Петков за БНБ: Показахме какво е лидерство, стъпка назад, ако няма разбирателство

Никой не трябвало да слага личната си кариера над интересите на България
Обновена: 11 апр 2022 15:25 | 11 апр 2022 13:02, Камелия Цветанова
149

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гуверньорът на БНБ трябва да има едно най-важно качество - висок морал и висока етика.  По-добре да направим стъпка назад. Нищо не изисква това бързо действие да има нов гуверньор на БНБ. Това коментира премиерът Кирил Петков относно казуса с БНБ, който в последните дни разединява управляващата коалиция.

„Когато говорим за най -висшата позиция в България в банковия сектор, етиката и моралът са на съвсем друг стандарт, който трябва ние, като българи, да изискваме. Нищо не изисква бързо действие да има нов говерньор, може да си изберем кандидатура, която да е обединяваща“, каза той.

Още по темата

„Благодаря на Андрей Гюров, че се оттегли. Така показахме какво означава лидерство. Когато няма разбирателство, трябва да се направи стъпка назад, вместо да се наслоява на всяка цена за нечия позиция и нечие място. Никой не трябва да слага личната си кариера над интересите на България“, отсече още той.

Премиерът присъства на откриването на Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъства и държавният глава Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
10
 
! Отговори
Етиката и моралът преди 2 години
Трябва за всички да са на едно ниво, като законът. Иначе изпадаме в морален релативизъм. Просто Киро е май ПростоФиля и не процесира какви ги плещи. Имаше моите симпатии преди 10 месеца, сега издънка след издънка - без нарушения във веригите на доставка.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Гуверньорът на БНБ трябва да има едно най-важно качество - висок морал и висока етика."===А не трябва ли и премиерът да има висок морал и етика? Киро беше уличен в двойно гражданство в мандата на временното правителство, но виж, за него правилата не важат, нали? Просто Киро.
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е учил този Петков, английският му е на ниво строителен работник, а българският, като на говедар от село.
64
4
 
2
 
! Отговори
ГЕрбавите преди 2 години
Това да си ходил на училище само за да се научиш да пишеш.....само в България и Русия може да се случи.Няма лошо, четем ви и ви завиждаме.
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, къде заминаха 12 млрд оставени от предишното правителство?
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голям чуждопоклонник и предател не сме имали за премиер.Оставка!
61
0
 
6
 
! Отговори
Натали Трифонова преди 2 години
Той казва лидерство, онези четат лицемерство хихи
60
4
 
20
 
! Отговори
Кирчо на психиатър! преди 2 години
Уважаеми лекари и най-вече психиатри, моля ви заемете се спешно с лекуването на този човек. Той е дълбоко неадекватен, говори несвързано, проявява агресия, няма никаква връзка с реалността...и това ако не е тежка диагноза, аз не знам какво е!
59
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тестове за наркотици, кога, стига с тези ухилени физиономии Лорер, Петков , и онзи театъра.. едно и също представление всеки ден , докога..
58
1
 
9
 
! Отговори
Евреин преди 2 години
Шашардисан съм! Аз не знаех, че моите сънародници, на които принадлежат банките са се разболели от болести като етиката и моралът;))) Чакай да видим, мой ли още да вдигнем лихвите;)))
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен62Много точно!Също като полицията дето работи със престъпниците и от време на време карат престъпниците да хвърлят по някоя нова риба във устата на правосъдието,уж че вършат работа а ония хващат балами уж за бърза печалба!
56
2
 
11
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
За великден ще си пожелая никога повече да не чуя нищо за петков и компанияДано има разум останал в някоя партия която да излезе от тази клалиция и да отидем на избориСасипаха страната само за-90 дни
55
1
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Смях в залата на простото кире. *** не е толкова просто щото иска всичките бакии във финансиите да са под контрол! Щото въпроса къде изчезват милиардите виси със страшна сила!?!?!?
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И мен ме е срам с такова *** за премиер!
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, аматьор!Махай се в тъпата ти Канада!
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Етика и морал, в банковия сектор хахахах. Техния бизнес е легализирана кражба, ще говорят за морал и етика, все едно Сталин да говори за човешки права, смешници.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плюем ние Киро, ама тоя път първенството май е на Камелия Цветанова. Ще и резнат хонорарчето, да вземе да си оправи бакиЙте.
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството е подкопано от всякъде, парламента е парализиран не може да вземе нито едно решение по каквито и да са въпроси. Не знам кое обединява тези хора, може би единствено келепира ги възпира да разтурят цирка. Стигна се дотам коалиционните "партньори" да се дават един друг на прокуратурата.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
доказателство ваксините и изкуствения интелект са свързани,искат да ни следят и управляват дистанционно.
48
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трагедията е ,че Тодор Живков градеше и се построиха много неща ,а после с лека ръка ги унищожиха и разграбиха !