Управляващите решиха: 1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото

Постигнато е съгласие и за предложените от кабинета антиинфлационни мерки
Обновена: 9 май 2022 21:30 | 9 май 2022 21:30, Красимир Ангелов
269
Управляващите решиха: 1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото
Снимка: БГНЕС

Партньорите от управляващата коалиция постигнаха съгласие по Националния план за въвеждане на еврото.

На продължилия близо три часа извънреден експертен съвет, свикан от вицепремиера Асен Василев, те са се разбрали датата за влизане на еврото да остане 1 януари 2024 г., а планът да влезе да обсъждане в парламента.

"На този етап продължаваме да работим по датата 1-ви януари 2024 г., както беше заявено още през 2017 г. Тук става дума за план, който е оперативен, който е за техническа подготовка на банките", заяви след края на срещата Ивайло Мирчев от "Демократична България".

Още по темата
Председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров уточни, че е постигнато съгласие и за предложените от кабинета антиинфлационни мерки.

"Това, което ще направим сега, е да се върне при парламентарните групи и да ги обсъдим с тях. Имаме достатъчно буфер да работим с бюджета, така, че да можем да подкрепи хората по възможно най-добрия начин", каза той, цитиран от БНР.

И Любомир Каримански от "Има такъв народ" потвърди, че датата за приемане на еврото в България остава 1 януари 2024 г.

"Когато получим необходимите анализи и от Министерство на финансите, и от останалите институции, тогава вече ще преценим всичко дали се връзва така, както е планирано", поясни председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП е нова версия на ГЕРБ. Продължават ГЕРБ вместо някаква промяна. Еврото е с рекордни дългове както Гърция защото трупат нови дългове.
154
5
 
15
 
! Отговори
гост преди 2 години
Постигнато е съгласие за приемане на еврото . НАС ПИТАЛИ ЛИ СТЕ . ДОТОГАВА НЯМА ДА ВИ ИМА НА ВЛАСТ . МНОГО СКОРО ЩЕ ВИ ИЗХВЪРЛИМ . ПРЕДАТЕЛИ , ПОКЛОННИЦИ НА СОРОСОИТИТЕ И ГЛОБАЛИСТИТЕ . ПРИСЛУЖНИЦИ НА КРАВАРИТЕ . БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ Е СИМВОЛ НА ДЪРЖАВАТА НИ . АКО ПРИЕМЕМ ЕВРОТО ВСИЧКО СЕ ЗАНУЛЯВА И БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА . ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ СВЕТОВНИТЕ БАНКИ И ГЛБОБАЛИСТИТЕ , ФАШИСТИ .
153
11
 
2
 
! Отговори
Казувах преди 2 години
Разбира се че ще приемем еврото, тогава дори да фалираме ще сме ок, вижте гърчолята как са. А като имаме евро мутрите тука няма да могат да си въртят схемичките и за това е това реване най-вече. Нашото Евро ще е българско евро - първото в света с кирилицата свещена отпечатана на него и ще бъде най-известната и красива валута в света.
152
5
 
20
 
! Отговори
Костадин Костадинов преди 2 години
Скъпи сънародници, виждате какво се случва пред очите ни, пред очите ни Просто Киро продава нашата родина България на САЩ! Точно в този момент се подписват едни съдбоносни документи, които пряко застрашават националната сигурност на България. Призовавам всички българи да преминат от режим гражданско неподчинение, в режим държавно и континентално неподчинение! Нека им покажем, че заедно можем да се превърнем в 100% светски лyмпяни!
151
3
 
4
 
! Отговори
_ преди 2 години
Превозвачи,Искат да не плащат винетка, толтакса и да се движат по пътища
150
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тогава я камилата я камиларя.
149
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А това ще рече че на тази дата и година ЕС ще се разпадне.Където има бг.участие всичко се скапва.
148
3
 
4
 
! Отговори
ъаъ преди 2 години
До Христо Христов - И ткогава като дойдат олигарсите на Путин и корупцията се върне на ниво 1995та година и мутрите излязат пак на улицата, какво ще правим? Лева щял да скочи - смех!
147
6
 
0
 
! Отговори
HH преди 2 години
Ако путинофилите ***, значи сме на прав път.
146
4
 
12
 
! Отговори
До 173-Дано да е вяр преди 2 години
Сигурен съм ,че Евро си виждал само на снимка,Андрешкоооо...
145
5
 
31
 
! Отговори
от люлин преди 2 години
Стига с това, управляващите решиха!!!Искам референдуми за всички жизненоважни проблеми за България!
144
3
 
18
 
! Отговори
Много скоро! преди 2 години
Май , и вие ще се спасявате с таксита от ,,народната любов"!!! Много скоро,некадърници!!!
143
5
 
18
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Този дето плямпа и иска да сменя Българският Лев, Българската Валута, някой изследвал ли е колко му е IQ то? Това не е Българин, а данайска подметка! Българин е този със задължително начално ниво на IQ >70 и следващите визши нива на IQ > 130 >140..., потомък на Бога на Българите - Загрея, Слънцето наше.....
142
5
 
30
 
! Отговори
Твърдо-НЕ!!! преди 2 години
Никакво Евро в България на този етап!!!Иначе ще ядете дървото!!!
141
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната продължава потъват с двеста с всеки изминал ден
140
2
 
18
 
! Отговори
Пия бира преди 2 години
Мога да се хвана на бас с всеки , че ние евро няма да приемеме, поради една причина. Путин не може да си позволи да загуби войната в Украйна, сценариите са два, и двата не са добри за скапания ЕС. Първо да победи с нормални военни средства (почти невъзможно, с оглед как се развиват нещата и оръжието, с което се снабдява всеки ден Украйна), и втория е да пусне атомна бомба, трета световна война тогава е неизбежна. Писна ми от "спецове" , дето нямат 1 грам мозък в главата си. Това е истината.
139
2
 
24
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
Продажници долни вие питахте ли народа ??? Искате да ни отнемете и малкото независимост която имаме . Народен съд за национално предателство.
138
2
 
26
 
! Отговори
ПРЕВОЗВАЧИТЕ преди 2 години
КИРО СЕ СКРИ В АМЕРИКА , ПРЕВОЗВАЧИТЕ ГО ЧАКАТ
137
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ако сме живи до тогава, това ще е крахът на една българска ера или един епогей на забравените!
136
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам сега клип от Турция как се правят дюнери ! Един реже месото и го слага на питките ,а друг добавя зеленчуците и трети ги дава на клиента ! А тук един човек ще е едновременно склададжия ,приемчик,продавач,завеждаш рекламации и накрая чистач ! Българина наистина живее в ***!