Ангел Найденов: Няма да се възобнови дебатът за изпращане на оръжие за Украйна

Според него украинският посланик е спасил управляващата коалиция
18
Ангел Найденов: Няма да се възобнови дебатът за изпращане на оръжие за Украйна

Бившият военен министър Ангел Найденов прогнозира, че коалицията ще отхвърли възобновяването на дебата за изпращане на оръжие за Украйна.

"Става дума за знак, за мястото на България. Въпросът е защо България прави изключение в НАТО. За една част от хората, които са против предоставянето на оръжие, сякаш не съществува международното право и устав на ООН. Сигурен съм, че БСП първа би се обърнала срещу устава", заяви Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Той коментира и темата с оръжията, като според него украинският посланик е спасил коалицията с внасянето на първото писмо, в което не се поставяше въпроса за предоставяне на оръжия от българска страна.

"Той спаси коалицията в един изключително труден момент при радикално противоречие и в коалицията, и в Народното събрание. С новата нота, в която вече посочва конкретни оръжия – артилерия, миномети, ракетни системи за залпов огън, не мисля, че коалицията ще отговори с такава взаимност на неговата нота. Това писмо би било добър повод да се възроди диалогът в Народното събрание и България да излезе от сконфузната ситуация, в която се намира с предишното решение", смята Найденов.

Той коментира и смяната на борда на директорите на ВМЗ-Сопот.

"Разбрах за 3 причини за смяната на борда от Корнелия Нинова – лошо управление, отказ на дружеството да изплати дивидент и продажба на обособени части без знанието на Държавната консолидационна компания (ДКК) и респективно на Министерството на икономиката. И трите посочени причини бяха опровергани в изявлението на ръководството на дружеството", посочи Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Цитирайки ръководството на ВМЗ-Сопот, бившият военен министър изтъкна, че дружеството не просто не е на загуба, а има приходи от 120 млн. лв. и се намира в добро финансово състояние. "Чух, че това е най-добрият период от време за последните 20 години", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сипаничавия май е и сляп и глух. Не някои, а огромното мнозинство от българите са срещу предоставянето на оръжия за Украйна ! И изобщо не сме някакво изключение в НАТО, има и други държави, които отказват да дават военна помощ на Украйна. А даже да нямаше нито една друга, пак трябваше да си отстояваме позицията с оглед специфичната ни история и национални интереси. Жабата трябва да си знае гьола, а не да вдига крак като вижда че подковават коня.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този така ги увърта, че не може да се разбере какво иска да каже. Не мога да повярвам, че е бил бивш министър на отбраната. Двамата с Мая са изключително некоректни и нахални. Максимално използваха БСП- то за облаги и постове, а сега плюят и се правят на интересни.
11
4
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Юридически БГ е.парламентарна държава, практически е президентска. Така, че не САЩ, Русия задава посоката.
10
0
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
На някои просията ще намаже филии с масло и те тръпнат от нетърпение кога,кога това ще стане??
9
3
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
На кое казвате "дебат"?На нарежданията от американския губернатор?Смешници.
8
12
 
5
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
С изпращането на оръжие за Украйна България печели две неща:1.Признателността на украинския народ и доверието на целия Евроатлантически свят.2. Безплатно модернизиране на българската армия със съвременно НАТОвско въоръжение.
7
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
преговори и мир никакво оръжие финансов одит на украина къде е оръжието ипарите в офшорки под формата на комисиони в зап украина няма бомби така четуристите могат се върнат вече и да не тежат на бюджета
6
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕБАТ НЯМА ДА ИМА, ЩЕ ПРАЩАМЕ ОРЪЖИЕ.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слаб политик нулата е недостатъчна да изрази колко е слаб ако искаме да сме като запада трябва да сме лицемери като него
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се е зачервенил, да не би преди гостуването му, Мая да го е насилила?
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-проваленият военен министър! Разби армията, продаде я на САЩ!
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя спаружения какъв експерт е, че го канят по телевизиите?
1
1
 
13
 
! Отговори
пси преди 1 година
Мая от една година му вика - Изправи се бе ! Ама Анчо не може .