Години наред се строели пътища без приоритет безопасност

Изграждането им било некачествено
65
Години наред се строели пътища без приоритет безопасност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Трябва ни повече информация, защото сега просто гадаем. Нека следствието да каже какво се е случило на АМ "Струма". Може да става дума за инцидент, който не зависи от пътната безопасност", коментира пред БНР Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната", бивш председател на парламентарна комисия по транспорта.

Още по темата

Той подчерта, че дълги години са се строели пътища, но некачествено и без приоритет "пътна безопасност".

"Държавната агенция за пътна безопасност беше създадена и с цел одит на цялата пътна инфраструктура. Но правомощията ѝ бяха орязани и тя се превърна в аналитично звено, вместо да е орган, който да прави синергия между всички министерства и институции, които се занимават с пътна безопасност. Проблемът е комплексен, няма един закон да го реши, трябват общи усилия на институции, на местна, на изпълнителна власт", допълни Ананиев.

Той изрази надежда, че 47-ото Народно събрание ще има воля за справяне с пътния травматизъм.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Аз като водач на МПС с категория професионална от 1987 година до днес! Гледайки репортажите,мисля лично,че тази МАНТИНЕЛА в която се е блъснал автобуса,НЯМА НИКАКВА РАБОТА ТАМ! Тези които излизат от дясно и включвайки се в движението,едва ли има значение за тях тази "мантинела"!-:(((Ако я е нямало,автобуса просто е щял да си продължи движението!!!Не знам кой "проектант" е сметнал,че тази мантинела е " НИЖНА ТАМ"?!
30
2
 
2
 
! Отговори
Сенсей преди 2 години
До АнонименВинаги съм предполагал, че противниците на ГЕРБ са с малко мозък и ниско образование. Ти го доказа успешно.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11Много си се объркал. Катастрофата става на Лот0 Даскалово-Долна Диканя. Пусната за движение на 31.12.2007г. И в момента няма разрешение за ползване защото е омазано всичко с разминаването на кадастралните карти и поземлемите комисии. И не може да се оправи. Пишеш за Лот 1. Долна Диканя-Дупница. 17км.с подлези, корекции на речно корито, мостове и отводняване 17км.-100млн.ЛЕВА. Скъпа? Лот0-18км по стария път със завоите и запазена денивилация-98млн.ЕВРО! "Крадлив"Бойко! Затвор!
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехааа Бойковите магистралии дето всичките ГЕРБерасти се тупахте в гърдите че с супер Всеки път ви лъсва корумпирания *** .
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз куневист, на мая галева , на Волт , ся на ПП ?! Тия нали нямаше да назначават и приемат политически номади ?
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че пътищата са кофти - така е. Но ако пътя беше перфектен за да се ускорява там до 150 км/ч, мислите ли че катастрофите щяха да бъдат по-малко? Всички щаха да натискат газта докрай и в някакъв момент ще се стигне до фатален инцидент. Иска се и култура на шофиране и много опит.
25
0
 
16
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Нещата сега така се извъртяха, че всеки построил макар и километър път, в последствие става лично отговорен за всеки бъдещ инцидент по него. И при всеки инцидент започва обругаване и проверки. Честото
24
11
 
10
 
! Отговори
ТОВА Е ДИКТАТУРАТА преди 2 години
.... ПРИ РАДЕВ:ТРАГЕДИИ, КРЪВ И ЖЕРТВИ..... ЗАПОЧНА С ВЕРА-СУ...... А, САМО ДНЕС 254-ЖЕРТВИ ОТ К-19 И 45- ОТ Р. С. МАКЕДОНИЯ..... А, ОЩЕ КОЛКО ЩЕ ИМА....???!!
23
0
 
3
 
! Отговори
чети внимателно преди 2 години
"...хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме..."-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------И затова "трябват общи усилия на институции, на местна, на изпълнителна власт" ще остане ГЛАС в ПУСТИНЯ !!
22
1
 
10
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 2 години
До 33. Не са ли 11? А бе що така всички забравяте едната година и нещо управление на БСП при Орешарски?
21
2
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До Мен. И след толкова години власт на БКП/БСП кой друг да е виновен? Няма ли да се върнеш и към турското робство? *** и креттените ви, ***, айде малко обективност. Накрая ще се окаже, че пътят си е наред, а просто шофьорът е заспал, ама иддиотите като теб ще се плюнчат от злоба.
20
1
 
9
 
! Отговори
Хайде стига преди 2 години
Струма не е опасна стига да спазват ограниченията.
19
0
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Настимир Ананиев пътен инжинер :)))
18
2
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
под предлог за неспазване на изискванията, ще се опитат да дръпнат концесиите за поддръжка и експлоатация на пътните участъци, изградени по програми. тва, в случай, че некой е решил, че на почитателите на коремни им е зор за загиналите съседи.
17
7
 
1
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До Калканслед толкова години на власт кой друг да е виновен?
16
4
 
14
 
! Отговори
z-rock преди 2 години
Точно този участък го откри Сергей Станишев, а строител е македонска фирма! Нема Боко, нема чоко!!!
15
2
 
9
 
! Отговори
Петърчо 2 преди 2 години
За собственика на Дурмо турс се оказа че е собственик и на фирмата която е направила техническия преглед на катастрофиралия автобус (на автомагистралата Скопйе - Тетово0. Така че не бих се учудил ако причината е в автобуса или шофьора. А относно това защо след като по времето на БСП е строен този участък до сега не е ремонтиран. Това е като да се насерете и да обвинявате другите че не са ви сменили памперса. Ужасните трагедии не са место за печелене на политически точки!
14
2
 
2
 
! Отговори
кой е виновен преди 2 години
имаме ясни факти: нов автобус мерцедес, шофьор македонец, пътници албанци, българска магистрала с обратен наклон с мантинела с БОРДЮР В ЗАВОЙ, нощно каране в мъгла. кое не е наред в картинката? има един параметър който ако се смени нямаше да има 45 трупа!
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Боко магистралите и пътищата, убиват невинни всеки ден но за сметка на това украдаха парите. Боко къде са 67 млн лева за непостроената магистрала? Никой не знае, тъмни кухи фирми на нашите хора
12
6
 
14
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
сега като се разбере, че не го е строил Бойко, а тройната коалиция - рязко ще отпадне интереса да се търси сметка как е строено...