Класната на Тошко Йорданов се отрече от него

Стамена Димова е един от легендарните учители в НГДЕК
17 юни 2022 11:58, Нели Христова
163
Класната на Тошко Йорданов се отрече от него
Снимка: БГНЕС

Класната ръководителка на Тошко Йорданов (ИТН) от класическата гимназия се отрече публично от него в деня, когато парламентът реши да свали с помощта на партията на Слави Трифонов председателя Никола Минчев (ПП).

"Днес се отказвам за първи път в живота си от свой ученик", написа във фейсбук Стамена Димова - без да посочва името на Йорданов.

"Не че има някакво значение... Но днес , под небето се отказвам  за първи път в живота си, от свой ученик.. Позорно е... Пред небето и съвестта си. Съжалявам за всяка дума, която съм похабила пред него....Съжалявам...Отказах се."

Стамена Димова е един от легендарните учители в НГДЕК. Вече на почти 90 години, тя е преподавала литература на поколения възпитаници на училището. Както е известно, ядрото от старите сценаристи на Слави Трифонов, сред които е и Тошко Йорданов, излиза от НГДЕК.

Димова е дъщеря на Вергил Димов Вергилов - министър в кабинета Константин Муравиев през септември 1944 година. Това е последният свободно избран кабинет преди падането под комунистическата власт. Той просъществува едва няколко дни - от 2 до 9 септември 1944 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е важно какво казва дементната баба, която цял живот обикаля из медиите и обяснява колко е изстрадала и какъв герой е татко вергил...да, същият, който като мишка се разкайва в работническо дело за работата си срещу комунистите и си спасява вонящата кожа, вместо да се бори докрай като някои от съмишлениците си...
145
0
 
7
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
скоро и майка му..
144
4
 
2
 
! Отговори
Udan преди 1 година
Даскалицата и Кирчо
143
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой знае как ги е срам от харвард за Киро *** зубърче, надмина и Тиквата и по наглост и по глупост, да не говорим за студентския кръжок от амбициозни *** около него
142
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно 120 годишната леличка от детската градина на Тошко какво ли мнение има за него?
141
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на кой му дреме за даскалицата, съвсем изперкахте
140
3
 
9
 
! Отговори
ЛЕЙДИ КАЛИНА преди 1 година
До Уважаемата Госпожа Десислава Атанасова от ПП ГЕРБ: Уважаема Госпожо Атанасова, Мила Моя, жалко че Сте отчаяна съпруга, но си е Ваша ГЕРБАДЖИЙСКА ЗАСЛУГА, съпругат Ви да ухажва нежно друга !!!
139
11
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Пролях три сълзи. Класната на Тоше.....отрича се от него....боже.......каква драма.....,а Тоше го е заболел фара, а мене и двата, щото аз имам два. Единия е за класната. Ако ще ни информирате за всяко изкукало бабе, по добре закривайте. И за да съм още по - обективен, държа да отбележа, че не понасям Тоше.
138
10
 
2
 
! Отговори
Изтрещела преди 1 година
Даскалица.
137
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо да са предатели, защото не слугуват на интересите на Просто Киро ли? Нима да се подложиш на Запада и ли жеш техните задни ци, е гордост, и не е предателство ?
136
9
 
7
 
! Отговори
От самото основаване преди 1 година
На тази държава - само предатели...И тошко и слави се вляха в таз кохорта...
135
10
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Дали го е казала, или не, само драскачите от медията знаят. Имайки в предвид, че обслужват интересите на Киро лъжеца, може да е и лъжа.
134
1
 
9
 
! Отговори
Ако съм на мястото преди 1 година
На Тошко, ще се скрия и сам НЯМА да се открия
133
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно, може бу, старческо слабоумие, недоказано ве да ва клатя диванните експерти. Вменявате и заболявания, а ни сте я виждали, ни я познавате. Да не се окаже, че е повече с ъкъла си отколкото вас?
132
11
 
3
 
! Отговори
ми-си-р-ки преди 1 година
90 годишна дъщеря на министър бил такъв 7 дни...и която пише във Фейсбук?! Я пак?!
131
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в държавен вестник, кога ще се откаже?
130
1
 
7
 
! Отговори
130-ти преди 1 година
Вземи си хапчетата и бягай до доиидвана на сакатия учиндолски чалгар, от вчера непрекъснато се напикава от страх и ужас, а Хаджи Тошко и Джебчията Балабана, както и Митевата "библиотекарка" не сварват да тичат и да го влачат до оталетнаат! Бягай да помагаш!
129
14
 
4
 
! Отговори
ХХЛ преди 1 година
Какво пък иска от Тошко? Да се радва там на старините си и да не се меси на младите.
128
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МарияНикой не отрича, че бабичката е била някога на висота. Да е жива и здрава, но на тази възраст, настъпва физиологична, старческа деменция, и възрастните хора не са съвсем адекватни в оценките си. Просто вЪзрастта си казва думата.
127
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив, Тошко се държи много много разумно, и действа като човек на който не му е безразлично бъдещето на страната. Явно бабичката - бивша учителка е в състояние на старческо слабоумие, и не осъзнава адекватно какво мисли. Що се отнася до Минчев, момчето изглежда възпитано, но е много неопитно. Хитруване на дребн в полза на пп, без да спазва правилата. Съвсем основателно го свалиха. На такава висока позиция би трябвало да се издигат личности, с професионален опит.