Вигенин: Подписаният с РСМ протокол доразвива отстъплението от българските позиции

Потвърдиха се всички изразени от БСП опасения, пише още той
17 юли 2022 16:39, Нели Христова
36
Вигенин: Подписаният с РСМ протокол доразвива отстъплението от българските позиции
Снимка: БГНЕС

Двустранният протокол, който министрите на външните работи на България и Северна Македония - Теодора Генчовска подписаха по-рано днес за членство на Скопие в ЕС, доразвива отстъплението от отстояваните до момента български позиции. Това мнение изрази зам.-шефът на парламента от БСП Кристиан Вигенин във фейсбук.

Ето цялата му позиция:

Днес министрите на външните работи на България и Северна Македония са подписали двустранен протокол, който е ключов елемент от предложението на Френското председателство, одобрено от парламентите на двете страни. От публичната информация, известна до момента, то доразвива отстъплението от отстояваните до момента български позиции, прокарано в одобрената преговорна рамка. Потвърдиха се всички изразени от БСП опасения, с които отказахме да подкрепим решението на Народното събрание. Настояваме в сряда министър Генчовска да представи съдържанието на подписания протокол на заседание на Комисията по външна политика, да информира за извършената до момента работа и да представи вижданията на Външно министерство за предстоящите стъпки, с които ще бъде отстояван българският национален интерес в новите неблагоприятни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все му бъркам името, първо казвам Ваги - нен, после Вигенин...
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От коя партия е този външен министър и има ли подкрепата и
25
2
 
7
 
! Отговори
МИТ преди 1 година
Тоя и по фамилия и по фейс си е чист женски полов орган. Противен наследник на червената номенклатура.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Какво следва Следва,че започване на преговорите не означава нищо,тоест не е никаква гаранция за приемане на Македония в ЕС! Нивата е дълга!
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 22 Ковачески в прав текст - "език , история, идентичност на РСМ не подлежат на никакви преговори и не са свързани със започването преговорите с ЕС" Той би трябвало да е запознат с текста на еволюиралото френско предложение
22
2
 
1
 
! Отговори
ванка с танка преди 1 година
До Пак по опорката? Не е по-*** от продажен комунист!Чети си "Наръчник на пропагандиста",сменяй редовно памперса и гледай да не вампирясаш с опустелия му ковид!Айде, всичко добро!
21
1
 
10
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
В подписаният двустранен протокол промяната в учебниците в РСМ за Средновековието е пожелателна и без срок. Можете сами да се досетите кога ще стане.В учебниците в РСМ Самуил ще си остане македонски цар, а Гоце Делчев - чист македонец.
20
2
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Едно си знаят коминтерновските джихадисти и путински творения на природата, едно си баят, като се почне от "ВМРО-ДПМНЕ", мине се през нашенските путинофилски сбир.щини на ***, Батака, че и тукашното ВМРО и се стигне да вампирясалата столетница от Бузлуджа зачената от дядото с указ на Кремъл...всички тези антибългари и пишман македонци слугуват на кремълските си постановчици и се опитват да противопоставят един на друг два съседни народа и да забият поредния клин в единството на Европа.....
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи викаш, не знаеш какво пише в протокола, обаче знаеш, че е отстъпление.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24.06.2022 ДЕН НА ПОЗОРА И НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА ГЕРБ-СДС,ПП,ДБ,ДПС КЪМ КОИТО НА 17.07.2022 СЕ ПРИСЪЕДИНИ ЧРЕЗ ТЕОДОРА ГЕНЧОВСКА И ЧАЛГА ПАРТИЯТА ИТН!!!
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе , как може да се подписва толкова важен документ , апочти никой не знае , какво пише в него . Един така каже , другият обратното . А какво остава за гласоподавателите - пълно затъмнение
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15 Едва ли ГЕРБ и ДПС биха имали 121 човека , ще им трябват ПП или ДБ . И в момента ПП и ДБ провеждат политиката , която е обратното на това , което приказва Нинова . Ако се бяха отказали от Кирилчо след вота на недоверие , щяха да си увеличат изборния резултат на есен , а сега ще продължи да пада . Колкото повече крепят канадеца , толкова по-зле за тях .
15
5
 
1
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Провал сте и б.р.е.сп, и *** и мутрафонова! Да се обяви фаллит!!!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7 Този протокол сам по себе си нищо не значи . Не впишат ли българите като малцинство / или както там беше/ в конституцията си , няма как РСМ да започнат преговори за присъединяване към ЕС.
13
5
 
9
 
! Отговори
Вигенинчо, преди 1 година
А тогава защо продължавате да крепите този парламент ? Нали знаете , че колкото повече държите ПП и ДБ на власт , толкова по-малко гласове ще получите. Уж ви лъжат , защо си затваряте очите
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Френското не беше подкрепено от МС а от НС. А в НС ГЕРБ и ДПС имат повече гласове от БСП. Като го приеме НС става закон и БСП трябва да изпълнява. И с кой да се направи правителство с ГЕРБ ли. Ако ГЕРБ не бяха приели нямаше да се приеме френското и правителството остава.
11
0
 
9
 
! Отговори
аа1830 преди 1 година
И липсата на позиция и гласувал въздържал също е предателство, ***! В "Ад" на Данте тези са първите, които се споменават.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че поне вие признавате предателската политика на Външно. ИТН и Слави гузно мълчат
9
1
 
17
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
*** лицемерите тия гласуваха вьздаржал се за да се приеме от - герб ,дб ,дпс ,пп и сега се правят на невинни е няма такава наглост
8
5
 
8
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
К. Нинова: Докато БСП е в това правителство няма да има вдигане на ветото.К. Нинова: БГ не изпраща оръжие за Украйна. Гласувайте пак за БСП, ИТН и ПП и България ще пребъде.