Янаки Стоилов разпореди проверки на арести, затвори, поръчки...

Резултатите се чакат до месец
Обновена: 18 май 2021 12:30 | 18 май 2021 12:25, Камелия Цветанова
341

Снимка: Димитър Кьосемарлоиев, Dnes.bg

От вчера е започнала проверка в затворите и арестите от 2017 година до днес. Причината е казаното от бизнесмена Светослав Илчовски в разпуснатия парламент, който твърди, че имало записи на издевателства над затворник. Служебният правосъден мистър Янаки Стоилов заяви, че ще бъде изпратен и сигнал до главния прокурор, за да бъдат разпитани цитираните от Илчовски по казуса лица.
Още по темата

Започва проверка на цялата Агенция по вписванията, на регистъра на особените залози и на дирекцията за българско гражданство в МП. Инспекция ще има и на всички обществени поръчки, каза Стоилов. Резултати се очакват до края на месеца.

Мой приоритет са и изборите, но това не е най-тежката част от работата ни. Около 1500 човека в местата за лишаване от свобода се очаква да гласуват, посочи той, цитиран от БТА.

Сред приоритетите си той изброи лесно издаване на документи и нетърпимост към лоши практики във времето - българското гражданство, вписванията и условията в арести и затвори.

Стоилов припомни, че иска и широк дебат за бъдещето на спецсъда и спецпрокуратурата.

Следователят Мария Павлова, която беше вече служебен министър на правосъдието, и адв. Иван Демерджиев ще са заместниците на Стоилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде се е скрил дебелия главатар на разбойниците?
163
2
 
6
 
! Отговори
До 192 преди 2 години
За пирамидата касичка на Цецо Мустака ли става дума?Ей,чак в САЩ ще " разследват" българския Капоне,ще бъде интересно,какви комбинации е правил човечеца да изкупи каквото може с поставени лица и офшорки.Но САЩ да се месят е малко химерно.В закона пише ,че членовете на УС на банката могат да теглят кредити до 300 000 лв.с решение на УС.Обаче човечеца я подкарал през просото и се увлякал в комбинации.Така или иначе беше въпрос на време пирамидата да се срути.
162
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правосъдието в ръцете на бивш комсомолец и комунист от времето на Луканов и Виденов,когато затворите бяха като 5 звездни хотели,а сега какви работи стават изведнъж,как при комунистите от прехода цветя и рози,престъпност " нямаше" ,мутри нямаше,рекет изобщо,хиперинфлация също,а ДС на ги.ло.ти.ната.Янакчо проф. по история на правото,а през 90- подписал новата Конституция,а тя само преписана от френската и немската леко сглобена,но не от този.И после всичко извън конституцията ,забравиха я.
161
11
 
5
 
! Отговори
Рашко Бойков преди 2 години
Президент!
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
159
12
 
19
 
! Отговори
Бързай преди 2 години
Янаки, Стоилов, бързай да изчегърташ разследването на вашия Дубайски спонсор, че 11-ти юли ще си дойде. Нито ще ви помогне яловия изборен кодекс, който ни натрапихте, нито машините, нито новите калинки, които бързате да нацвъкате! За вас ще се пее: те танцуваха само едно лято! Служебен чао, чаоооо....!
158
4
 
6
 
! Отговори
Нааки, Нааки преди 2 години
Откъде се появи и ти......добро момче.
157
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ПРЕДИ И СЕГАБСП Е МАФИЯ
156
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая от Мутрите да не се отчайва
155
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебните да помагат по сериозно
154
4
 
0
 
! Отговори
Питам Европейците? преди 2 години
Какво бихте предпочели във всеки областен град на Европейският съюз - по още една катедрала от която полза никаква или по едно училище по изкуствата (тип Баухаус) - с кръжоци, работилници, спортни клубове, занимания по интереси с база отворена възможно най-дълго в която напълно спазваме правилото че материалната база и всички ресурси на училището могат да се използват за развитието на младежта. Кое бихте избрали?
153
6
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,ха преди 2 години
До До 171Това да знаеш език не те прави по умен.И моята четири годишна внучка знае два езика. Да вземем да я направим президент?
152
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали за два месеца тия "служебните" ще успеят да срутят държавата?
151
4
 
3
 
! Отговори
Изкуплението Шоушенк преди 2 години
Красимир Вълчев, че е икономист пак започна нали неща, които не са правени 20 години. 20 години се режеха пари от неща от които не може и не трябва да се реже. Само да направя едно сравнение - през средновековието център на всеки град била катедралата и се наливали с векове пари в тия катедрали - и кво праим като министър председателя бившия е в средновековието , а министъра на образованието е съвременен човек? 20 години пари в едно училище или в една църква - една птичка пролет не прави ...
150
13
 
14
 
! Отговори
До 171 преди 2 години
До АнонименРадев знае 2 езика. Не го защитавам, но в сравнение с Бойко е академик.Бойко е една необразована мутра, която 90те години биеше и рекетираше хората.Къде си тръгнал да го сравняваш с човек, който, какъвто и да е, е завършил висше образование и е бил летец.
149
0
 
8
 
! Отговори
за 1 млд преди 2 години
Свободна Европа: свърза фирмите Слънчев ден, Благоевград БТ, Маркет инвестмънт/Техномаркет и Интернешънъл инвестмънтс с Делян Пеевски Дружеството Роудуей кънстракшън е свързвано от изданието с Румен Гайтански-Вълка. Новосъздадената фирма е финансирана със 150 милиона лева, за да купи малка местна компания, дотогава собственост на фирмата на Гайтански Био майнинг. Параходство БМФ е на братята Кирил и Георги Домусчиеви
148
8
 
6
 
! Отговори
Do 161 преди 2 години
До АнонименАми, че Бойко е пръв приятел с Гергов.Какви олигарси на БСП, какви олигарси на ГЕРБ?Те са еднакви. И Бойко е с всички тях.Как пък сте такива заблудени гербаджиите.Бойко е най-големия комунист...а вие му вярвате, че уж ни спасявал от комунистите.
147
0
 
3
 
! Отговори
Изкуплението Шоушенк преди 2 години
Гледали ли сте този филм господа - където несправедливо осъдения Анди Дюфрейн искаше да прави нова библиотека в затвора, там където било най-нужно. Е то според мен нали в този лагер на смъртта трябва да се дава и мило и драго за училище ама нали... Та Анди отива при корумпирания шеф на затвора и му казва, а той отговаря: пиши си писмата, обаче да знаеш че тия хора като говорим за затвора харчат пари само за заплати, решетки и надзиратели. Не мисля, че училището е затвор , а прилича ...
146
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тук ще пуснат едни Кьор Фишеци за заблуда на народа и после ще се окаже че няма нищо такова
145
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки който може да помага с каквото можеБСП е силна и ще победи