Йордан Терзийски: Украйна е доволна от помощта ни

Засега съдействаме само хуманитарно и логистично, заяви депутатът от ПП
30 мар 2022 20:50, Красимир Ангелов
17

Ще изпраща ли България военна помощ на Украйна? Този въпрос става все по-актуален, като вече се дискутира и в парламента.

"Към момента си партнираме с Украйна, като съдействаме главно хуманитарно и логистично. Има активна комуникация между нашата изпълнителна власт и Володимир Зеленски. Украинската страна е много доволна от партньорството на този етап", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той посочи, че от началото на войната над 100 000 украинци са преминали границите на България, като повече от половината от тях са останали у нас.

"Има много ясни стъпки и мерки, които сме предприели, за да може тези хора да бъдат интегрирани в обществото, да получат право на труд, медицинско обслужване и да се чувстват добре дошли тук", подчерта Терзийски.

Запитан дали ще се стигне до съгласие между коалиционните партньори относно изпращането на въоръжения на Украйна, той отбеляза: "На този етап няма решение да се изпраща въоръжение в Украйна. Това е нова ситуация за света, ние реагираме на нея в момента - това показва, че коалицията е зряла, тъй като въпреки различните мнения в нея, намира правилните решения".

Терзийски коментира пред Bulgaria ON AIR
и дискусиите и споровете за избора на нов управител на БНБ.

"В коалиционното споразумение е записано, че ние винаги ще търсим най-доброто решение, най-подготвения човек за всяка позиция. Вярвам в експертизата на г-н Гиров", заяви той.

Целият разговор вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна във възторг от помощта, най-вече от подкрепата на "бе-се-***" и "възраждане", която се оказва ключова за възпиране на руския агресор!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич вместо локуми заминавай за Украйна да се биеш със руснаците !И да вземеш да се обръснеш че със таз брада си като някой талибанин в Авганистан .
9
1
 
8
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Яко триете коментари, няма да се харесат на началниците ви!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Зеленски и украинските олигарси ще им национализират имотите.Кеееф.Искам да видя физиономията на евреина Зеленски.Обаче пък може да го преживее,защото САЩ още 500 млн ще пращат в Украйна.Байдън ще докара до просеща тояга всички американци.Ураааааа
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има такава дума пр0шляк.Така се казва на беден,изпаднал човек,който проси.Обида е.Как няма да е доволна Украйна...те мислят,че сме дали оръжие,защото там е пълно з наше.Може тайно нашите да са го пратили,а може наистина трети страни да са го купили от нас и да са фо пратили.Гледах и едно клипче,в което украинец обясняваше как 30 самолета сме им дали ,а ние нали нямахме толкова?А ако сме им дали тайно?
6
3
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Помагаме а те ни поругават паметниците в Поморие за да дразнят руснаците. Искат да ни оставят без руски туристи. Обаче не спират руския газ през тяхната тръба, защото бизнеса си бил бизнес а войната си е война. Ама искат ние да не купуваме газ от руснаците, но те продължават да си черпят от руския газ, защото според тях бизнеса си е бизнес, войната си е война. Само нашите смахнати русофоби с меки китки не схванаха, приятелите са си приятели, но сиренето е с пари.
5
6
 
2
 
! Отговори
Маке-ариец преди 2 години
ГаньЕ прати само чаршафите си защото е без това не му трябват къпейки се един път в седмицата.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това със смяната на наименованията на улиците в нашите градове да ходят и да си сменят у тях каквото си искат - При нас това няма да стане.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето от нас не ги харесват и не са съгласни с решенията на някои .
2
4
 
19
 
! Отговори
неутралитет преди 2 години
Никаква военна помощ за Украйна...............тази война не е наша!!
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама тоя как установи колко са доволни украинците от нас? А аз не мисля, че нашата помощ въобще им е нужна. Не са дощли за помощ, а ни ползват за трамплин към ЕС. Украинците ни смятат за прося ци. Знам го от първа ръка. А вие си се заблуждавайте, колко сте полезни за Украйна.