Петков: Да отстояваме мира и единството, това са най-големите ценности

Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход
194
Петков: Да отстояваме мира и единството, това са най-големите ценности
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Днес, за съжаление, в Европа отново се води ужасяваща война. Загиват хора, разрушени са милиони съдби, десетки градове и села са превърнати в руини. Тези трагични събития ясно ни показват, че човешкият живот, единството, мирът и обединението са най-големите ценности и ние трябва с всички сили да ги пазим и отстояваме“. Това написа във „Фейсбук“ премиерът Кирил Петков по повод Деня на Европа.

Още по темата

„На 9 май отбелязваме празника на Обединена Европа. Тази Европа, чиито основи в средата на миналия век поставиха истински визионери, преживели ужаса на двете световни войни, разделението и огромната човешка мъка. Но те имаха куража да загърбят болката и реваншизма, да погледнат смело напред в бъдещето и да поставят началото на обединението на европейския континент. Утвърждавайки единството и толерантността като свои основни ценности, Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход и просперитет“, написа още премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: ЕвропаКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
2
 
! Отговори
Джонсън преди 1 година
Тази КП говори като малоучен на *** , както едно време партийните секретари
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСЪЩНОСТ "ВИЗИЯТА" ИМ Е БИЛА ДОСТА ОГРАНИЧЕНА, КОГАТО ЗАПОЧВА С ПОДПИСВАНЕТО НА ПАРИЖКИЯТ ДОГОВОР ОТ 18 АПРИЛ 1951г ЗА ЕВРОПЕЙСКА ОБЩНОСТ ЗА ВЪГЛИЩА И СТОМАНА. Я КИРЧО СИ ВКЛЮЧИ ПРОЧУТАТА АНТИКОРУПЦИОННА ТЪРСАЧКА ГУГЪЛ И ПОТЪРСИ ДА НЕ ИЗГЛЕЖДАШ КАТО ЛАИК!!!
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на 9 май обелязваме деня победата над фашистка германия Европа се превърна в еталон на слободия и и меки китки *** и нацисти
130
0
 
10
 
! Отговори
от Библията преди 1 година
Понеже те сееха вятър, буря ще пожънат; жито на корен той не ще има, зърното няма да даде брашно, ако пък и даде, ... Защото посяха вятър и ще пожънат буря.
129
1
 
7
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
Кире, мама, ти какво направи за МИРА? Ти лично каква кампания за мир водиш? Или пък Радев? Неговият принос за мир, какъв е, не съм чула нито видяла нещо на яве... Само голи приказки, без покритие!!!! Възраждане, каква им е политиката за мир???? Помните ли Бареков как ви излъга? Помните ли Слави, как ви подмами? Помните ли Киро как излъга с декларацията? Това са некадърниците, на Радевия юмрук, той ги доведе на власт тия, да се упражняват на наш гръб и да ни съсипят държавата....
128
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, пътник си и го знаеш! Кажи и на Линда, че догодина козунаци ще продавате в Сибир, да си приготви ушанките и палтото от бяла лисица!Оставка и позор, Киро за затвор.
127
0
 
7
 
! Отговори
ха-Ха преди 1 година
барай меча Кире
126
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрън-дрън. Дотук добре. Обаче Кире, ти като премиер знаеш ли като ни спряха газта, колко предприятия фалираха и колко хора останаха без работа. Не знаеш. Знаеш ли утре като останем и без горива, колко още бизнеси, фирми и домакинства ще останат на улицата ? Не знаеш. А знаеш, защото няма кой да ти каже. Ами сръчкай ги тия оядени и напушени министри, па барем свършат малко работа. И тогава ще видиш печалната картинка. Приказването и говоренето всеки го може. Въпроса е какво правиш и какво не.
125
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 9 май отбелязваме празника на Обединена Европа. . . . . . Не знам къде е учила история тази личност, това е денят на капитулацията на фашистка Германия пред СССР и съюзниците! Какви две войни и други събития се цитират за този ден е показ на липса на общо образование! Според мен да си вдига чукалата и да заминава там от където е дошъл! Живях една година в Торонто и знам много добре отношенията на канадците към фърст нейшън, накратко - дискриминация! Не ми трябват такива ценности!
124
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този поглед не е на нормален човек ! Киро време е вече да поемаш към Канада,тук вече успя всичко да счупиш !
123
1
 
7
 
! Отговори
Язе преди 1 година
Едно време също всички гледахме в една посока, мислехме еднакво (иначе те заклеймяваха като враг на правилномислещите), солидарни с правилните на деня. Викаха му комунизъм. Никаква разлика със сегашните идЕотЕ - пак да мислим еднако, пак с правилните хора....Толкова смотано управление на ЕС не е имало от създаването му.....
122
3
 
6
 
! Отговори
Станко Граматиков преди 1 година
Тази Европа съществува защото Русия е спаси, инъче всички ги чакаше смърт чрез атомна война!Сега , ние сме в Евро съюза което ни гарантира качеството на мощния щит!Украйна е в Европа но не член на ЕС и не е член на НАТО!Плюс това е организатор на терористични атентати срещу Русия и ЕС!Лабораториите са истински тъй както Ковид 19 е истински!Твоите задължения Кириле са да на преведеш по живо по здраво в Евро зоната ! И нищо друго не трябва да те вълнува , като войната в Украйна примерно!
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз съм Кирил Петков, и много ме е страх"
120
0
 
12
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Докато им пращаме пари и оръжие... Е.ати лицемерите...
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЙ КИРО ОПРАВИ УКРАЙНА, РСМ, ЧЕ И ЗА ЕВРОЗОНАТА СЕ ЗАСИЛИ,ПОНЕЖЕ ВСИЧКИ ДРУГИ ПРОБЛЕМИ РЕШИ... 1:1 БОКО....
118
1
 
10
 
! Отговори
сладкарката преди 1 година
А, киро - ***"ро се изходи по въпроса.
117
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека първо да да си оправим нашата родина. После да мислим за обединената Европа ако все още я има в близкото бъдеще. Махай се!
116
1
 
15
 
! Отговори
ТЕЛК-а преди 1 година
Отстоявам премиере, отстоявам! След 22 години осигуряване II-ра категория, инвалидната ми пенсия е 400 лева. Ама със социалните добавки. Мислех да я изпратя в Украйна, но сигурно щяха да ми се смеят. Отстоявам всичко. Дотам, че вече си мечтая тайно за КРАЯТ. Големия край. От месеци не излизам, не се срещам с хора. Понамирисвам. А да се топли вода е скъпо. Пък и зъби вече няма, говоренето без фъфлене е сложно. Срамно си е. На 52 години съм /за протокола/.
115
10
 
2
 
! Отговори
Верният преди 1 година
До Аз промяната - - Споко бе мой не се плюнчи толкоз. Това правителство ще си изкара целия мандат, колкото и да пискате и да не пискате, щом Ковид и Зелен сертификат + война не го бутнаха, никой нема да го бутне. Аз викам да им се даде шанс на тия хора, все пак 12 години ГРОБ малко ли поразии са направили?
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бла бла... общи приказки, но не помагате на Украйна, щото сме много обединени нали?...посрамихте ългария с лъжите и далаверите си!