Рашков убеден, че Борисов трябва да бъде разпитан

Бившият премиер отрече да има спомен за натиск
19 юни 2021 09:30, Петя Славова
447
Рашков убеден, че Борисов трябва да бъде разпитан
Снимка: БГНЕС


"Бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде повикан на разпит". Това обяви пред Нова тв вътрешният министър Бойко Рашков.

Поводът е сигнал до Рашков от бизнесмен, който твърди, че лидерът на ГЕРБ му е оказвал натиск да не уличава негов министър в корупционна схема.

Още по темата

По същия сигнал вече са разпитани бивши прокурори на ръководни постове, а в полицията се е явил и бившият земеделски министър Мирослав Найденов. На извънредна пресконференция, по-рано през деня Бойко Борисов обяви, че целта на всички атаки бил единствено той.

Бившите магистрати и настоящ следовател са били призовани в полицията по повод сигнал до министър Бойко Рашков. В него бизнесмен се оплакал, че бившият премиер му е оказал натиск да не уличава министър от правителството. Случаят по думите на Рашков, не бил разследван.

"Факти за оказано давление върху този свидетел от страна на Борисов този човек да оттегли показанията, които са били доказателство за уличаване на един от министрите тогава в корупционно престъпление", посочи Рашков.

Въпреки, че официално от МВР името на Борисов не беше споменато, лидерът на ГЕРБ предположи, че целта е именно той. "Става въпрос за някакъв сигнал от 2009 година. Нито го знам този човек, нито го познавам.

И сега разиграват целия този панаир, целия този цирк, не срещу прокурори, следователи или бизнесмени. Целта съм аз. Никога от моята уста такива изречения, че ще пращам някой някъде, не са изричани. Нямам спомен никакъв", обясни експремиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
16
 
10
 
! Отговори
Веднага преди 2 години
Не само разпитан но и задържан.
30
8
 
20
 
! Отговори
457 преди 2 години
До изборите ще чуем и видим много дивотии.Този поглед на отровна змия няма да се спре пред нищо, за да уязви Борисов. Сектата на зелените чорапи опротивяха на всички. Вече не гледам телевизия и не слушам радио, защото знам какво ще чуя.
29
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доживях деня в който ще се намери човек с топки в България. БРАВО, РАШКОВ!!
28
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистофашиските репресии продължават!
27
3
 
2
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Свалят се правителства и кабинети навсякъде по света, след умопомрачителните икономически показатели от конспирацията коронавирус, и тогава влиза агресивния мултинационален жидо-масонски финансов и индустриален капитал, който изсмуква всичко пак, което е съградено от гражданите и бизнесите в дадена икономика и държава!!!Животът е жесток селяни прости, а вие сте много по-прости от това , което трябва да бъде като средностатистически показатели и посредственост!Агент Джована Скивоне!ЦРУ!!!
26
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков като юрист и следовател знае много добре, че от тази проверка нищо няма да излезе. Едно, че липсват доказателства и второ, че е изтекла давност за наказателно преследване. Е, защо тогава разкарват хората, като панаирджийски мечки. За кефа на министъра?
25
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се как може да има все още хора които да защитават престъпното управление на Герб и ББ. Още след първият мандат на Герб стана ясно че нещата които вършат са пагубни за България. Един разумен аргумент да подкрепиш Герб?
24
3
 
11
 
! Отговори
Йосиф преди 2 години
Кой ще разпита Бойко Борисов ?ПРОКУРАТУРАТА ? ДАНС ?ГДБОП ?МВР ?ГДНП ? С ДВЕ ДУМИ ПРОКУРАТУРАТА РАЗПИТВА ПРОКУРАТУРАТА !!!И ДАНС РАЗПИТВА ДАНС !!!ГДБОП РАЗПИТВА ГДБОП !!!МВР РАЗПИТВА МВР !!!ГДНП РАЗПИТВА ГДНП !!! И ТАКА ВСИЧКИ СА РАЗПИТАНИ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР ХАЙДЕ БЯГАЙТЕ ДА ЛЯГАТЕ ЧЕ СТАНА КЪСНО.
23
9
 
30
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Рашков, ако продължиш така, после да не се чудиш защо ББ идва на бял кон и прави правителство. Само казвам...
22
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е за очерняне на Борисов и отвличане на вниманието от кражбите в момента на комунистите.
21
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не му прави реклама на този крадец следващото правителство ще го арестува направо
20
7
 
28
 
! Отговори
Тръмп преди 2 години
Рашко и за теб идва Видовден.
19
8
 
28
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Това ще са най-отвратителните два, три месеца в най-новата ни история. Според мен. Дано не са повече. Тия изкопаеми, дето Радев ги назначи да ни "управляват", се мъчат да върнат България в началото на 90-те, които малко хора помнят добре. Дано бързо се разкарат. Който избирателят опреди да управлява, да го направи за благото на хората, а не за собственото си благо и да се ежи с егото си.
18
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента ситуацията е такава опитват да овладеят държавата хората на Радев точно както се пее в химна им: Комунистите щурмуват небесата, комсомолците след тях летят. Накрая ще паднат ама от доста високо, лошо ще паднат.
17
7
 
23
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Този син изцъклен поглед сме го виждали и при друг политик. Здравния министър Стойчо да на назначи психиатрична експертиза на този човек. Нереализиран дърт комунист е много голям проблем.
16
7
 
34
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Рашков, ако имаш годни доказателства, извади ги! Иначе олекваш! И ставаш за смях!
15
10
 
16
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Радев и компания със своите недалновидни действия, ще докарат едрия хищнически американски капитал на българския пазар, и после няма шаване, откъдето са минали всичко са подчинили и оглозгали!!!Тогава ще плачите за Бати Бойко и ще се молите по 40 пъти на ден да се върне на власт!!!Агент Сара Роганес!ЦРУ!!!
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЛyд ли си? За кутия пури и едно уиски да се прави герберастки цирк?
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не стане като Божков ...дават му коридор да излети ,и на другия ден го търсят за ареест )
12
20
 
16
 
! Отговори
Не само преди 2 години
Не само разпитан и не само той...а цялата клика и Каскетът