Янаки Стоилов разпореди проверки на арести, затвори, поръчки...

Резултатите се чакат до месец
Обновена: 18 май 2021 12:30 | 18 май 2021 12:25, Камелия Цветанова
341

Снимка: Димитър Кьосемарлоиев, Dnes.bg

От вчера е започнала проверка в затворите и арестите от 2017 година до днес. Причината е казаното от бизнесмена Светослав Илчовски в разпуснатия парламент, който твърди, че имало записи на издевателства над затворник. Служебният правосъден мистър Янаки Стоилов заяви, че ще бъде изпратен и сигнал до главния прокурор, за да бъдат разпитани цитираните от Илчовски по казуса лица.
Още по темата

Започва проверка на цялата Агенция по вписванията, на регистъра на особените залози и на дирекцията за българско гражданство в МП. Инспекция ще има и на всички обществени поръчки, каза Стоилов. Резултати се очакват до края на месеца.

Мой приоритет са и изборите, но това не е най-тежката част от работата ни. Около 1500 човека в местата за лишаване от свобода се очаква да гласуват, посочи той, цитиран от БТА.

Сред приоритетите си той изброи лесно издаване на документи и нетърпимост към лоши практики във времето - българското гражданство, вписванията и условията в арести и затвори.

Стоилов припомни, че иска и широк дебат за бъдещето на спецсъда и спецпрокуратурата.

Следователят Мария Павлова, която беше вече служебен министър на правосъдието, и адв. Иван Демерджиев ще са заместниците на Стоилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само БСПНапред Другари Смело
143
7
 
8
 
! Отговори
Социалист преди 2 години
Много моля, г-жа Нинова е от вашите хора! Седесарка и костовистка внедрена в БСП да разруши левицата! Все пак е за предпочитане пред г-н Борисов! Кой не е!?
142
2
 
6
 
! Отговори
не е така преди 2 години
До ромалеЩе провери да няма руски шпионин в затвора да го освободи.
141
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олигархията на Борисов е нищо пред олигархията но БСП.Кажете на оня корифей и руски поданик Гергов да върне ЦУМ на народа.Той струва милиони, но окото не му мигна да сложи ръка на него.Цената на ЦУМ е една влакова композиция с нощни шкафчета пълни с мангизи.
140
3
 
8
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Значи тоя е в политиката от 1989г.Някой да знае да е направил нещо и това ли е новото лице.
139
2
 
7
 
! Отговори
ромале преди 2 години
за криминалните в затвора настъпва девети септември .сокерес янаки!
138
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А каде е фигуранта - борисов , да даде интервю по вьпроса с олигархията
137
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви еднокнижни, какви пет лева.Най-големите престъпници и убийци от хитлерова Германия и ръководители на националсоциалистическата им партия са били високообразовани и почитатели на Хендел и Брамс.Да си добър и популярен политик не значи да си корифей.Видяхме какво направи президентчето с вдигнатия юврук.Днешната омраза и хаос в държавата са пряко следствие на омразата която сеят социалистите /комунистите/, която Нинова наследи и разви и юмрука на президента.КОМУНИЗЪМ=ПРОВАЛ.
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подмолна подкрепа
135
1
 
5
 
! Отговори
Аз го казвам: преди 2 години
И моята позиция много добре я знаете - деца не трябва да раждат деца. Едва ли тя е виновната в случая има си закон. Но защо това е така? Има поговорка - някой път е нужно цял град да отгледа децата ...ама когато деца раждат деца - кое да гледаш в тоя случай. Едно е родителя да има професия, да е образован, да си вземе решение, което е отговорно ... друго е в тоя случай - без професия без образование без работа ??? И това не е единичен случай господа ...
134
14
 
3
 
! Отговори
Социалист преди 2 години
Сега ще споделя едно много непопулярно мнение по тези ширини! БСП винаги е била партията с най-добрите кадри! Първанов, Станишев, Румен Радев! Докато вие десните все ги вадите едни такива.. еднокнижни! Докато не ви уврат главите да гласувате за социалистите за да ви вдигнат заплатите, пенсиите и стандарта, България ще продържи да тъне в оскотяваща безпътица! Казах!
133
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
151- ПОПРАВЯМ ТЕ- ЕКЗЕМПЛЯРИ- ТЕ СА МНОГО, ТИЯ ДЕТО НАЙ ЯРОСТНО МЯТАХА КОВЧЕЗИ И БЕСИЛКИ НА ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ СЕГА СА МИНИСТРИ/ ВИЖ МИН НА КУЛТУРАТА/.
132
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП годините се върнаха сега се страхувам да си изкажа мненито за Радев
131
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ ВЯРВА НА ТОЗИ ЕКЗЕМПЛЯР
130
4
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ЗАПОЧВА КАМПАНИЯТА НА ЕС ЗА ВАКСИНИРАНЕ СРЕЩУ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ЗАРАЗА.
129
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бсп е политически труп който разнася зарази
128
1
 
1
 
! Отговори
Имам въпрос: преди 2 години
Ученичка - бременна преди да навърши 16 години ... Приключи ...
127
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ КРАДЕЦ
126
1
 
4
 
! Отговори
Баи ставри преди 2 години
Я елате пиленца при - баткоДа ми пеите - сладко , сладко
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да напуснем България отдавна, може би е имало сериозна причина за това, сиреч - усетихма накъде дyха вятъра.Вдигнахме гълъбите, за да спасим семейставата си, вкл. и децата, да им дадем шанс да учат, да се развиват и работят сред нормални хора и в нормални държави, да получат нормално образование.Децата ни вече имат деца и някой ден може и да споменат мимоходом, че дядо им е дошъл тук от една страна в Източна Европа и ... толкоз !