Стефан Янев обобщи какво го мотивира да е премиер: Отговорност!

Новите служебни министри положиха клетва
Обновена: 16 сеп 2021 14:55 | 16 сеп 2021 09:52, Камелия Цветанова
112

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новите служебни министри положиха клетва, а премиерът Стефан Янев обобщи с една дума какво го мотивира при встъпването в длъжност и тя е отговорност.

„Доверието на президента ще бъде оправдано по най-добрия начин. Искам да благодаря за добре свършената работа на министрите за работата в екип. Новият служебен кабинет и неговите задължения могат да бъдат фокусирани върху две основни направления като първото е провеждането на честни и прозрачни избори, важна задача, защото изборите са фундаментът на демокрацията“, посочи Янев.

Той добави, че се надява да има висока активност на изборите, така че да имаме представително в НС след вота.

„Държавата не може да си позволи на функционира в постоянна политическа криза. Нуждаем се от правителство, подкрепено от стабилно парламентарно представителство, което да прави промени, да предлага смислени политически идеи и и визии, които да бъдат подкрепени със законодателни инициативи, защото хората го заслужават и България се нуждае от  устойчива перспектива“, посочи Янев.

Премиерът предупреди, че предстоящите месеци няма да са леки и ще е нужно да се полагат още повече усилия, така че проблемите на гражданите да бъдат решени по най-добрия начин.

„Уверен съм, че следващият служебен кабинет ще се справи с тези предизвикателства и ще положи всички усилия за да се справи. Оценката ще бъде дадена от българските граждани, защото обществото е най-справедливият съдник“, обобщи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
6
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Янев е човекът на САЩ и просто няма избор. Ще се гради около него. Неговата отговорност не е пред българския народ, а пред Херо Мустафа.
65
1
 
10
 
! Отговори
izh преди 2 години
Послушните НЯКОМУ тарикати подреждат схемите. Баламите - плащат
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мотивират го КИНТИТЕ
63
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия фалшиви "патриоти" 3 години народа ги чака да вдигнат пенсията на 300 лв .370 лв реши правителството в момента
62
1
 
10
 
! Отговори
До браво преди 2 години
От къде изкопа тези фрази?Сигурно от социализма ,където се слагаше на партийния секретар,за да ти даде апартамент , или да уреди на синекурна високоплатена работа теб,жената ,децатаСама така другарю,усетил си вътъра.
61
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отговорността към децата му,които са на толкова хубави служби! Кой може да уволни чедата на премиера, това да не ви е социализЪма
60
19
 
3
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Отличен на досегашното служебно правителство. За последното тримесечие има невиждан досега ръст на икономиката. Колкото и да плюете, те се справиха чудесно! Промяната настъпва, гербери! Всички партийни кадри на всякакви БСП-та, СДС-та, ДПС-та, гербери и всякаква присъдружна *** бледнеят. Браво на президента Румен Радев и браво на премиера Янев, продължавайте смело напред, подкрепяме ви!
59
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мотивира го далаверата
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САМО ДА ПИТАМ- РАДЕВ ОТЧЕТЕ КАТО ПОЛОЖИТЕЛЕН ПРИМЕР ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕТО НА ПЕНСИИТЕ, ОБАЧЕ ИЗБОРИТЕ ПЕЧЕЛЯТ ПАРТИЯТА Х, КОЯТО НЕ ГО ОДОБРЯВА И НЕ ГО ВКЛЮЧВА В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ И В РЕЗУЛТАТ НЕ Е ПРИЕТ- ТА КАКЪВ УСПЕХ Е ТОВА....
57
8
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Стефан Янев подобри рекорда на мутрата от Банкя. Бописов беше три *** министър председател и три пъти си подаваше оставките. За сега, Янев е бил само два пъти министър председател и все още не си е подавал оставка. Както и аз, между впрочем. Много искаха да си я подам преди около 20 г., но просто не ми познаваха инатливия характер. Ще си плащат греховете финансистите и икономистите, които имат дипломи от УНСС-то.
56
3
 
12
 
! Отговори
доги преди 2 години
добавката я вдигнаха ГЕРБ и ДПС
55
4
 
14
 
! Отговори
партчлен преди 2 години
Хайде холан,наслушахме се на такива отговорни безотговорности - БАСТА ! Как пък малко от малко не им е неудобно на тия непрекъснато да се хвалят и да ни убеждават,че са най- отговорните и най-достойните ?!
54
3
 
19
 
! Отговори
Дрън-дрън! преди 2 години
Властта му се услади! Друго си е да взимаш максимална пенсия, добавка към нея и огромна заплата и трите от държавата! Крайно време е на пенсионерите, които заемат ръководни държавни постове, да се спира изплащането на пенсия, докато заемат съответния пост!!! Апропо министрите получиха ли си 6-те заплати обезщетение и гласуваха ли си за втория мандат!?
53
2
 
10
 
! Отговори
А къде е той? преди 2 години
А къде е главен асистент Петър Илиев?! Защо не е служебен министър на правосъдието?! Той е един от най-добрите познавачи на Конституционното право!
52
4
 
20
 
! Отговори
Мут Лабен преди 2 години
Спокойно стефчо! Търпение е нужно. Ние българите сме търпеливи, но ти съвсем скоро ще си понесеш отговорността и ще отговаряш пред главния прокурор г-н Иван Гешев за безобразията, престъпленията и безхаберието на служебната ви хунта. Господ може да ви прости, но българският народ- никога!
51
3
 
19
 
! Отговори
безотговорност преди 2 години
и нищо повече! Възпитаник на БКП-ДС...
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По скоро ИНФЛАЦИЯ!
49
4
 
17
 
! Отговори
Именно преди 2 години
Трябва да си понесе отговорност за тоталното разсипване на България, и то за толкова кратко време !
48
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доверието на президента? Че той е комунист,русофил ,мразещ НАТО И ЕС. Този Янев изобщо е същият, като Радев.Комунист с гл. буква.
47
3
 
5
 
! Отговори
Отговорност!!!! преди 2 години
Ха всички досега казват, че отговорност ги мотивира. И Бойко, и кака ***, и царо..... а всички гледат само да си напълнят гушите.