Радев отговори на Петков: Асоциациите му са далече от реалността

Дали правителството се справя с кризите ще го кажат хората, смята президентът
Обновена: 28 апр 2022 15:19 | 28 апр 2022 13:43, Красимир Ангелов
262
Радев отговори на Петков: Асоциациите му са далече от реалността
Президентът Румен Радев е на официално посещение в Испания. Снимка: БГНЕС

Асоциациите на Петков са абсолютно далече от реалността, заяви президентът Румен Радев в Мадрид, където от днес е на официална визита.

Запитан какъв е отговорът му, след като от "Продължаваме промяната" заявиха, че позицията му за Украйна е позорна и сравнението на премиера Кирил Петков, че по време на Априлското въстание никой не е помогнал на България, Радев каза: "Не искам тук в Испания да отговарям на злободневни български теми. Но такива асоциации са абсолютно далече от реалността".

Още по темата
Относно спрените газови доставки за България от страна на Русия и как правителството ще реши проблема, държавният глава посочи: "Това е ангажимент в полето на изпълнителната власт. Те трябва така да го решат, че цената за българския потребител и индустрия да бъде възможно най-ниска. Голямо предизвикателство ще е физическата доставка", заяви президентът.

По думите му, когато българското правителство постави цената на първо място, то тогава трябва да намери решение.

"Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС с най-бедното население да кажеш, е, ще плащаме по-скъпо. Тези, които вземат решенията и могат да плащат по-скъпо, трябва да помислят за тези, които не могат да си позволят да плащат по-скъпо", каза Румен Радев.

Очаквам да чуя дебатите в парламента, заяви президентът относно изпращането на военна помощ за Украйна. Той посочи, че в момента сигурността във всичките ѝ измерения е поставена на изпитание.

"Дали правителството се справя с кризите ще го кажат хората. Хората, които все повече виждаме на улиците", посочи още държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радевата реалност е далече от България и Българите явно власта погубва хората повярва си Радев че управлява но забрави че сме парламентарна република а президента а само представителна власт без много правомощия Браво на Василев го сложи на място позорно е поведението на Радев
129
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 182Тука наистина давам свобода на волята си, естествено се налагаше да ползвам VPN, накрая модчетата осъзнаха, че не могат да излязат на глава с мен :))))) Добър е сайта, лесен за ползване, само да ги немаше русофилските модчета :))
128
7
 
11
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До Анонимен 178 - пак русофилско "откровение"? Кога ще стигнеш до поантата - как сме си "заслужавали османското робство"? Не обвинявай българския народ за нищожния си и сив живот.
127
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев не е виждал форума тук ))) затова така говори )))
126
13
 
10
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До Анонимен 167 - за това благодари на нескончаемата верига комунистически метастази които си избираме вече 35 години "демокрация" да ни яздят. Отново ще ти кажа - румънците които скъсаха с комунизма и Русия вече са светлинни години пред нас. ЕС и НАТО не са ни виновни за некадърните или откровенно про-руски политици. Сами си ги водим, не се сърди нито на Европа, нито на НАТО.
125
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ако иска да остане на поста си до края на мандата си, ще требва да не излиза в Чужбина, само ни излага :)))
124
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мирно, равнис на Козяк. Ти си голям лицемер.Кака ти Мустафа ти спусна Кирил. Не ти вярвам и думичка, на това което казваш.
123
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази ситуация не можеш да стоиш разкрачен защото си повреждаш задните части и Радев го доказа рециталите за мир и неутралитет са скрита форма за подкрепа на раша ако нямаш ясна позиция ставаш елементарен затова и путин се гаври с нас стига толкова унижение за България
122
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самият Радев го закъса."Храни куче да те лае".Подкрепи Кирил Петков,а тоя сега го лае.
121
7
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
В скоро време Радев и Борисов ще си простят,ще плеснат с ръце и ще се прегърнат.Обединява ги "животворната българо-съвецка дружба"...
120
2
 
18
 
! Отговори
А преди 2 години
Ще го канят ли наш мунчоо на деня на победата на червения площадА Деса ще пазарува с рублите в московския ЦУМ
119
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кирил петков лудия е едно нищо..
118
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте слепи, той всяка седмица е при Херо Мустафа. Фустата, командва цялата държава. Не се заблуждавайте, че е русофил.
117
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев го довлече тоя Кирил Петков с двойното гражданство и нека той ни оттърве от него!Кирил Петков не е българин,не се държи като българин и не мисли за българите!Моля те,Радев,махни Кирил Петков от България!Той може да е купен от ЦРУ още в Канада!
116
5
 
17
 
! Отговори
нгтжгожо преди 2 години
петков трябва да подава оставка инфлацията в българия е по висока отколкото в други европейски страни горивата също в българия са по високи
115
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ти си позор доказа с поведението си че Крим е руски
114
7
 
11
 
! Отговори
Уникално преди 2 години
Мхм. Със сигурност ще се доверя на президентът, който е на мач в Барселона, а не на премиерът, който е на улиците в Буча. Този човек няма ли да спре да бъде жалък? Ясно, че му се е сторила сладка властта по време на служебните кабинети, но свърши тая. Ае у лево. Тук е парламентарна република.
113
7
 
13
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До Анонимен 165 - благодаря ти, че разкри истинското лице на русофила - зверска злоба към България и сляпо роболепие през Русия. Не ти издържат нервите, а? Мужиците все повече затъват в Средновековието?
112
7
 
13
 
! Отговори
Шизофрения преди 2 години
НашМуунчо се оплаква от "просто Киро" който беше спуснат за премиер от него. В нарушение на конституцията. Сега президента иска да се разграничи сам от себе си и да изкара виновен сам себе си. Хапчетата д-р Гълабова
111
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смърт за САЩ и нейната колония България. Слава на Русия и Путин, борците срещу глобализма и ЛГБТ+.