Христова: Всяко семейство трябва да бъде подкрепено

Димитър Ганев призова за повече действия
1 юни 2022 16:24, Росен Стойчев
14
Христова: Всяко семейство трябва да бъде подкрепено
Снимка: БГНЕС

"След 20-25 години икономически активното население ще бъде толкова малко, че няма да може да издържа огромната маса от пенсионери.

Още по темата
През последните години е направено твърде малко за подкрепа на раждаемостта. Мерките трябва да се задълбочат и да се увеличи техният мащаб". Това обяви социологът Димитър Ганев пред Нова Нюз.

Някогашният социален министър Христина Христова обясни, че е дискусионно, дали детските надбавки трябва да се дават само на семейства с ниски доходи.

"Според мен всяко семейство трябва да бъде подкрепено. Финансовата подкрепа на правителството за борба с демографската криза е добра", заяви Христова.

Тя добави, че преди 20 години при 100 пенсиониращи се, са идвали нови 124 трудещи се. Днес на 100 души излизащи от пазара на труда идват 61.

По думите й трябва да се направи нещо да се привлекат повече студенти чрез стипендии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болен мозък
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Христова, може ли и моята дъщеря да подкрепиш и да я направиш дипломат в чужбина. Примерно в Швейцария. Няма само твоите деца да си клатят краката по цял ден и да взимат хиляди евро
11
2
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Боже... в тази държава хората са болни от злоба! Как може да спорите за подобни глупости?! Ти пък какво си постигнал, че толкова те е яд на всички?! За да пишеш подобни коментари очевидно не си удовлетворен от живота или си за психолог!
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 : Чакай да си помисля? Факта че съм постигнал повече, при равен старт например, устройва ли те? Факта че докато те мрънкат аз се развивам, уча нови неща вместо да търся някой да ми е виновен? Или факта, че мога нещата, които те могат, но те не могат нещата, които аз мога? Бедността, драги е самопричинена, и е резултат от дълга поредица погрешни избори още от най-ранна възраст. А ТЕБ какво те кара да мислиш, че не съм нещо повече?
9
3
 
5
 
! Отговори
До 8: преди 1 година
АвтомобилЪТ .... Кое те кара да си мислиш, че си нещо повече от бедните хора?
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7 : автомобила освен гориво иска и адекватна поддръжка. С 900 лв не можете да си я позволите, дори сте опасни за околните. Аман от бачкатори дето се напъват да изглеждат богати!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
моето дете е над 18г.получавам бруто 900лв.ако въобще ми дадат отстъпка 12 лв.за бензин,нищо др.няма,а резервоара за 1 месец е 95лв.подигравате ми се нали?
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен всяко семейство трябва да бъде подкрепено. Финансовата подкрепа на правителството за борба с демографската криза е добра" ------------- ДОБРО УТРО! Така прави Орбан в Унгария и точно затова младите унгарци НЕ ХОДЯТ ДА БЕРАТ ЯГОДИ В АНГЛИЯ, а развиват икономиката на Унгария. Затова сега в Унгария е по-чисто и по-подредено от Германия. А вие продължавайте да хвърляте грешни пари и да правите дългове заради украинските туристи у нас.
5
0
 
5
 
! Отговори
дедовия преди 1 година
Христова: Всяко семейство трябва да бъде подкрепено. За това от Германия щели да ни изпратят стаите газови камери.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, подкрепено....с една изненадваща новина за "неплатени данъци"
3
1
 
14
 
! Отговори
123 преди 1 година
Не ме интересува. Ако доживея си искам заслужената пенсия, за която внасям принудителни високи вноски! Също така е крайно време партидите да са индивидуални!!! А между другото, какво се случва с парите на недочакалите пенсия, а внасяли половин живот???
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на Христова семейството и е подкрепено! Дъщеря и Силвия беше уредена с голямо напъване като търговско аташе В посолството в Атина въпреки, че там има още няколко човека на тази длъжност. Но понеже дъщеричката е омъжена за грък и не може да работи в България, за семейството на г-жа Христова веднага се отваря нова бройка, макар и абсолютно ненужна
1
2
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ЛОШОТО МИНА ИДВА ПО - ЛОШОТО , И СЛЕД НЕГО КРАЯ И ТОГАВА ЧОВЕК ЩЕ СЕ ПОЧУСТВА НАИСТИНА СВОБОДЕН