Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине

Ситуацията била толкова тежка, че изходът бил само избори
427
Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от "Продължаваме промяната", защото те самите така се определят, пазаруват вече 10 дни депутати. Кога петима, кога един. Твърде вероятно е до деня на вота на недоверие, да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине".Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, бивш министър на енергетиката.

Той изказа мнение, че депутатите от "Има такъв народ" не са избрани да влязат в Народното събрание заради себе си, а заради лидера на партията им - Слави Трифонов.

Още по темата

"Ситуацията в страната е толкова тежка, че не виждам друг изход, освен избори. Причината не е само, че положението е нетърпимо и този кабинет трябва да падне, а и това, че не виждам каква конфигурация би могла да се направи в този парламент за друго мнозинство. При всяка друга комбинация и "Възраждане трябва да е в управлението", а ние ценностно се разминаваме прекалено много с тях. Те задават въпроси за еврозоната, за НАТО за ЕС, които пред нас не стоят и никога не са стояли. Ако ИТН не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесем вот на недоверие, защото няма нито едно свалено правителство, свалено с вот на недоверие", каза Добрев.

Добрев коментира, че не е вярно, че петролът е поскъпнал заради световните цени, защото българската рафинерия не ползва сорта Брент, а уралски нефт. Според него в цената на уралския петрол за последната година няма изменения.

"Средната цена на уралския нефт за месец май е 78 долара. Не само, че няма увеличение, има намаление. Защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев? Защо купуваме евтин руски петрол, за което се бори вицепремиерът Асен Василев, а плащаме скъп американски Брент?. ... Аз не знам министърът на енергетиката нещо да е направил през последните 6 месеца по този въпрос, а горивата в този период скочиха - бензинът с 36%, а дизелът с 37%. В същото време знаем за няколко срещи на Асен Василев с "Лукойл". И тогава почна да скача дизелът и бензинът (цените им - б.р.). След тези две срещи Василев ходи в Европейската комисия и лобира "Лукойл" да купува руски уралски нефт. Това бих го разбрал, ако по бензиностанциите горивото беше 2,20 лева. Тогава ще кажем, че той защитава националния интерес. Само че ние купуваме евтин уралски нефт, а плащаме като за скъп Брент", коментира Добрев.

В предаването "Неделя 150" Делян Добрев коментира и темата за предложението на Френското председателство на ЕС за ветото на Северна Македония.

"Имаме подписан договор през 2017 година, който не се спазва. Докато не се изпълни този договор, не виждаме какви компромиси могат да се правят", каза той.

Добрев се съгласи с думите на президента Румен Радев, че това, което прави Кирил Петков, е безотговорно, защото е "премиер, а не куриер".

"Ние смятаме, че преди да се разгледа каквото и да е предложение в парламента, трябва да получим официално становище от Министерски съвет по това предложение, защото изпълнителната власт е за това - да дава становища на Народното събрание", посочи Добрев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: ГЕРБППИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
3
 
9
 
! Отговори
до 321 преди 1 година
Естествено е, че няма как да си ме разбрал...Става въпрос за мислене...Ще ти поясня отново гледната ми точка, без да поддържам никого: ГЕРБ искат на всяка цена да управляват - ясно защо. Но, след неочакваната подкрепа за Председателя на НС от хората на улицата, т.е. обикновените хора, на ГЕРБ веднага им светна, защото са обиграни, че това, в по-големи размери, ще се случи и след падане на Правителството. Тогава, в знак на протест срещу днешната опозиция, хората може би отново ще гласуват за ПП
276
1
 
2
 
! Отговори
Уточнение преди 1 година
До Мара Ние помним, ама те НЕ! Когато им е удобно!
275
1
 
16
 
! Отговори
Делчо, ето ти пример преди 1 година
Партия ГЕРБ още не се беше явила на избори, а вече Лъчо Мозъка беше неин депутат! Просто от НДСВ мина при Бойко! Ето това е пазаруване на депутат!
274
7
 
8
 
! Отговори
Тържище за депутати преди 1 година
До тук Прокопиев е пръснал 8 милиона евро (по милион за първите петима и още 3 за последния). Трябват им още 6-*** само дето мизата вече се е вдигнала до 5 милиона на депутат, а утре и в сряда сутринта може да скочи и до 8-10 милиона евро за депутат. Прокопиев бая ще се оръси за да си опази управленската секта цяла. Много е вероятно просто да им бие шута и да използва средствата в следващите избори, белким си намери не чак такива некадърници.
273
5
 
11
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
До алооАйде бе ?!? правителството не можело да вдигне или намали цените ли ?!? Поредния ПП не.удачник имащ себе си за мн вещ... Виж какво направи Унгария още от м. март - замрази цените на хранителните продукти и горивата, сиреч има ТАВАН на цените. Ай ся ми кажи какво направиха корифейте - ококорения и кирчо ? Дават 25 ст, а горивата се покачиха с 50 откакто са го обявили. Дано падне това вредно правителство.
272
2
 
21
 
! Отговори
Мара преди 1 година
Нека Добрев не се прави на по-голям светец от Папата. Помним как се купуваха гласове и цели партии. Хайде по-скромно, моля.
271
8
 
4
 
! Отговори
redordead преди 1 година
искаме да ни намалят заплатите двойно, за да почувстваме какво е да живеем в любимата ни ракетна то-ал-ет-на! Искаме и да ни спрат интернет и фейсбука и да почнем пак да караме лади и масквичи!
270
1
 
15
 
! Отговори
алоо преди 1 година
"Защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев?". Делянчо,сине майчин,този въпрос трябва вожда ти да зададе на приятеля си Вальо Златото,защото благодарение на неприкосновеността,с която се сдоби през време на вашето управление(за 13 г. не е плащал данък печалба,"защото винаги е на загуба") му позволи да остане абсолютен владетел на 85% от данъчни складове и да прави с цените каквото и когато си поиска.Правитеството само по себе си никога не може да "вдигне или намали"
269
2
 
7
 
! Отговори
да преди 1 година
Всички се молим за думите на Делянчо. И той изпълзя.
268
7
 
6
 
! Отговори
Марко Тотев преди 1 година
С ПП пак прекарани.
267
6
 
6
 
! Отговори
абе преди 1 година
До АнонименУф, на руските агенти, само западни агенти им се привиждат. Психично разстройство.
266
11
 
5
 
! Отговори
точно обратното е преди 1 година
Обикновените хора реакцията им е ,че искат по скоро ПП да си ходи. Обикновените хора няма как да заобичат ЕС и евроатлантизма с цени наE, да нормалните хора значт кой доведе тези високи цени и кой източва парите от ЕС и бюджета. А ти другарю, като не си ор нормалните хора, защо говориш от чуждо име.
265
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делянчо мамин,и ти си за пандиза,ама докато каскета е на власт няма да стане.
264
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До махайте сеКви агенти на Путин кви пет лева бе?Плащат ли ви кво ли?В *** има само западни агенти и нашите пионки правят каквото им наредят.
263
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До неутрален наблюдател Обикновените хора реакцията им е ,че искат по скоро ПП да си ходи. Обикновените хора няма как да заобичат ЕС и евроатлантизма с цени на горивата от 4 и над 4 лв за литър.Обикновените хора сега ще стреснат всички ония които имат облаги от това управление.
262
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога вече ПП
261
8
 
11
 
! Отговори
неутрален наблюдател преди 1 година
Вотът няма да мине, не защото ПП ще "купува" депутати, както твърдите наляво и надясно, а защото след отстраняването на Председателя на НС миналата седмица, реакцията на обикновените хора ви стресна и преценихте, че ако гласувате падане на правителството, може да се надигне вълна от недоволство и на следващите избори ПП да спечели със значителна преднина.
260
2
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Не разбрах защо" kayн " е обидна дума особено за добревото Диди,че ми я трият и слагат звездички...
259
2
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Хасковският *** защо още не е в панделата ,Ами ръси простотии наляво-надясно!
258
6
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Със сигурност вече са си купили колкото им трябват! Тези са толкова нагли и безочливи,че вече са готови за нови" подвизи",ние да му мислим как ще се оправяме!