Костадинов за еврото: Започваме консултации за референдум

Трябва да събере поне 48 подписа в Народното събрание
28 май 2022 10:56, Александър Попов
219
Костадинов за еврото: Започваме консултации за референдум
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов смята, че обвързването на България с еврото трябва да бъде решено с референдум.

"Вчера правителството на Петков извърши поредното си национално предателство. По предложение на министър-председателя Министерският съвет прие план за въвеждане на еврото като официална валута в България от 1 януари 2024 г. Решението не е взето единодушно - имало е гласуване, при което 10 министри са били за, а 7 са гласували против въвеждането на еврото. "Възраждане", разбира се, няма да допусне предателите да унищожат българския лев. Още от днес започваме консултации с другите парламентарни партии, за да съберем поне 48 подписа на депутати под искането ни за референдум по темата.

Още по темата
Ние вече имаме 13 (това са народните представители от Възраждане), трябва да съберем поне още 35. Логично е едно толкова съдбоносно решение да бъде взето от целия български народ, а не само от 10 министри на ПП и ДБ", написа в личния си профил във Facebook лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Ако обаче не получим подкрепа в парламента, ни остава следващото средство - да съберем поне 200 000 подписа, за да разгледа Народното събрание предложението за референдум, и поне 400 000, за да се превърне това предложение в задължително за изпълнение от управляващите. И сега е момента на големия парадокс. Аз съм уверен, че без проблем ще съберем не 400 000, а дори 500 000 подписа. Същевременно въобще не съм такъв оптимист за събирането на 35 подписа в Народното събрание. Не е ли това показателно за пълния разлом между народа и неговите уж "народни" представители? Така че, уважаеми сънародници, чака ни нова, много важна битка. Битка за спасяването на българския лев и запазването на финансовата ни независимост. Битка, която трябва да спечелим. Битка, която ще спечелим!", посочва още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това е все едно като преди турците са искали да си смениш вярата, и хората с българско самосъзнание са препдочитали да губят живота си отколкото да предадат вярата си, същото е сега, да погребем лъва, и да приемем валута 20 -годишна, ай стига бе, хампарцюмен ли слушате ,който не е българин и ни ненавижда, а и има заплата 100 хил лева на месец, естестествено иска да 100 к евра, офце събудете и станете лъвове, що след еврото след Задължителни ваксинации и био техно сертификат за качество
141
17
 
7
 
! Отговори
543 преди 1 година
Защо не направите референдум, дали да се присъединим към руснаците и да приемем направо рублата. Нещастници!
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХахаЖелая ти лек ден. С теб човек освен да си развали формата, друго не става.
139
16
 
3
 
! Отговори
хрт преди 1 година
Какъв референдум бе *** популист! В рубли ли да плащаме бре гащник ненаситен! Такива фурнаджийски лопати като теб, трябва да бъдат изметени от политиката, а не да мътят на простолюдието главите!
138
12
 
4
 
! Отговори
абе преди 1 година
копейкин , ако въвеждаме рублата ше има ли референдум ?
137
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХахаСлед този отговор...Пак ти казвам елементарен си.Не бъркай хората. Бъркаш инфлацията с девалвацията (експортната) и с импортната (инфлация) / Да не говорим, че не правиш и разлика между инфлация и дефлация (което стана при руснаците миналият месец) !
136
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме българско евро,ако е евро, не белгийско, ако е белгийско искаме 10 евро минимална на час, и помощи когато сме безработни 40 евро на ден
135
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сега БСП ще ги разобличат че са слуги на Ротшилд най-накрая
134
7
 
10
 
! Отговори
sev преди 1 година
Това търкачи на талончета и потребители бързи кредити с 1000 % лихва с мозък колкото на пиле да решават сложен икономически и стратегически за бъдещето на България въпрос !??? Да пази Господ България!
133
6
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До Анонимен 141, Тук е 12%, в САЩ е 8%, в Русия е над 30% , я кажи те като не са с Евро защо е толков висока ?Логиката ти е като на дете от детската градина. Ако не си забелязал има война, икономическа криза, здравна криза, криза с ресурси ... и т.н. България не е изолирана и не е остров на стабилност за да няма ифнлация, същото важи и за другите държави по света. Малограмотници като вас обаче не го осъзнават това, явно не сте стъпвали извън границата на държавата ни но много знаете да плещите
132
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 142: Ходи си бълнувай другаде русофили...манипулирате ни като ни разделяте на русофили и русофоби,за да ни крадете."Разделяй и владей",а?Накрая ще ядете боя от всички.Като ни окрадете ви чака затвора.
131
15
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Еврото е много лошо дааа, за това Хърватия от 01.01.2023 го приема !Какво ли ще правят русофилчетата и Копейкин като приемем еврото, май ще се наложи да бачкат ....
130
7
 
3
 
! Отговори
харашой преди 1 година
Ако получим официална покана от Кремъл за присъединяване на българия към Руската федерация, Рубладжийте от Възраждането също ще поискат рефередум който да спроведе с машинен воти също ще бъде спечелен с99.99%
129
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХахаВелик икономист, кажи на нас тука селяните, защо в Германия инфлацията е 7-8%, а в Литва 15-16%. Помагам! И 2 те са с евро! Сравни шоколадите и хляба - първо и кажи защо така става?
128
7
 
3
 
! Отговори
Анализ 1 преди 1 година
Има две групи русофили: едните, които са неграмотни, и заради това просто разпространяват каквото им подадат/чуят на неслучайни места и другите, които много добре знаят, че лъжат, но понеже са обвързани, бутат яко руските лъжи. Резултата е смесица между агресивна неграмотност и умишлено заблуждение, с краен резултат, разрушаването на нормалността в обществото и посаждането на дезинформация по широк кръг от проблеми - като се започне с реалната ни История и се свърши с политическата ни ориентация
127
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си изключително глупав и русороб - започваш да се радваш на този ретард
126
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейката гадна антибългърска
125
7
 
5
 
! Отговори
д преди 1 година
копейката щом се пени начи вървим на добре
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто Кирчо иска да си чопне от тея 550 млн. докато не са го махнали.Сега нали разбрахте защо бързат в условия на инфлация да докарат още по-голяма?
123
0
 
8
 
! Отговори
Виц преди 1 година
Швеция била рубладжийска ахахахаха