Шефът на ДФЗ съден за измами, но после той осъдил държавата

Борис Михайлов е бил оправдан по делото
199
Шефът на ДФЗ съден за измами, но после той осъдил държавата
Снимка: БГНЕС

Новоназначеният директор на Фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е съден за документални и данъчни измами, но е оправдан и дори впоследствие е осъдил държавата за това, че е набеден.  

Още по темата

По-рано от ГЕРБ попитаха дали той е с присъз за данъчни измами.

„През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система и бях арестуван. Сега във Фонд "Земеделие" пак ще се опитам, затова ГЕРБ се опитват да ми нанесат имиджови щети. Следващия път ще си търся правата в съда“, коментира той обвиненията.

Говорителят на правителството Антон Кутев коментира, че Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ много добре знаят, че срещу Михайлов са водени дела.

Кутев обясни, че има решение на Софийски градски съд, с което се прекратява производството срещу Михайлов.

„Сагата продължава - през 2013 г. Михайлов завежда дела срещу прокуратурата и 2014 г. на втора инстанция Софийски апелативен съд издава решение, с което решава, че осъжда прокуратурата да плати доста сериозно неустойка - десетки хиляди левове. Ето и изпълнителен лист, с който се нарежда да се изплати на Михайлов сумите и документ от Софийски районен съд от днес, че е неосъждан - свидетелство за съдимост“, обясни Кутев като показа документите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз Кутев е много скрита лимонка, даже от противен ми стана интересен :)) В БГ вкарват у пандизо, само тези които немат глава на раменете си :)) Все пак има доста хора които немат глава, не ги обвинявам за това :))
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се разбира кой съди в таз държава,като обикновено се разбира,че правото е на съдията да съди,отсъжда,осъжда,а тука осъденият осъжда държавата,но къде е съдията,като неговото дадено му единствено право да осъжда,осъди някой друг,като лице физическо,юредическо,служебно изпълняващо част от функциите на държавно управление,но да осъди държавата целокупно,че е най-лесно изпълнимо да преведе задълженията на някой си от някой пост на държавна длъжност към осъдения,като погрешно назован за престъпник
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kaк да наречеш ГЕПаджийте сини, когато те са просто пребоядисани ***
41
7
 
16
 
! Отговори
до 48 преди 2 години
Представете си, че по същия начин набеждат сега хора, които се борят с корупцията и ги цапат червените комунисти, за да се върнат на власт. Те по честен път няма никога да се върнат с избори. Само с метежници и лъжи, с клевети, и компромати могат да се докопат до властта. Сготвиха Борисов защото Борисов спря кокаина на границите, спря крадливите олигарси, откриха куфари с пари на Арабаджиеви в стаите на хотелите..... Какво ли още не.. Докато Узунов прибира пликове за трансплантация на черен дроб
40
5
 
9
 
! Отговори
payak преди 2 години
От позиця на опита си, мога да кажа следното. Прокуратурата пак се е издънила. Никак не ми се вярва тоз човечец да е защитник на данъкоплатците. Борил се с нещо си. Баш си е бил в схемите. Прокурорите пак са броили мухите, ама и те милите магистрати били.
39
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си, че вас са ви набедили. Това са години тревоги, ходене по съдилища, безсънни нощи, разбити съдби. Накрая ви оправдават. Няма ли да осъдите ПРОКУРАТУРАТА (не държавата)?
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли греда? Как ги лъзгат по нанадолното само.
37
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2004 Правителство на Симеон Сакскобургготски управляваше България. Не се правете на ударени с мокра кърпа! ГЕРБ ЗА ПЪРВИ ПЪТ НАПРАВИХА КАБИНЕТ ПРИ БОРИСОВ 1 ПРЕЗ 2009г.
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система и бях арестуван." Както се казва крадеца вика дръжте крадеца. Оправдал го е съдът, за който всички политици твърдят, че не си върши работата. Щом си допуснал да те обвинят в измама, нямаш повече място в управлението на държавата. Но както е казал народа ньон-су- рат.
35
4
 
15
 
! Отговори
синия преди 2 години
ЧЕРВЕНИ ЛЬОТЧИЦИ !
34
6
 
25
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Измамници, бивши милиционери, билдери с лява сексуална ориентация, набедени скулптури с език и възпитание на улични гамени... Ето от такива индивиди се състои хунтата на фигуранта, която ще "оправя" България!
33
2
 
17
 
! Отговори
до 32 преди 2 години
Това ви е целия тертип, да съдите държавата да ви плаща анти-българи такива. Сходен случай е обект на тази статия. На 11 приключвате. Довиииждаане!
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кутев, много здраве на тролфабриката ти!!! Много чукундурии си навърдил в нета. Скоро ще би бият яко на 11 юли........... бой по каскитее!!!!
31
4
 
10
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Трижипко Охранитко къде е да каже какво са му прошепнали в слушалките. Щял да замести в президенството зеления чорап с обувка на гол крак. Учиндолски кирясал селянин.
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 Манолова го осъди втори път. Отново за лъжа
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По голяма присъда от това другаря Кутев да те хвали - НЯМА . . . Мутри Вън
28
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До истинатаНЕистина, справка: делото, спечелено от Елена Йончева, доказало, че тартора ви е клеветник...хахахха Обезщетението е пет хиляди лева.
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ДОЙДОХА НА ВЛАСТ 2009. НЯМАТА НИЩО ОБЩО ГЕРБ С 2004 И ОСЪДЕНИЯ ИЗМАМНИК ОТ СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ.
26
7
 
9
 
! Отговори
до 31 преди 2 години
крадеца вика дръжте крадеца, Борисов не е лежал никога в чужбина, нито където и да е, нелеп си
25
7
 
15
 
! Отговори
хмм преди 2 години
Абе едно време Бойко гонеше едни с такива прякори като Културиста, Телето и т.н. Странно как, но падне ли от власт, същите овладяват структури като НАП и прочие. Защо така, другари?