Василев е по-добър оратор от Петков и по-добре поставя тезите си

Възможен ли е кабинет или ще се ходи на избори?
4 юли 2022 11:15, Петя Славова
125
Василев е по-добър оратор от Петков и по-добре поставя тезите си
Снимка: БГНЕС

Тази седмица ще стане ясно дали Асен Василев ще може да сформира парламент в рамките на това правителство. Според Милен Керемедчиев, дипломат и бивш зам.министър на външните работи, Василев е добър оратор и е поставял по-добре тезите си.

Още по темата

"Петков беше по-разхвърлян и понякога наистина не се разбираше какво иска да каже, докато Асен Василев е по-стегнат и би контролирал по-сериозно министрите си", допълни той пред Нова тв.

"Кабинетът "Петков" беше възможен, кабинетът "Василев" не е възможен. Той е и вреден за самата промяна", каза Николай Хаджигенов от движение "Ние идваме". "Ако има такъв кабинет, всяко негово действие ще е предмет на мръсна сделка. Второ, идва зима, войната продължава, ако този кабинет изкара зимата, такава каквато идея са си сложили, как ще излезе след това? Политически мъртъв", каза и Николай Хаджигенов.

Според пиар експерта Георги Куртев, Кирил Петков е започнал да губи позиции вътре в самата партия, а Асен Василев изглежда по-обединяващ.  

"Възможността да се състави това правителство е по-голяма от нула. Друг е въпросът колко ще е устойчиво, какви политически последствия би имало и какви цели би постигнало", каза банкерът Левон Хампарцумян. Той подчерта, че пред страната ни има важни теми – войната в Украйна, влизането в Еврозоната, Северна Македония, които трябва да се решават в парламента.

Милен Керемедчиев коментира, че "плаващите мнозинства", които се получиха по някои важни теми последните месеци, всъщност означават "нестабилна вътрешна и външна политика".

Що се отнася до отношенията с Русия, Милен Керемедчиев заяви: "Истерията ще премине скоро от дневния ред. Ще видим какъв ще е отговорът на Русия. При всички положения, според мен, няма да има закриване на посолството. Тази истерия е буря в чаша вода".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другият шмекер за какво ни е тогава, пали към Канада
69
1
 
7
 
! Отговори
ПРОСТ-о Киро 2 преди 1 година
Ремейк на София прайд
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги познавам и двамата, но по първо впечатление Василев ми се стори по умен от Петков, но може и да греша, не съм завършил Харвард :)))
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, тия, като са толкова по правилните линии и страни, що си не оправиха партията? Има ли я, нема ли я, кой да ти каже. Уж я има, пък още не била регистрирана.....или са решили, като не е сигурно колко ще са в парламента, защо да си губят времето с регистрации. Като с кировата декларация за гражданството.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то като се сравнява с Кирчо, трудно ще намерите някой който да не е по-добър оратор. Ама не ни трябва добър оратор за министър председател, а свестен администратор.
65
2
 
9
 
! Отговори
:) преди 1 година
да бе да, чист guy :)
64
0
 
14
 
! Отговори
Вено ли преди 1 година
Ще сформират парламент в рамките на правителството? А бе миси ри и мис. ирки Вие нова конституция ли написахте?
63
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тия които ги подкрепят , знаят ли изобщо на кой свят са и какво става в България, или вярват само на кухи думички?
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оратор олеее мааале, тоя ако е оратор, а зсъм космонавт!
61
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
м/у другото,не виждате ли ФАРСА в така наречената "политика.Бг" ?..-Сега:..-Сменят "фронтмена",обаче.."ПАРТИЯТА" ОСТАВА !...Което означава,че няма "партия",има "ФРОНТМЕН"...Защото,ако има партия и тя действа ПО ПРАВИЛАТА,значи ЦЯЛАТА партия има вина за провалите..Но сменят само "фронтмена"...Какво ви говори това?...На мен това ми показва,че всяка "партия" представлява ЕДИН СОБСТВЕНИК,а останалото Е ПЪЛНЕЖ..
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро не можеше да си структурира мислите и словореда му беше тотално объркан. Това е или някаква дислексия или друго заболяване, но и интелектуалното му ниво не беше никак високо. На този фон Василев е направо мозък!
59
2
 
14
 
! Отговори
шантава работа преди 1 година
изгониха ги като мръсни котета, те пак се натискат....."не го пускат в село, той пита за поповата къща"
58
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Слави им пожела да се задавят с власт, но народа не е толкова жесток и им желае да не помирисват власт и по възможност извън България.
57
3
 
13
 
! Отговори
Чесно преди 1 година
И аз обещавам да гласувам за вас, по същия начин както вие ми обещахте 25 стотинки намаление на бензина.
56
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язе си сакам Бойко, оно беше много зле и диктатура. *** сиреньето беше по-евтино
55
4
 
16
 
! Отговори
.!. преди 1 година
Такива болни мозъци в правителството не са стъпвали до сега. Не вярвахме, че така ще се вкопчат във властта и няма пускане, просто невероятно! А БСП дето се вре в тая Американска коалиция е мега смешно и отново мега грозно, баси! Пуснете властта бе, народа вижда, ще ви избере с 100% мнозинство, от какво ви е страх?
54
2
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Пременил се Илия,огледал се:-Я!..Пак тия!"..
53
1
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Досега само сьден премиер не сме имали - абе голяма демокрация големо нещо сме
52
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
СИМВОЛИЧНА снимка!...Зад Василев наднича сянката на Петков,а над Петков-Сянката на Ю Ес Амбасадата..А текста отдолу е.."Без думи"..
51
1
 
9
 
! Отговори
Bin преди 1 година
Кърпени ***? Врътки сякави със същите неопитни хора обещаващи какво ли не и ние на никъде!