Петков за БНБ: Показахме какво е лидерство, стъпка назад, ако няма разбирателство

Никой не трябвало да слага личната си кариера над интересите на България
Обновена: 11 апр 2022 15:25 | 11 апр 2022 13:02, Камелия Цветанова
149

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гуверньорът на БНБ трябва да има едно най-важно качество - висок морал и висока етика.  По-добре да направим стъпка назад. Нищо не изисква това бързо действие да има нов гуверньор на БНБ. Това коментира премиерът Кирил Петков относно казуса с БНБ, който в последните дни разединява управляващата коалиция.

„Когато говорим за най -висшата позиция в България в банковия сектор, етиката и моралът са на съвсем друг стандарт, който трябва ние, като българи, да изискваме. Нищо не изисква бързо действие да има нов говерньор, може да си изберем кандидатура, която да е обединяваща“, каза той.

Още по темата

„Благодаря на Андрей Гюров, че се оттегли. Така показахме какво означава лидерство. Когато няма разбирателство, трябва да се направи стъпка назад, вместо да се наслоява на всяка цена за нечия позиция и нечие място. Никой не трябва да слага личната си кариера над интересите на България“, отсече още той.

Премиерът присъства на откриването на Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъства и държавният глава Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
5
 
! Отговори
Нов преди 2 години
Какво казва Киро: Министър председателя на РБ трябва да е с висок морал, висока копетентност, значи, че канадеца не отговаря на на заеманата длъжност и трябва да го махнем веднага.
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Молете се Киро да не изпуши тотално и да обяви Турция за сергия с баклава! Щом Русия е бензиностанция с ракети... според Киро може би и Гърция е сергия с маслини?
125
0
 
9
 
! Отговори
Гери преди 2 години
Как може за тези МИШОЦИ са гласували само 49 726 и да искат всички позиции свързани с ПАРИ ,то НИКОЙ не ги иска във ВЛАСТТА,а те ???а БЕ що за Нахални МИШОЦИ сте???
124
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да му направят 2000 лв заплата и проблема ще се реши . И без това няма право да печата пари . Няма смисъл от голяма заплата. При фалита на КТБ колко му беше заплата та не стигна ??? 46 000 лв . Очевидно е че няма смисъл трябва си контрольори а не такива нереални ,,заплати,,
123
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плачевни са ти резултатите в икономиката, Кирилчо. Днес пак си взел поливин милиард лв, защото друго не умееш. Но и заеми скоро ще ти бъдат отказни.
122
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков, ти не си ходил в казармата, какъв лидер можеш да си ти?
121
5
 
2
 
! Отговори
Ееех значииии! преди 2 години
Баце бил откраднал няколко милиарда, аре сега! Голяма работа станала! Оставете човека на мира вече.
120
7
 
1
 
! Отговори
Том Кукуруз преди 2 години
А бизнес парка на Плевналиев го ползваха ГЕРБ-аджиите да си правят там пехливански боеве и кушии с коне. Тия крепостни селяни
119
11
 
4
 
! Отговори
Филия с Мас преди 2 години
Киро поне е милионер и не му трябват пари, за разлика от Бойко, който живее като аскет, сади картофи (негови думи) и е виждал еврови банкноти само веднъж на снимка, като шеф на ИПОН
118
0
 
14
 
! Отговори
те това е промяната преди 2 години
Такова недоразумение не сме имали досега! Овладяха ресурси за много милиарди и всичко за собствен интерес! Да чухте за нещо свършено? Всичко е лакърдии и бъдеще неопределено време. Иначе от 9 милиарда опоскани през декември - нищо но от сърце. Нищо за Вас, а не за Киро, Кокорчо и котилото им. Сега на пангала са парите от Европа. Келепир за едни и време за поредната студена вода за раята ! Честита промяна !
117
4
 
1
 
! Отговори
ЕС-а бърза преди 2 години
От септември ЕС въвежда дигитална идентичност на гражданите и преминава към ликвидиране на кеша.Миналата седмица френския президент заяви тези 2 неща:1-Който не е ваксиниран,няма да се счита за гражданин на Франция;2-Предстои такава липса на храна/алиментарни ресурси без прецедент в историята на Франция.
116
0
 
24
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Показахте до тук единствено какво е професионална некадърност в престъпно големи размери. За сметка на народа. Крайно време да си ходите! #ОСТАВКА!
115
1
 
17
 
! Отговори
Оставка! преди 2 години
Вижте го какъв е нахилен като зелка все едно сме станали швейцария на балканите.
114
1
 
8
 
! Отговори
Хсха ха преди 2 години
Ако не е моя кандидат, няма да е и твоя. Е това е лидерство. Браво!
113
1
 
10
 
! Отговори
истина преди 2 години
Гуверньорът трябва да има висок морал и етика. След като овладяха паричните потоци на бюджета и милионите за възстановяване,, на Кирето и Асенчо им трябва техен гуверньор,който да проспива движението на големите парични потоци, които ще бъдат откраднати. Ако още има наивници които мислят че ПП ще се борят за нулева корупция, време е да се събудят и поумнеят. Трудно и невъзможно е да оправиш живота на седем милиона българи, а лесно и сладко е да оправиш собствения си живот.
112
0
 
4
 
! Отговори
g.venov преди 2 години
и по отправянето на оръжие в Окрайна ли бяхте единни,щото вече 3-4 клипа на американски журнакисти се показва българско оръжие
111
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинофулчетата какво се напъвате толкова, искате да върнете комунизъма и репресиите ли ?Или стенпросто слабоумни *** които си нямат на представа какво говорят ?
110
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кириле, ходи помагай на Линда в сладкарницата, за премиер не ставаш! Само тъпотии ръсиш пък и български не знаеш!
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква мисия, какви щуротии? Как мислите, че руснаците ще допуснат военна част от чужда да влезе и излезе от центъра на бойните действия? Тая работа май е прах в очите.
108
2
 
15
 
! Отговори
Човекът не е добре преди 2 години
Скрийте го!!! Най-големият лицемер и гьонсур е Петков!