Петър Стоянов: Помагайки на украинците, ние всъщност помагаме на себе си

Най-умилителни са даренията от по 20 лева, заяви президентът
14 юли 2022 18:00, Нели Христова
172
Петър Стоянов: Помагайки на украинците, ние всъщност помагаме на себе си
Снимка: БГНЕС

"Изключително важно е да се върнем към нашите възрожденски корени на народ, който е добродетелен, проявява човеколюбие и солидарност към другия". Това заяви пред БГНЕС Петър Стоянов, президент на Република България (1997-2002 г.).

Стоянов коментира случващото се в Украйна, съдбата на бежанците и солидарността на българите.

"Тази брутална агресия, колоните бежанци – предимно жени и деца, които не знаят дали ще се върнат в жилищата си повечето, от които са разрушени, това наистина засегна дълбоко българския народ. Трябва да кажа, че колкото е важна помощта на нашите доброволци, на нашите съграждани за украинците, толкова е важно да се осъзнае, че помагайки на украинците, ние всъщност помагаме на себе си", каза той.

Стоянов добави, че по този начин ние даваме най-добрия пример на нашите деца и на нашето общество. Човешката солидарност е тъканта на всяко едно общество. Когато тази солидарност надхвърли националните граници, когато помогнеш на човек в беда просто така, защото е човек и защото е в беда, това вече приобщава нас българите към най-сериозната, най-осветената европейска хуманистична традиция. Затова е много важно примерите на солидарност на хората да бъдат съобщавани, да бъдат известявани на българското общество. Имаме нужда от добри новини, имаме нужда от добри примери".

На въпрос дали трябва да насърчаваме хората, които искат да помагат, Стоянов заяви: "Убеден съм, че доброто трябва да бъде насърчавано и трябва да излиза на преден план. Ние се уморихме от тежки, негативни, бих казал даже от кошмарни новини. Имаме нужда от такива добри примери".

Бившият президент заяви, че за него най-умилителни са тези дарения по 20 лв., хора които са купили по два шампоана и два сапуна. Малко нещо, с което искат да помогнат на един украински бежанец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е абсолтната истина. Падне ли Украйна, следваме ние и продажните копейки които са у нас ще почнат да безчинстват и да раболепничат на Русия.
77
2
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
До Лаврентий Берия ! ТЕБ НЕ ТЕ ЛИ ЗАСТРЕЛЯХА ОТЗАД В ТИЛА В БОЙЛЕРНОТО ПОМЕЩЕНИЕ В КРЕМЪЛ ? СТОЙ СИ В ПЪКЪЛА И ТРАЙ ! КЪДЕ ИЗПЪЛЗЯ ?
76
11
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До SS 78 - всичките дето искате украинците да лазят в краката на идола ви Вова Велики, много разбирате от "кураж". Това не е да лижеш руския ботуш! Щото вашия "кураж" до там стига.
75
5
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До SS - мда, възможно е! Ти като си стоял надупен цял живот пред по силните събирайки тая злост, да не си умрял, я? При това, вече си свикнал с "двата ката", та няма да те боли!
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът е в тежка икономическа криза - и на Запад, и в Русия и в Китай и навсякъде. Навсякъде ще има не само рецесия, ами тежка икономическа криза. След Украйна обаче ситуацията ще се развива по правилата на Русия, а не по правилата на Запада. Ще има икономическа война която ще се води по правилата на Русия, такава война не се печели с долари от въздуха а с реална икономика и с ресурси. И с оръжия, ако нямаш ресурси ти трябват оръжия за да завоюваш и мародерстваш евтини ресурси, а за запада вече няма евтини ресурси.
73
1
 
17
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Този не е ли вее за пенсия? Докога тея ще дават акъл? Какво като е бивш президент, до напикаване ли ще се меси навсякъде и ще го търпим. Лев няма да дам за Украйна!! Хич да не ми се прави на умилителен. За болните дечица защо не апелира да се дарява!!! АААА!
72
1
 
15
 
! Отговори
SS преди 1 година
До 71! Оръжие не се хваща така лесно ! И да се стреля когато и по теб стрелят се иска кураж ! По лесно е да се четат лекции,да се разтягат локуми и да изповядваш ,,европейските ценностти " Съвсем безопасно е !
71
1
 
9
 
! Отговори
абе преди 1 година
абе льо-льо, запада и америка се отказаха вече да им помагат, ние ли с го-лия за-дник! путин каквото е решил ще го направи!
70
8
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 70 - единствените млади българи които биха си задали тоя шизофреничен "въпрос" са наследниците на дрътите ко/муняги като теб, облагодетелствали се БКП. Останалите са благодарни за това. "Благославяш" ти и другите беззъби, опърпани и некъпани "русофили" които така и не се напънахте да направите повече от това да злобеете и завиждате на другите. Чакай си "поетичното възмездие" - в някой друг живот. В тоя няма да те огрее. Никой млад не иска Азиатските ти кумири.
69
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путкинистите в Сибир.
68
0
 
13
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
Бат Петьо и него го тресе евроатлантическият сезонен грип.Бълнува човека, простете му!"Възрожденски ценности" ... техен завършек е априлското въстание. Интелигенцията и чорбаджиите са се били против, бедните и неуки са били двигател на въстанието. Опиумният търговец и бохем Гаврил Груев Хлътев ( Георги Бенковски) го оглавява. Героите и истински родолюбци няма да видите на екрана, там са съвременните дядо Въльовци (предателя на Бенковски) и производните му.
67
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А) ГДБОП - МВР (отдел Киберпрестъпност) по оперативните канали да установи реалните ползватели (по IP-адреси, интернет-доставчици и др.); Б) След установяване на лицата, да бъде сезирана Прокуратурата на Република България (ПРБ); В) На основание НК на РБ (Особена част) ПРБ образува прокурорска проверка за престъпления против Републиката.Г) Осъдителни присъди в горе указания размер (между 5 и 15 години) за виновните. Така, след няколко подобни показни процеси русофилите бързо ще се спихнат до курназ-бабаити в панелната кухничка, перчещи се пред жена си, балдъзата и баджанака.
66
0
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
нова схема за прибиране на пари никои да не се хваща на тази въдица господинътима достатъчно имоти да приюти бежанците така че ще мине и без нашите пенсиивкарахте българия в нато и ес без референдум
65
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хващай оръжието и отивай да си "помагаш" на фронта.
64
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще гласувам за тази партия, която обещае да вкара Петър Стоянов на доживотен затвор за национално предателство.
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски фашиста да бъде сменен и Украйна сама ще сключи примирието . НЕ КАТО ФАШИЗИРАНА И НАТОВСКА *** А КАТО СУВЕРЕННА Д-ВА ! Дали е късно. Може би -ДА .Заради американците ,който подклаждат огъня. Дявола е американски !
62
16
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЗАРАДИ ПРОКЛЕТАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ТЕРОР ФЕДЕРАЦИЯ СТРАДА ЦЕЛИЯ СВЯТ ТАМ СА НА ВЛАСТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОЛНИ БЕЗБОЖНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪЗДАНИЯ!
61
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РПГта, миномети и танкови мини имаме много добри наше производство. Дайте ги на украинците и ще ни благославят цял живот. Ще имаме ценен съюзник в тяхно лице, а Русия се видя какво цели с ултиматомите които ни поставя и със спрения газ.
60
6
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
ПОМАГАЙКИ НА УКРАИНЦИТЕ ВСЪЩНОСТ СИ ГО НАБИВАМЕ ДВА КАТА ! НО НИЩО ! ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ С КРЪВ ЩЕ ПЛАТИТЕ !!
59
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що се бият руснаците?