Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине

Ситуацията била толкова тежка, че изходът бил само избори
427
Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от "Продължаваме промяната", защото те самите така се определят, пазаруват вече 10 дни депутати. Кога петима, кога един. Твърде вероятно е до деня на вота на недоверие, да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине".Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, бивш министър на енергетиката.

Той изказа мнение, че депутатите от "Има такъв народ" не са избрани да влязат в Народното събрание заради себе си, а заради лидера на партията им - Слави Трифонов.

Още по темата

"Ситуацията в страната е толкова тежка, че не виждам друг изход, освен избори. Причината не е само, че положението е нетърпимо и този кабинет трябва да падне, а и това, че не виждам каква конфигурация би могла да се направи в този парламент за друго мнозинство. При всяка друга комбинация и "Възраждане трябва да е в управлението", а ние ценностно се разминаваме прекалено много с тях. Те задават въпроси за еврозоната, за НАТО за ЕС, които пред нас не стоят и никога не са стояли. Ако ИТН не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесем вот на недоверие, защото няма нито едно свалено правителство, свалено с вот на недоверие", каза Добрев.

Добрев коментира, че не е вярно, че петролът е поскъпнал заради световните цени, защото българската рафинерия не ползва сорта Брент, а уралски нефт. Според него в цената на уралския петрол за последната година няма изменения.

"Средната цена на уралския нефт за месец май е 78 долара. Не само, че няма увеличение, има намаление. Защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев? Защо купуваме евтин руски петрол, за което се бори вицепремиерът Асен Василев, а плащаме скъп американски Брент?. ... Аз не знам министърът на енергетиката нещо да е направил през последните 6 месеца по този въпрос, а горивата в този период скочиха - бензинът с 36%, а дизелът с 37%. В същото време знаем за няколко срещи на Асен Василев с "Лукойл". И тогава почна да скача дизелът и бензинът (цените им - б.р.). След тези две срещи Василев ходи в Европейската комисия и лобира "Лукойл" да купува руски уралски нефт. Това бих го разбрал, ако по бензиностанциите горивото беше 2,20 лева. Тогава ще кажем, че той защитава националния интерес. Само че ние купуваме евтин уралски нефт, а плащаме като за скъп Брент", коментира Добрев.

В предаването "Неделя 150" Делян Добрев коментира и темата за предложението на Френското председателство на ЕС за ветото на Северна Македония.

"Имаме подписан договор през 2017 година, който не се спазва. Докато не се изпълни този договор, не виждаме какви компромиси могат да се правят", каза той.

Добрев се съгласи с думите на президента Румен Радев, че това, което прави Кирил Петков, е безотговорно, защото е "премиер, а не куриер".

"Ние смятаме, че преди да се разгледа каквото и да е предложение в парламента, трябва да получим официално становище от Министерски съвет по това предложение, защото изпълнителната власт е за това - да дава становища на Народното събрание", посочи Добрев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: ГЕРБППИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
1
 
10
 
! Отговори
махайте се преди 1 година
Махайте се агенти на Путин. Пълна лустрация за вас.
256
2
 
7
 
! Отговори
завладените медии преди 1 година
Ясно, освен държавата и медиите са завладени. Особено пък като гледаш колко фалшиви страници има във facebook, уж подкрепяли Рашков или пък Петков и Василев и изведнъж се оказваш в капан. Просто държавата вярно е завладяна. И какво бил казал Добрев. Ами да го казва, но от едно друго място.
255
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То ясно,Асен се е заиграл с Лукойл по методиката на Мултигруп.Уж няма посредници,но Асенчо е уговорил да гепи от разликата и лъжи за световна борса за непросветените.Колко лакоми бързо да забогаят "промените" чрез власта.Колкото до РСМ предателството е огромно.Киро,Чернева ,Христо Иванов и техните кукловоди то бива,бива,но 6 м.мизерии да обещават зад гърба ни вдигане на ветото без никакво изпълнение.А покупката на депутати е корупция според директиви на ЕС,а произхода на парите от къде е
254
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Awayеми нале викаш че цените на горива на векъде били високи като и наще в смисъл ще сме догонили богатите по-стандарт
253
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Awayот къде вземали...поредният опит за внушения...Румъния е производителкаи преувеличавате зависимостите ...защо не построй удобно боко връзката за да внасяме азерски...а сега турският му...умРе...да се довериш на раша...на копейкин...на резиденто...на доган-борисов-словЧу е все едно да се довериш на дявола хора...от 30 г се спъваме в схемите им...в проектите им...те са ги заложили от десетилетия...те ни искат...зависими и несвободни...пред Парламента да им покажем с какво си имат работа!!!
252
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Awayще ти кажа друже...нямат Литаско...в Гърция може да внасят от раша...но не им позволяват да стоят на изхода както Литаско им позволи доган-борисов,за комисионни...Литаско на Лукойл и путин са на изхода,определят цената на бензина и дизела...стари схеми...съсипааха бзброй заводи с тях в опит да ни правят крепостни и зависими,да ни разделят!
251
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Тъпо племе !!!!уау...и ка ни храните,като ни ограбвате ли...Лукойл викаш...правите ни зависими през него...какви данъци сте платили рашите през него...кого сте нахранили?Бог да пази раши и обслужващи ги ен.ч.ре да ви хранят!!!кой е ял от Литаско...Братя???...те ни продават на колонка...ама инфлация...е хората не са...елементарни като вас...ще си платите!!!
250
4
 
2
 
! Отговори
Away преди 1 година
До go away go go. Не разбирам защо на бялото казвате че е черно? За последните 12 г. се изкрадаха много пари, ама много.Това е Факт. Какво общо има Швейцария и заплатите там? Айде ако ви е далече америката, сравнете цените на горивата в Гърция примерно. Съседи и членове на ЕС като нас? Те откъде взимат гориво, от Луната ли? Май само си чешем езите, а? Имаше едно детско едно време- Приказки под шипковия храст. Та така... Всеки си говори и си плямпа едни врели, некипели. Айде остани си с с здраве
249
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Тъпо племе !!!!и Белене построй също...не го забравяй..."*** племе"ви даде Религия и език!не го забравяй,въпреки,че се отрекохте,обещахте на Украйна да я браните...сега убивате жени и деца...убивате безпомощни...невиждан позор и срам...убивате Русия и Народите им...заради егото на болни и алчни...в чудовища ви превърнаха!!!"***"племе ви плащаше едни от най-високите цени за енерго...корупция,несправедливости,зависимости...баста,,
248
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонимен40 %...сто процента лъжа и манипулация която всеки с гънка мозък вижда...никой Свободен Човек...никой вярващ в Бог няма да купи или каже здравей на раша и обслужващите ги...децата и внуците им ще сте презрени...за столетия...ако не сте го разбрали...е ваш проблем и избор..нашите ядрени са по модерни,бързи смъртоносни...САЩ и Съюзници не са тъпчели месеци граници и убивали..безпомощни както прави путин в Украйна...обаче осветли всичките си троянски коне...политици,олигарси,магистрати
247
2
 
3
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Горивата ни са еднакви по цени с ЕС ,а заплатите ? Медицинска сестра в Германия взима 8000 лв.а, у нас 1200 лв. -7 пъти по-малко ....
246
1
 
3
 
! Отговори
Go away go go преди 1 година
До AwayВикаш и горивата ни са еднакви с Швейцарците също като заплатите.Учителка взема 10 000 лв. на месец в Швейцария мойка.
245
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До AwayСамо че Лук ойл е на руски нефт който е 40% по-евтин...
244
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и като е паднал...уралският...разбирай руски...още ще пада...никой няма да го купува скоро...защо аверите ти от Лукойл ни го продават на безбожни на колонките бре,раша продава на раша,обаче раша и корупционери като теб на изхода с комисионни плащани от...Литаско...изхода...износителката...нема тайни...майни...живеем в глобален Свят...ти си обикновен крадец и предател
243
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До К1Дверно..и купените от него още продължават да пият...отровна вода...ама си му вервайте и убивайте децата и внуците си...той си прай пачките от животите ви!
242
6
 
5
 
! Отговори
Away преди 1 година
Хора, защо вярвате на и.диотите които си правеха каквото искат 12 г. Тия освен да крадат ама крадене да видиш, какво друго сториха? Ама като ти дръпнат кокала от устата е много кофти, нали? Бензина и дизела скочиха поголоено в целия свят. Не е само България или Европа заради войната. Живея в Северна Америка, горивото е два пъти по скъпо от февруари насам. Инфлацията е поголовна навсякъде. Друг е въпроса че богатите страни ще я овладеят по лесно, а такива като нас пак ще са на опашката! Съдба.
241
0
 
0
 
! Отговори
Депопатска постипутк преди 1 година
А....цените падат.
240
3
 
4
 
! Отговори
К1Д преди 1 година
По времето на Добрев тока за бизнеса беше в пъти по-евтин и всичко беше много по-евтино .Сега всички стоки скачат заради скъпия ток за бизнеса .Замазват ви очите с газта на Путин, само 10% от бизнеса у нас ползва газ... Тока е секирата и двойната разлика в инфлацията в ЕС и у нас !
239
1
 
5
 
! Отговори
Математик Алкохолик преди 1 година
Тия теглят по милярд на месец кредит. То така и Луна може да управлява .За сега всеки от нас дължи по 15 хилки на кредиторите .Тия пари ще ви ги вземат- няма мърдане .То и сега 40% от заработенето отива за данъци и ДДС та, но ще стане 50% .. А руския нефт е под 60$ и цената на бензина трябва да е 1,90лв. Още от Римско време начините да станеш роб са само два: -губиш войната или не можеш да си върнеш дълга....
238
2
 
3
 
! Отговори
Vip преди 1 година
Това с цените на бензина трябва да бъде много добре обяснено от Василев и от Спецов от къде идва тази разлика от един лев аз лично нямам логично обяснени освен "далавера" лукойл ще почне да плаща данъци, но ще прибере едни 3-4 милиарда лева необясними печалби. 10 милиона на ден изтичат от джоба на Българина от тази история... Но за сметка на това се скъса да се хвали как влизали 100хил. на ден от капитан Андреево - това е похвално, но 100пъти повече клетия клиент на гориво плаща