Управляващите решиха: 1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото

Постигнато е съгласие и за предложените от кабинета антиинфлационни мерки
Обновена: 9 май 2022 21:30 | 9 май 2022 21:30, Красимир Ангелов
269
Управляващите решиха: 1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото
Снимка: БГНЕС

Партньорите от управляващата коалиция постигнаха съгласие по Националния план за въвеждане на еврото.

На продължилия близо три часа извънреден експертен съвет, свикан от вицепремиера Асен Василев, те са се разбрали датата за влизане на еврото да остане 1 януари 2024 г., а планът да влезе да обсъждане в парламента.

"На този етап продължаваме да работим по датата 1-ви януари 2024 г., както беше заявено още през 2017 г. Тук става дума за план, който е оперативен, който е за техническа подготовка на банките", заяви след края на срещата Ивайло Мирчев от "Демократична България".

Още по темата
Председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров уточни, че е постигнато съгласие и за предложените от кабинета антиинфлационни мерки.

"Това, което ще направим сега, е да се върне при парламентарните групи и да ги обсъдим с тях. Имаме достатъчно буфер да работим с бюджета, така, че да можем да подкрепи хората по възможно най-добрия начин", каза той, цитиран от БНР.

И Любомир Каримански от "Има такъв народ" потвърди, че датата за приемане на еврото в България остава 1 януари 2024 г.

"Когато получим необходимите анализи и от Министерство на финансите, и от останалите институции, тогава вече ще преценим всичко дали се връзва така, както е планирано", поясни председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има много русофиилистиични писъциии и това е чудесно :)))
174
0
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
........ В съвремието.... думите Банкстер и Гангстер са подобни....
173
1
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
До 218 Банков Служител ... та това което казваш направо бие налъмите в банята, като гол банков служител..... Ти Банков Бандит.... не си ли разбрал, че Българският Лев.... е един от символите на България!
172
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приемем ли еврото и край с евро фондовете и всичките му там помощи и честито на печелившите.
171
2
 
9
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Символите на Българите са няколко: Българският Герб, Българското Знаме, Българският Химн, Българският Лев, който се печата в България, Българските Народни Песни, Българските Хора и Ръченици....... Тези съвременни ЧалгаКюбеци, ЧалгаКючеци, също са Български, но те са писани от СК"О"***"НИ РЕ"ЗА"ЦИ... Ние Истинските Българите сме ХОРА - ХОРиСТИяни(ХОРА НА ИСТИНАТА) - играеме ХОРО и пееме заедно в ХОР.... и сме Чо-Енергия, Век-вечна ЧО+ВЕЦИ... Ние не сме ЛЮДЕ - ЛЮДОЕДИ....
170
9
 
4
 
! Отговори
Банков служител преди 2 години
На управляващите не може да се вярва. Утре може да кажат друго и да отложат влизането на еврото. Сега е момента да го приемем, защото Еврозоната е слаба поради санкциите и реалният курс на еврото е около 1.30лв, а не 1.95 както е офоциалния с борда. Тоест сега лева е подценен, а е скъп, понеже се контролира. Еврото ще изкара на светло сивия сектор и корупцията. Ако отлагаме, може да стане 1 ? за 3.50-4.00 лв. и тогава обедняването на българите ще бъде чудовищно. Надявам се да разбирате.
169
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Помните ли стария виц за това, как царят на животните разделил поданиците си на умни и красиви? Всички послушно се разделили на две групички, и само май"мун"ата останала да стои сама по средата. Лъвът я попитал: "Май"мун"о, какво чакаш?", а тя отговорила: "Аз какво да се разкъсам ли?!"
168
5
 
7
 
! Отговори
NightWatch преди 2 години
Хора, разберете, ние и сега сме вързани за еврото! Нищо няма да се промени!
167
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Няма Ден, Зима, Пролет, Лято, Есен без тази Кана с Вино и Лимонада да не Пее Песен и прославя тоз Велик Народ... И така до Ден днешен са Вечни моите Деди в моята Душа с Песен за Слава и Преслава на Вселената Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна сътворение на Абсолюта - чрез законите на Ентропията....
166
2
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>> Всяка година в Мазата долу на студено под Къщата на Земята елексирът на Живота - Вино се зареждаше в Бъчва и чакаше Баба сутрин Рано, Ранила и Подранила да напълни една кана с Вино и допълни догоре с Истинска Лимонада от Лимон. От сутринта си спомням моите Дядо и Баба родени от Славен Род, който принадлежи към Вечен и Велик, Божествен Български Народ си прохлаждаха Душата за Слава на Съдбата. >>>
165
2
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>>> по нашите обширни Планини, Долини, Реки, Езера, Блата, Морета са отглеждали Вино за Ускоряване на Светлината(Истината) чрез Потока в Планината, за да не го Укротява лесно Коритото долу на Реката и Хвърляне на Истината накрая в Блато за Слава и Преслава на Вселената Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна. Нашите Дядовци отглеждаха Лозя с Маврут. Всяка година на Трифонов ден нашите Дядовци Боготворяха нашата Татковина с Благодат за да Ражда и Твори, за Слава на Славни Родители. >>>
164
5
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
През Социализма... Един, Ром у село, открадна, закла, опече на шиш и изяде един катър, закопа кокалите с всички магарешки почести и ги затрупа с камъни. Ромчето забогатя от кражни на катъри. Но времето лети..Не прощава.. Минали години.. рома умрял и го затрупали с камъни до катъра. След 100г.учени при исторически разкопки откриват човешки скелет прегърнал скелета на катър и една червена петолъчка. Находката я кръщават Катър Комунист от епохата на разврата след епохата на клатикуреца- Чалгата!
163
11
 
22
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Айде честита ни мизерия, ако сега не е тежко положението след 1 януари 2024г. ще го усетим с пълна сила. Кога ще разбере българския народ, че богатия никога няма да яде с бедния на една маса. Нали си представяте все едно английската кралица да седне с някой беден човек от народа, просто няма как да стане. Ние ще сме същите само дето ще сме още по зависими и бедни, а т.паците си мислят че ще станем богати, хаха , да ама не.
162
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приемането на еврото ще е последния пирон в ковчега на България. Стига, разбира се, да доживеем 01.01.2024 г., че то дотогава май литър бензин ще струва един бъбрек и едно око.
161
8
 
19
 
! Отговори
! преди 2 години
Скъпи сънародници, виждате какво се случва пред очите ни, Киро продава България на САЩ. Точно в този момент се подписват едни документи, които пряко застрашават националната сигурност. Призовавам всички българи да преминат от режим гражданско неподчинение ! Нека им покажем, че заедно можем
160
5
 
25
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Само референдум! Ало, другари лъжедемократи-евроатлантици, преструващи се с цел лична изгода, че вярвате, че мъжкият р3ктум е детероден орган, нали ви уж била мила демокрацията?! Ми че нека да гласуваме на референдум ЗА или ПРОТИВ Еврозоната сме! Нали, уж, така изисквала банкерската демокрация? Защото 75% от Българите имат достатъчно мозък да осъзнаят, че дори да има излизане от ЕС, от Еврозоната такова няма! Еврозоната е равносилно на загуба на идентитет! НЕ НА ЕВРОЗОНАТА!
159
2
 
31
 
! Отговори
sis преди 2 години
Тия и те слагат каруцата пред коня. Не е проблема в еврото. Проблема е, че нямаме икономика. С лев или евро, все сме си сиромаси. Чехия, която е много по-развита държава от нас, защо все още си държи кроната? Според мен, защото я управляват умни хора.
158
6
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 2 години
България е и без това е предадена, завладяна и потънала,така че със или без еврото....все тая.
157
5
 
22
 
! Отговори
Много яко! преди 2 години
Искам да видя пенсионерите как ще оцелят с пенсия от 150 евро :) Преди три дни се върнах от Франция и само за инфо:седмичното пазаруване за двама възрастни и едно дете ми беше 270 евро :) И да, храните там са по-евтини от тук :) Опция две: правителството планира до тази дата да няма пенсионери :) Тук вариантите са също два: изтребват ги чрез глад, болести и студ; или премахват пенсионата система и всеки си се справя както може :) Опциите са много. Явно ще помислят коя им пасва най-добре на плана
156
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо ни е евро, щом левът и така си е вързан към еврото? Ще сменяме картинки? И в някой джоб ще отидат едни евра?