Д-р Ненков за трансплантациите: Да не накажат 2 мед. сестри и 3 санитарки!

Никой не споменава името на проф. Спасов, заяви лекарят
5 юни 2021 11:41, Петя Славова
100
Д-р Ненков за трансплантациите: Да не накажат 2 мед. сестри и 3 санитарки!
Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет отстрани ръководството на болница "Лозенец" в София. Рокадите станаха заради обвинения в извършване на съмнителни трансплантации, както и за източване на НЗОК чрез фиктивни пациенти.

"В Ориента, където ние живеем, независимо, че сме членове на цивилизования Европейски съюз очевидно такива неща могат да стават". Така коментира пред Нова тв бившият служебен министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, който е специалист по анестесиозолигя и интензивно лечение във ВМА.

"Това, което се случва, не е трус в здравеопазването. Това е разрушаване и то на една от основите, на която стъпва като цяло човешкото общуване, а това е даряването", каза той.

Още по темата

"Другите теми за схеми с приети, неприети, са банални. Не са ги измислили в болница "Лозенец". Това е система, която функционира и на други места", посочи още той. И допълни: "Ако това с трансплантациите се окаже, че е така, то трябва да бъде посечено с огън и меч".

Според него, такава схема е имала и преди години, но скандалът е затихнал.

"Двама читави разследващи могат да разкрият всичко за отрицателно време. Има документи, подписи, контакти между службите. Лесно е да се види този молдовец колко пъти е ходил до Израел да види "чичо" си.", отсече медикът.

Според него важният въпрос е защо израелецът е дошъл да се оперира в България. Той обясни, че специалните служби са уведомявани за всяка трансплантация, направена у нас. "Има следа", заяви д-р Ненков.

"Прогнозата ми, която се надявам, че няма да се случи е, че по този случай ще бъдат наказани две секретарки и три санитарки", коментира още Мирослав Ненков.

Името на проф. Любомир Спасов не се обсъжда, допълни още той."Едно от най-великите изобретение на демократичното общество е мандатността".

По думите му, д-р Кацаров е реагирал на скандала, но не е ясно дали ще се каже повече по случая."Това, ако остане ненаказано, ще разруши усилията на огромен брой хора, които се занимават с трансплантации в страната", категоричен бе лекарят.

Той проследи замесените в престъпната мрежа: "Ако един ден заведат в съда схемаджията. Този, който е намерил молдованеца, който е намерил реципиента. Този, който ги е изследвал имунологично, този, който ги е оперирал, който име движил документите, който не е реагирал на сигналите на медицинския одит."

Д-р Ненков каза, че не знае как върви трансплантация на черно. Според него, няма да се намери някой, който да е толкова смел да разкрие тази схема до дъно. Според него оставката на директора на болница "Лозенец"  може да означава неговото назначаване на дипломатическо място в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно е,че за два дни няма как стойчо да е направил нещо смислено. Неговият стаж е две години като участъков лекар Посре Партията го пробута за зам.министър, понеже е дете на партиен(бкп) секретар
49
3
 
1
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ преди 2 години
НЕВЪЗМОЖНО Е ЗДРАВНАТА КАСА ДА ПЛАТИ ЗА ЗДРАВНО НЕУСИГУРЕН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ИМАЩ "ЕГН" И ЗДРАВНО ОСИГУРЕН С РЕДОВНИ ЗДРАВНИ ВНОСКИ.ВСИЧКИТЕ РАЗКАЗИ ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА ЧУЖДЕРЦИ ПЛАНТЕНИ ОТ КАСАТА СА ИЗМИСЛИЦИ. ДОРИ И С РЕДОВНИ ВНОСКИ ВИ ПРАВЯТ ЗАТРУДНЕНИЯ.МЕН МЕ НАМЕРИХА В ФРАНЦИЯ ДА ОТГОВОРЯ СЛЕД 15 ГОДИНИ В ЧУЖБИНА ДАЛИ ИМАМ ЛИЧЕН ЛЕКАР В "Б.Г."-( АЗ НЕ ПОМНЯ ДОРИ ИМЕТО МУ И КЪДЕ БЕШЕ) И И НА 90 ГОДИНИ РАБОТЯ ЛИ И АКО РАБОТЯ КОЛКО ПОЛУЧАВАМ??
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доктор Ненков е готин! Не съм на 100% сългасен със всичко което казва, но на фона на бившите министри и НОЩовци от ГРОБ е направо ангелче!
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р спасов последната година ако нещо е виновен. Предишните 22 години си бъркаше в нос и броеше птичките в парка. чист като сълза. Готов е да поеме дипломатически пост за заслуги...
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновна е санитарката с бенката от третия етаж и охраната с изсулените *** на портата
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
системата е точно като самите българи, искат да са рушветчии и връзкари и после защо ги крадяли
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненков, защо не кажеш с колко подписа се разписваш ти?
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Наско---------------------------Ами синът ми,млад лекар работи 3 г в една голяма софийска болница за мизерна заплата.И сега си намери работа в научно-изследователска компания за 5 пъти по-голяма заплата. И още много бонуси и отпуски. И другите млади лекари поемат по този път. Отделението скоро ще се закрие. Да ви лекуват Боко и Радев.
42
1
 
15
 
! Отговори
Наско преди 2 години
До ЛекарНа нас ни плащат ако работим, и на вас ви плащат да работите , но има доктори който ограбват и нас и държавата . Всички си има професия и трябва да си върши работата и ако не му харесва работата и заплащането си търси друга работа . НИЕ не сме виновни че не получате това което мислете че трябва да получавате .
41
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе това е световен начин за трансплантации! Никой не е умрял и никой не е ощетен! Богатите чужденци са си направили схемата да живеят, а бедните си продават органите, за да оцелеят! Кой е виновен? Нотариуса и общината, които ги вписват като роднини ли преди да идат там кой ги търси? А на мен държавата и едно вадене на кърлеж не ми покрива!
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе що не смените портиера и да приключите с наказанията.
39
5
 
6
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Ненков е хубаво, че има позиция, но без клишета. Той винаги е имал позиции, но тук, като лекар, като достатъчно популярен лекар, трябва да се свърже с комисията по етика, да настоява пред нея, както и колегите му. Стойчо Кацаров действа за радост. Това е най-ужасното нещо, което може да се случи. Аз като слушам, мисля, че сънувам. Мислех, че в Индия и в други държави, само там, стават подобни неща. Позор, трагедия, ужас, смазващо и отчайващо е това. Или всички лекари го спират, или ще го има.
38
15
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Плюйте лекарите те отдавна са демотивирани да ви лекуват. Казвам ви го като лекар, ако въобще искате да чуете нещо разумно.Голямата смъртност от Ковид се дължи на причини у самите вас, едва ли си давате сметка за това, обаче.
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спасов прекалява с кокаина, да даде косъм
36
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предизборни внушения! Как може за два дена да оронва престижа на едни от най-добрите лекари в Бг, признати навсякъде! Ето това е позор! Мен ме интерсува здравната каса да ми покрива нешо повече от мижавите прегледчета и две пломби от старите. Сега само на умирачка, ако съм ще ми е прихванато нещо!
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най - заплетените следствия накрая се оказват се оказват най- прости.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо чудно да го отнесат санитарките и сестрите. Както го отнесоха шофьора и чистачката за онези двамата дето починаха на стълбите в болницата без кислород. В Мутроландия винаги го отнасят дебелия Овцете А сеяндурските тарикати се крият на дълбоко под земята.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да накажат и някой анестезиолог...
32
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доктори, професори, генерали все се измъкват и няма никой в затвора. А станаха милионери с крадене при ГЕРП и СДС. Публична тайна е че лекарите искат от пациентите парите или живота както кратците.
31
4
 
14
 
! Отговори
Василев преди 2 години
За хаосът и кражбата в здравеопазването има виновни, и тази система на наливане на пари и никакво качество на здравните услуги хич не е случайно, това е преднамерено и умишлено!Питайте кукловодите на Делян Пеевски и Борисов, защо не искат да има ред и сигурност!!!Вие сте валат селяни прости!!!Агент Родж Патерсън!ЦРУ!!!