Радев: Добрите намерения на кабинета трябва да намерят законодателна подкрепа

Българската позиция за РСМ е ясна и среща все по-голямо разбиране
19 май 2022 20:00, Красимир Ангелов
89
Радев: Добрите намерения на кабинета трябва да намерят законодателна подкрепа
Снимка: БГНЕС

Навсякъде аргументирано отстоявам българската позиция по отношение на Република Северна Македония и тя среща все по-голямо разбиране, заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"Изключително важно е да има комуникация с всички лидери от ЕС, с нашите стратегически партньори от САЩ, с всички европейски институции, за да се намери ясно, устойчиво и необратимо решение", допълни държавният глава.
 
На въпрос относно антикризисните мерки на правителството Румен Радев посочи, че обявените добри намерения на управляващите първо трябва да намерят законодателна подкрепа, да бъдат реализирани и едва след това могат да бъдат коментирани.
 
"Медиите трябва да базират своите публикации не на слухове, а на факти. В едно демократично общество е недопустимо медия да отказва право на отговор“, заяви държавният глава запитан за отказа на "Дойче веле" да публикува изпратеното право на отговор от срана на президентската институция.

Още за спора между българското президентство и германското "Дойче веле" вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
26
 
! Отговори
ДВОЕН АГЕНТ... преди 1 година
ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ......... РАЗКРИТ СИ............ ИМПИЙЧМЪНТ.......!!!
50
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фатмaк, оставка , съд и затвор за теб и бандата ти гриндери.
49
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продажник, оставка.
48
2
 
19
 
! Отговори
пу1 преди 1 година
Радев е ' полезния *** ' на америка , докара К и К на власт и сега се чуди накъде да завърти опашката . Пълен ка-*** .
47
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Обер:Мисля,че нямаш право да очерняш нашия президент.Гледай си твоя.И без това за нашия пишеш лъжи.
46
14
 
3
 
! Отговори
Троловете преди 1 година
Статията не е "за или против Радев", а за 2 неща: 1. Обявяват антиинфлационни мерки като новина, а те-само предложения(не всички добре обмислени). Даже от коалицията скочиха, че подвеждат. 2. За РСМ-в Парламента приеха да се приема предложение спрямо кворума в момента (т.е. повече от половината ПРИСЪСТВАЩИ). Проста сметка на гласовете за "преместване на ветото": 67(ПП)+34(ДПС)+16(ДБ)=117. Дори 5 човека да отсъстват (силно вероятно) и ветото пада. Радев го вижда и дава отпор, получава атака. Ясно
45
6
 
10
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 45 --- Ние, българите в чужбина, сме стожерите на нацията, защото нашите деца и внуци отдавна са немско- или английско говорящи и за тях думата "България" е от неизвестен произход. Както виждате, никой от нас - БЪЛГАРИТЕ в чужбина - не пише на немски или английски, но отърва по някоя западна дума по инерция, което не означава, че не познаваме етимологията на думите и етиологията на българската политика и политически дейци.;)
44
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Германия седнал да пише...надолу всички,които са писали против Радев също не са бг.***!Аз за Радев не гласувах обаче се дразня на такива чужденци да плюят наш.Само Радев се държи като българин от тея в правителството.Радвам се,че другите са го избрали.
43
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Обер:После защо пишат глупости в чуждите медии.Заради такива като теб е!Репутацията на цялата държава заминава.
42
7
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен --- Не живеем на територията на България поради милитаризацията и русификацията на вси овенни шапки, каскети и останалата "молодьож", която си натиска парцалите из офисите (канцелариите) и целува голите задни бузи на сатрапа РазПутин, а други така са си го начукали яко, че даже и срещу символични суми продават инфо от Мин. на Отбраната в София.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обер,ти си гледай германския,а не нашия!Нали си в Германия...нашия какво те интересува?!
40
3
 
3
 
! Отговори
До toti преди 1 година
До toti - това, дето го предлагат за ДДС за хляба, го предложи през януари Радев и тогава Василев му отговори, че няма как да стане (между другото и аз съм против пипането на данъци и бях съгласен тогава с Василев). Сега обаче точно това "измислиха" :D И не е само това. Относно РСМ точно предложенията на Радев за правата на Българите в момента се разбират (поне малко) от "съюзниците".Така че не си прав. Не е въпроса дали харесваш Радев или не, а да си обективен и да мислиш сам.
39
3
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Този президент прилича на онзи президент от Чили, дето уважаемият генерал Пиночет свети маслото за рекордно кратък срок и взе властта в свои ръце, оставяйки съветското посолство и напъните на КГБ в историята. Отлична работа на ЦРУ в Чили, а в Република България един фиктивен митинг с *** пролетариат от наркомани и алкохолици събори легитимното правителство на страната. В някои дэржави, за подобни подстрекателства и комплоти, съдят или изпращат в пандела дори и президентските изчадия.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
За четири месеца откраднаха: 1. Осем милиарда от спрените кражби 2. Два милиарда нов дълг 3. 700 милиона само от Хемус, оставени от предишните в отделна сметка 3. 100 милиона на месец комисионна за частната фирма на шефа на Булгаргаз 4. Парите от седирането нажилища, пътни ремонти, торбичките за Мууунчо, комисионните от оръжие за Корни и още и още Абе да ви таковам промяната. Бандити
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А забелязахте ли,че Дойче веле са написали глупостите на платените тpoлове ,които тук пишат?1:1 е.И отгоре на всичко тези тpoлчета тук силно ме съмняват да са българи и/или да живеят на територията на България.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ти ни го докара тоя канадец
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твоите партийки Румене като ПП и сега последващата на анонимника Янев съсипват България. Тези натрапени със флашки през машинките партии убиват държавата. Нищо не се строи, докато мъстите на ГЕРБ и Борисов по поръчка на черепа от Дубай
34
4
 
1
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ама кажи една хубава дума за усилията на това правипелство,а само мрънкаш като дърта невеста не живяла на младини ,вечно недоволна....едно поне предложение да беше дал та да разберем че не си Руски възпитаник
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано скоро Стефан Янев дойде на власт! Тези Американофили вече Не се траят!-:(((
32
2
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Ами да,намеренията на скалъпения от Радев кабинет са много " хуманни "-тотално пос къпване на всичко,непрекъснато повишаване бедността,всекидневно поднасяне на нови и нови обещания,лутане от една страна на сигурността на живота към друга,решения, които не се изпълняват,а други са в ущърб на населението...Всичките тези прелести на днешното време у нас остава само да получат законодателна форма - тогава ще я цъф нем и завържем !!! Ха,да е хаирлия !!!