксел, и как ще се усети ефектът му от хората - вижте днес, събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
14
 
3
 
! Отговори
мхм преди 3 години
човека, който лично е отговорен за 20 години мизерия на българия най-добре знае, очкават ни тежки години именно заради него и онзи теро рист
99
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дотук с Бойко"Голям рев от гербаджийските ***. Ако ги слуша човек, излиза че без Бойко и ГЕРБ България загива. Хайде стига г'лупости!"България без Бойко няма да загине, но с тая *** в момента, начело с Фигуранта - СЪС СИГУРНОСТ.
98
8
 
24
 
! Отговори
Дотук с Бойко преди 3 години
Голям рев от гербаджийските ***. Ако ги слуша човек, излиза че без Бойко и ГЕРБ България загива. Хайде стига г'лупости!
97
4
 
8
 
! Отговори
от 104 преди 3 години
Виждам , че другарите активно не одобряват поднесените недотам добри новини.Хубавото е, че това е 100% сигурно, просто другарите още отсега трябва да свикват с тази мисъл. Тепърва ще се наиграят, защото са големи "играчи".
96
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов пак ще ги БИЕ тези Ярко Червени старчетаУхапан венъж от Червения вирус за цял живот си оставаш заразенНинова искам пълна подмяна на модела БорисовВсеки път като вземете власта ни ПРЕМЕНЯТЕКАТО ЗПОЧНАХТЕ НА 09.09.1944 ЧЕ ДО СЕГА хайде фъш
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това със зведдичките е един плод който за нещастие съвпада с една етническа група.
94
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според агенцията за борба с измамите с европейски средства ОЛАФ, България е на едно от последните места по злоупотреби, сега аз на ОЛАФ ли да вярвам или на троловете, а?
93
7
 
3
 
! Отговори
Днес ядох преди 3 години
За закуска:Мюсли(швейцарско) с прясно мляко (домашно директно от фермата).МангоПоловин шоколадЗа обяд: спагети с доматен сос и дива сьомга с червено виноСледобяд: кашу и пресен ананасДовечера: "пица" с бекон, лук, сметана и рукола.Какво се предвижда да е менюто в България при Лакеите на Путин?
92
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 96"Върнете комунизма преди 30 г. в 1989 г."Знаем, че това е мечтата на всички русофили, но ... имам една малка неприятна изненада за вас: вече не са времената отпреди 89та, света е друг и господарите ви, за които мечтаете, ще ви мачкат безпощадно точно както Путин мачка в момента обикновения руски народ.
91
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следват години на упадък и безвремие, ще ядете това което сте си надробили.
90
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златния Век на България приключи. Ще видите европрограми на куково лято.
89
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ ТАКА Е КАТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА ПРОБУТАТЕ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ПЛАН ЗА ВЪСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ СКАЛЪПЕН КРИВО ЛЯВО КАТО КУРСОВА РАБОТА НА СТУДЕНТ ОЦЕНЕНА ЗА 4 НЯМА КАК ДА НЕ ВЛЕЗЕМ В ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА...
88
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб не крадат, няма нито една спряна европрограма.
87
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро, специално вие, герберастите ще бъдете в затворническа криза!
86
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златния Век на България приключи. Политическата криза ще се превърне в тежка икономическа. Чалгопитецити и тарикати излъгаха народа и сега ни чака десетилетие упадък.
85
17
 
13
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Бойко беше дотук. Няма кой да го търпи повече. Ще има преходен период докато се състави стабилно правителство. Още едни избори и ИТХ, ДБ и ИМВ ще трябва вече да направят правителство.БСП им предлагаше подкрепа без коалиция и без да иска министерства. Имат време да си помислят.
84
6
 
11
 
! Отговори
Укроти се преди 3 години
До Анонимен 68Погледни се в огледалото и ако видиш в него *** си лице, вземи го заплюй! Къде си расъл, ако не си *** разбира се? Не можеш ли спокойно да изразиш мнението си, извади някакви аргументи! Особено пък за Дончев, който е един от на-свестните и толерантни в Герб, и ако Герб има възможност за следващ кабинет Борисов обезателно трябва да предложи друг за премиер. Само така може да стане нормален живота в страната. Борисов да опита на президентските избори, няма да е лошо. Укроти се!
83
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92"Ходи да пуснеш бюлетина за двупръсточелият селски чобанин от Банкя с двуцифреното IQ и си повтаряй, че си умен ;)"Успокоявай се, че това е реалността, за да продължаваш да тролиш.:)))
82
10
 
4
 
! Отговори
До 87 преди 3 години
АКО ИМАШЕ ТАКИВА - ОТДАВНА ЩЯХА ДА СА ПОКАЗАНИ ОТ РУСКАТА АГЕНТУРА НА РАДЕВ!! АМА НИЩО НЕ ПОКАЗВАТ ! СЪВСЕМ НИЩО!!! АЙДЕ, ДАВАЙТЕ!!!
81
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Най обичам да чета драсканиците на пълни неграмотници, които искат да звучат умно."Ходи да пуснеш бюлетина за двупръсточелият селски чобанин от Банкя с двуцифреното IQ и си повтаряй, че си умен ;)